Greek English

:: υπηρεσίες
• RSS/XML Feeds
• Σύνδεσμοι
• Netcast

:: προτάσεις


:: προτάσεις

:: Gallop
[ Περισσότερα ]
στο Web
στο pramnos.net

Αρχή » Αρθρογραφία

Η SAMSUNG Electronics Ανακοινώνει τα Αποτελέσματα του Πρώτου Τριμήνου

Ειδήσεις » Εταιρείες - 09/05/2008

Η Samsung Electronics Co., Ltd., ανακοίνωσε τον κύκλο εργασιών της, ύψους 17,11 τρισεκατομμυρίων γουόν Νότιας Κορέας για το πρώτο τρίμηνο του 2008 το οποίο έληξε στις 31 Μαρτίου, 2008. Τα λειτουργικά κέρδη καθώς και τα καθαρά κέρδη για το πρώτο τρίμηνο ανήλθαν στα 2,15 τρισεκατομμύρια γουόν και 2,19 τρισεκατομμύρια γουόν αντίστοιχα, βάσει μητρικής εταιρείας. Τα λειτουργικά κέρδη σε ενοποιημένη βάση άγγιξαν τα 2,57 τρισεκατομμύρια γουόν.

Μια μείωση στα έξοδα marketing της τάξης των 0,3 τρισεκατομμυρίων γουόν βελτίωσε τα λειτουργικά κέρδη της Samsung για το συγκεκριμένο τρίμηνο. Μια υποτίμηση του γουόν συνετέλεσε στην αύξηση των λειτουργικών κερδών της Samsung .

"Παρά τις δύσκολες εξωτερικές συνθήκες οι οποίες περιλαμβάνουν, οικονομική επιβράδυνση στις αναπτυγμένες αγορές, στασιμότητα στις αγορές ημιαγωγών παγκοσμίως και διόγκωση των τιμών των πρώτων υλών, η Samsung επέδειξε σταθερές επιδώσεις χάρη στο ανταγωνιστικό πλεονέκτημα της στη διαχείριση εφοδιαστικής αλυσίδας (SCM) και τη στρατηγική τοποθέτησή της στις αναπτυσσόμενες αγορές”, δήλωσε ο Dr. Woosik Chu, εκτελεστικός αντιπρόσωπος επενδυτικών σχέσεων. “Άλλοι εξωτερικοί παράγοντες όπως μειωμένες επιδώσεις αρκετών ανταγωνιστών βοήθησαν στην υψηλή απόδοσή μας στο πρώτο τρίμηνο”΄.

Εκτός από τα έσοδα πρώτου τριμήνου, η Samsung ανακοίνωσε επίσης το πλάνο των κεφαλαιουχικών της εξόδων για το ημερολογιακό έτος 2008. Σε ενοποιημένη βάση, τα κεφαλαιουχικά έξοδα θα ξεπεράσουν τα 11 τρισεκατομμύρια γουόν φέτος, αποτελούμενα από περίπου 7.0 τρισεκατομμύρια γουόν για την Memory Business της εταιρείας και περίπου 3.7 τρισεκατομμύρια γουόν για την LCD Business.

Ισχυρή Απόδοση στις Τηλεπικοινωνίες

Η Telecommunication Business σημείωσε ρεκόρ υψηλών αποδόσεων στα κέρδη του τριμήνου τα οποία αγγίξαν τα 5,55 τρισεκατομμύρια γουόν. Το λειτουργικό κέρδος άγγιξε τα 920 δισεκατομμύρια γουόν, αυξανόμενο κατά 57% από τρίμηνο σε τρίμηνο, ενώ το λειτουργικό περιθώριο ήταν 16%. Σε ενοποιημένη βάση, τα λειτουργικά κέρδη ανήλθαν σε 1,06 τρισεκατομμύρια γουόν με έσοδα 6,65 τρισεκατομμύρια γουόν.

Ο συνολικός όγκος πωλήσεων handset (ακουστικά τηλεφώνων) ήταν παρόμοιος με αυτόν του προηγούμενου τριμήνου, με πωλήσεις 46,3 εκατομμυρίων μονάδων, αν και οι παγκόσμιες αγορές handset (ακουστικά τηλεφώνων) συρρικνώθηκαν παγκοσμίως κατά 13% περίπου. Η μείωση στα έξοδα marketing και οι ευνοϊκές συναλλαγματικές ισοτιμίες ενίσχυσαν τα αποτελέσματα του πρώτου τριμήνου σε συνδυασμό με τις προσπάθειες μείωσης του κόστους που επιτεύχθηκαν μέσω της χρήσης της παγκόσμιας SCM.

