Greek English

:: υπηρεσίες
• RSS/XML Feeds
• Σύνδεσμοι
• Netcast

:: προτάσεις


:: προτάσεις

:: Gallop
[ Περισσότερα ]
στο Web
στο pramnos.net

Αρχή » Αρθρογραφία

Συμβουλές για ασφαλή χρήση του Διαδικτύου από τη MICROSOFT Ελλάς

Τεχνολογία » Internet και ISPs - 18/03/2008

Ημερίδα με κεντρικό θέμα «Παιδική Ασφάλεια στο Διαδίκτυο» διοργάνωσε η Microsoft Ελλάς σε συνεργασία με το Ελληνοαμερικανικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα Κολλέγιο Αθηνών-Κολλέγιο Ψυχικού τη Δευτέρα 17 Μαρτίου.

Η εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στο Θέατρο του Κολλεγίου υπό την αιγίδα της Ομάδας DART της Ειδικής Γραμματείας Ψηφιακού Σχεδιασμού του Υπουργείου Οικονομίας & Οικονομικών, αποτελεί μέρος της δράσης της εταιρίας σχετικά με θέματα ασφάλειας και της ευρύτερης κοινωνικής συμμετοχής της.

Στην εκδήλωση, συμμετείχαν εκπρόσωποι της πρωτοβουλίας «Ψηφιακή Ελλάδα» της Ειδικής Γραμματείας Ψηφιακού Σχεδιασμού του Υπουργείου Οικονομίας και Οικονομικών, εκπρόσωποι του Υπουργείου Παιδείας και της Διαδικτυακής Πύλης www.e-yliko.gr, ο οργανισμός «Το Χαμόγελο του Παιδιού», ο Ελληνικός Κόμβος Επαγρύπνησης για ένα Ασφαλέστερο Διαδίκτυο (www.saferinternet.gr) που τελεί υπό την αιγίδα της Ευρωπαϊκής Επιτροπής καθώς και εκπαιδευτικοί του Κολλεγίου. Συντονιστής της εκδήλωσης θα είναι η δημοσιογράφος, Βάλια Καϊμάκη.

Το κοινό αποτελούνταν κυρίως από γονείς, οι οποίοι είχαν την ευκαιρία να ενημερωθούν αναλυτικά για τις βασικές λειτουργίες του Διαδικτύου και της ηλεκτρονικής επικοινωνίας, για τους κινδύνους που εγκυμονεί ο κυβερνοχώρος αλλά και για τους τρόπους προστασίας των παιδιών τους. Πιο συγκεκριμένα, πληροφορήθηκαν για τις μεθόδους και τα εργαλεία που μπορούν να χρησιμοποιήσουν για να διασφαλίσουν τη σωστή χρήση του Διαδικτύου από τα παιδιά τους, καθώς και για τη δυνατότητα υιοθέτησης κανόνων οικογενειακής χρήσης και συμπεριφοράς κατά ηλικία, οι οποίοι διαμορφώνονται ανταποκρινόμενοι στις ανάγκες κάθε μέλους μιας οικογένειας.

Κοινός τόπος των εισηγήσεων υπήρξε η αναγνώριση του σημαντικού ρόλου του Διαδικτύου στη σύγχρονη κοινωνία, γεγονός που καθιστά απαραίτητη την εξοικείωση των παιδιών με τις νέες τεχνολογίες. Το Διαδίκτυο μπορεί να αποτελέσει ένα εξαιρετικό περιβάλλον για μάθηση, ενημέρωση, ψυχαγωγία και επικοινωνία, παράλληλα, όμως ενέχει κινδύνους, τους οποίους πρέπει να γνωρίζουμε και από τους οποίους οφείλουμε να προστατεύσουμε τους ανήλικους.

Ιδιαίτερη αίσθηση προκάλεσε η ομιλία της κ. Ευαγγελίας Λαμπαρά, αθλήτριας στο Παραολυμπιακό άθλημα Μπότσια (BOCCIA) και κατόχου σημαντικών διακρίσεων σε Πανελλήνια Πρωταθλήματα, η οποία επικεντρώθηκε στον υψηλό ρυθμό διάδοσης των νέων τεχνολογιών στα παιδιά σήμερα. «Το όριο ηλικίας στο οποίο τα παιδιά χρησιμοποιούν το Διαδίκτυο συνεχώς χαμηλώνει. Ουσιαστικά, ο ταχύτερα αναπτυσσόμενος τομέας χρηστών του Διαδικτύου είναι τα παιδιά της προσχολικής ηλικίας και γι’ αυτό πρέπει να δώσουμε ιδιαίτερη έμφαση στην ενημέρωση των γονιών σε τέτοια θέματα. Το Διαδίκτυο προσφέρει απεριόριστες δυνατότητες για ενημέρωση και ψυχαγωγία αλλά μπορεί να αποτελέσει και παγίδα, εάν δεν το χειριστούμε σωστά».

Ο κ. Jean-Christophe Le Toquin, Υπεύθυνος στη Microsoft για την Ασφάλεια στο Διαδίκτυο, τόνισε: «H Microsoft επιτελεί σημαντικό έργο ενημέρωσης αλλά και καταπολέμησης των κινδύνων του Διαδικτύου σε παγκόσμιο επίπεδο, μέσα από μια σειρά δράσεων όπως αυτή η εκδήλωση. Η εταιρία μας συνεργάζεται στενά με τις αρμόδιες αρχές, καθώς και με οργανισμούς για την από κοινού αντιμετώπιση τόσο των κινδύνων του διαδικτύου, όσο και της παραπληροφόρησης και της τεχνοφοβίας που συχνά οδηγεί σε παρανοήσεις και υπερβολές».

Ο Dr. David Rupp, Διευθυντής/President Κολλεγίου αναφερόμενος στη διοργάνωση της εκδήλωσης , δήλωσε: «Ως εκπαιδευτικοί προβληματιζόμαστε πολύ και ενεργούμε προληπτικά για τη σωστή και ασφαλή χρήση από τους μαθητές, της ψηφιακής τεχνολογίας γενικά, και του Διαδικτύου ειδικότερα. Πρόκειται, πράγματι, για ένα από τα πιο κρίσιμα ζητήματα που αντιμετωπίζουν σήμερα τόσο οι εκπαιδευτικοί όσο και οι γονείς.»

Τέλος, αξίζει να σημειωθεί ότι κατά τη διάρκεια της ημερίδας λειτουργούσε εκθεσιακός χώρος όπου οι προσκεκλημένοι είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν από κοντά το Xbox 360 και τα Windows Vista και πιο συγκεκριμένα το Γονικό Έλεγχο που δίνει τη δυνατότητα στους γονείς να έχουν μία πλήρη αναφορά του τρόπου χρήσης του υπολογιστή από το παιδί. Η αναφορά αυτή περιλαμβάνει όλες τις ιστοσελίδες που ανοίχτηκαν, τα αρχεία που αποκτήθηκαν, τις εφαρμογές που χρησιμοποιήθηκαν, τα παιχνίδια που ανοίχτηκαν, τα e-mails, και τα instant messages που ανταλλάχθηκαν.


Tags: Internet, Microsoft, ημερίδα. xbox.
Προσθήκη άρθρου σε: Freestuff | Del.icio.us | | | | ForaCamp (top)
© 2002 - 2008, Pramnos Hosting
Powered by PramnosCMS
W3C Valid XHTML - W3C Valid CSS
Όροι χρήσης . Χρήστες . Επικοινωνία . Sitemap . Διαφημιστείτε! . Top