Για το δεύτερο τρίμηνο του 2008, η Telecommunication Business προβλέπει σταθερή ζήτηση στις αναπτυγμένες αγορές όπως οι ΗΠΑ και η Ευρώπη, και ισχυρό ανταγωνισμό στις αναπτυσσόμενες αγορές. Η στρατηγική προώθησης των επιχειρηματικών μονάδων περιλαμβάνει, την ενίσχυση του χαρτοφυλακίου της με την προώθηση ενός νέου, high-end, πρωτοποριακού μοντέλου, το “Soul”, και με την εισαγωγή μιας ευρύτερης γκάμας handset στις αναπτυσσόμενες αγορές. Επιπροσθέτως, η Επιχείρηση θα συνεχίσει να πραγματοποιεί προσπάθειες επιπλέον μείωσης κόστους.

Σταθερή Ανάπτυξη στις LCD

Η LCD Business ανακοίνωσε τριμηνιαία έσοδα 4,34 τρισεκατομμυρίων γουόν βάσει μητρικής. Τα λειτουργικά έσοδα αυξήθηκαν κατά 10% από το προηγούμενο τρίμηνο, αγγίζοντας το 1,01 τρισεκατομμύριο γουόν με περιθώριο κέρδους 23%. Οι αυξημένες πωλήσεις οθονών τηλεόρασης 46 ιντσών και πάνω, ξεπέρασαν το ένα εκατομμύριο μονάδες παγκοσμίως, και οδήγησαν τα κέρδη των LCD σε σταθερή ανάπτυξη, υποβοηθούμενα από τις ευνοϊκές συναλλαγματικές ισοτιμίες. Σε όλο το τρίμηνο, οι τιμές για τις οθόνες LCD σημείωσαν μικρότερη πτώση από την αναμενόμενη, συνεισφέροντας περαιτέρω στα ευνοϊκά αποτελέσματα του κλάδου. Τα λειτουργικά κέρδη τριμήνου, σε ενοποιημένη βάση, άγγιξαν το 1,08 τρισεκατομμύριο γουόν με έσοδα 3,65 τρισεκατομμυρίων γουόν.

Για το δεύτερο τρίμηνο, ο όγκος πωλήσεων και οι τιμές των οθονών αναμένεται να αυξηθεί λόγω παραγγελιών από set maker οι οποίοι προετοιμάζονται για την περίοδο υψηλής ζήτησης η οποία χαρακτηρίζει το τρίτο και το τέταρτο τρίμηνο του έτους. Οι κίνδυνοι τους οποίους μπορεί να αντιμετωπίσει η επιχείρηση στο επόμενο τρίμηνο περιλαμβάνουν, μείωση της ζήτησης λόγω της παγκόσμιας οικονομικής ύφεσης, αύξηση των δυνατοτήτων των κατασκευαστών οθονών και μεγάλα αποθεματικά για τους βασικούς set maker.

Η LCD Business θα ενισχύσει την ανταγωνιστική της θέση επενδύοντας περισσότερα από 3,7 τρισεκατομμύρια γουόν σε κεφαλαιακά έξοδα, καθώς και αυξάνοντας τις πωλήσεις των οθονών, 46 ιντσών και πάνω, συνεχίζοντας παράλληλα τις προσπάθειες για μείωση του κόστους.

Μια Στρατηγική Επένδυση στους Ημιαγωγούς

Οι χαμηλές τιμές εν μέσω της χαμηλής εποχικότητας μείωσαν τα συνολικά αποτελέσματα της μονάδας ημιαγωγών, συνεισφέροντας σε χαμηλότερα έσοδα και κέρδη σε σύγκριση με το τέταρτο τρίμηνο του 2007. Βάσει μητρικής, τα λειτουργικά κέρδη της Semiconductor Business για το πρώτο τρίμηνο ανήλθαν σε 190 δισεκατομμύρια γουόν με έσοδα 4,39 τρισεκατομμύρια γουόν. Οι παράγοντες οι οποίοι επιβράδυναν τη ζήτηση για το σύνολο της αγοράς, περιλαμβάνουν τη χαμηλή εποχικότητα, την αυξημένη προσφορά DRAM, λόγω σταθερών αυξήσεων σε χωρητικότητα 12”, καθώς και την υπερβολική έμφαση σε προϊόντα υψηλής πυκνότητας. Στην περίπτωση των flash chip NAND, η τιμή για τα MLC των 8Gb υποχώρησε κατά περίπου 35% από το προηγούμενο τρίμηνο, αντανακλώντας την αυξημένη προσφορά και τη χαμηλή ζήτηση για προϊόντα Card, USB και MP3P. Συγχρόνως, το σύστημα LSI συνέχισε να επιδεικνύει αύξηση λόγω ισχυρής ζήτησης για DDI, Smart Card IC και CIS.

Η Semiconductor Business αναμένει ότι η στασιμότητα της αγοράς για μνήμες θα συνεχιστεί σε όλο το δεύτερο τρίμηνο, με περιορισμένες προοπτικές για αύξηση της ζήτησης. Η ζήτηση για PC θα παραμείνει χαμηλή λόγω της χαμηλής εποχικότητας ενώ η αυξημένη προσφορά DRAM ίσως να συνεχιστεί λόγω αύξησης της παραγωγής των ανταγωνιστών. Συγκεκριμένα, η αγορά NAND flash μπορεί να επηρεαστεί αρνητικά εάν συνεχιστεί η παγκόσμια οικονομική ύφεση. Παρά τις τρέχουσες συνθήκες αυξημένης προσφοράς και τις συνεχιζόμενες πιέσεις τιμών, η Samsung θα επενδύσει περισσότερα από 7 τρισεκατομμύρια γουόν σε έξοδα κεφαλαίου DRAM και NAND ώστε να σταθεροποιήσει την ηγετική της θέση στην αγορά και να ενισχύσει τη μελλοντική της ανταγωνιστικότητα.

Σημαντικά Εποχιακά Αποτελέσματα στα Ψηφιακά Μέσα & τις Ψηφιακές Συσκευές

Η Digital Media Business ανακοίνωσε λειτουργικό κέρδος 30 δισεκατομμυρίων γουόν με έσοδα 1,83 τρισεκατομμύρια βάσει μητρικής. Τα λειτουργικά κέρδη και έσοδα της μονάδας, σε ενοποιημένη βάση, άγγιξαν περίπου τα 210 δισεκατομμύρια και περισσότερα από 7,42 τρισεκατομμύρια γουόν αντίστοιχα. Οι πωλήσεις τηλεοράσεων LCD μειώθηκαν κατά περίπου 15% από τρίμηνο σε τρίμηνο λόγω χαμηλής εποχικής ζήτησης και έντονου ανταγωνισμού. Παρόλα αυτά, η Samsung αναμένει να διατηρήσει την πρώτη θέση στην παγκόσμια αγορά τηλεοράσεων Flat Panel.

Για να επιτύχει τον στόχο των 18 εκατομμυρίων πωλήσεων μονάδων LCD TV, η Επιχείρηση λάνσαρε μια νέα LCD TV με βελτιωμένα χαρακτηριστικά και νέο σχεδιασμό. Επιπλέον, η Επιχείρηση αναμένει αυξημένες πωλήσεις στους εκτυπωτές λέιζερ στην αγορά των επιχειρήσεων, ακολουθώντας μια σημαντική επέκταση του χαρτοφυλακίου εκτυπωτών της εταιρείας.

Το Τμήμα Digital Appliance ανακοίνωσε έσοδα 820 δισεκατομμυρίων γουόν και συνέχισε να παράγει λειτουργικά κέρδη της τάξης των 20 δισεκατομμυρίων γουόν. Μια μικρή αύξηση στα έσοδα του τομέα αποδίδεται σε εποχικές πωλήσεις κλιματιστικών.


Tags: Samsung.
Προσθήκη άρθρου σε: Freestuff | Del.icio.us | | | | ForaCamp (top)
© 2002 - 2008, Pramnos Hosting
Powered by PramnosCMS
W3C Valid XHTML - W3C Valid CSS
Όροι χρήσης . Χρήστες . Επικοινωνία . Sitemap . Διαφημιστείτε! . Top