Greek English

:: υπηρεσίες
• RSS/XML Feeds
• Σύνδεσμοι
• Netcast

:: προτάσεις


:: προτάσεις

:: Gallop
[ Περισσότερα ]
στο Web
στο pramnos.net

Αρχή » Αρθρογραφία

H DELL επιτυγχάνει πρώτη ενεργειακή απόδοση 80 Plus Gold

Ειδήσεις » Εταιρείες - 04/07/2008

H Dell σήμερα έγινε η πρώτη εταιρεία στον κλάδο που επιτυγχάνει πιστοποίηση 80 PLUS Gold για ένα τροφοδοτικό ενός server, μια ακόμα ένδειξη ότι η εταιρεία πετυχαίνει τον στόχο της να γίνει η πλέον πράσινη εταιρεία τεχνολογίας στον πλανήτη, ενώ ενισχύει τη θέση της ως ηγέτιδα στις λύσεις ενεργειακής απόδοσης.

«Σε ότι αφορά στην ενεργειακή απόδοση, η θέση μας είναι απλή και ξεκάθαρη» αναφέρει ο Albert Esser, αντιπρόεδρος του τμήματος Power and Infrastructure. «Σχεδιάζουμε τεχνολογία Energy Smart επόμενης γενιάς η οποία αντανακλά τις απόψεις των πελατών, συγκεντρωτικά περιορίζει την εκπομπή εκατομμυρίων τόνων CO2 και οδηγεί σε πρωτοφανή μείωση κόστους

Η πιστοποίηση 80 PLUS επιτρέπει σε κατασκευαστές και πελάτες να συγκρίνουν και να παραβάλλουν τροφοδοτικά με βάση κριτήρια του Energy Star και της δράσης Climate Savers Computing Initiative. Το νέο τροφοδοτικό 80 PLUS Gold της Dell καλύπτει τους στόχους για τον Ιούλιο 2009 της δράσης Climate Savers για τους servers και προηγείται του χρονοδιαγράμματος περισσότερο από ένα χρόνο, καλύπτοντας τις προδιαγραφές που απαιτούν από το τροφοδοτικό συντελεστή απόδοσης μεγαλύτερο του 92% στο 50% της ονομαστικής του ισχύος.1

Πριν από μερικές ημέρες η Dell έγινε ο πρώτος μεγάλος κατασκευαστής που ανακοίνωσε ένα πιστοποιημένο τροφοδοτικό 80 PLUS silver για τους επιτραπέζιους υπολογιστές της. Η πιστοποίηση 80 PLUS silver παρέχει 8% ανώτερη απόδοση από τις απαιτήσεις του Energy Star 4.0, έως 3% ανώτερη απόδοσης από το Energy Star 5.0 draft ενώ ικανοποιεί τις απαιτήσεις Ιουλίου 2009 της δράσης Climate Savers Computing Initiative.

«Θέλουμε να αναγνωρίσουμε το γεγονός ότι η Dell έχει πάει την ενεργειακή απόδοση σε ένα νέο επίπεδο» ανέφερε ο Geoff Wickes, διευθυντής Εμπορικών και Βιομηχανικών προγραμμάτων της Ecos Consulting και του προγράμματος 80 PLUS. «Η αξία του 80PLUS με τη συνεργασία κατασκευαστών, καταναλωτών και εταιρειών ενέργειας διευκολύνει την ανάπτυξη καινοτόμων λύσεων και απόδοσης που βοηθούν στην επίτευξη λύσεων τεχνολογίας φιλικότερων στο περιβάλλον.»

Η Dell δεσμεύτηκε να γίνει η πρώτη στον χώρο της στην αντιστάθμιση των εκπομπών του διοξειδίου του άνθρακα στο επίπεδο των παγκόσμιων δραστηριοτήτων της έως το τέλος του 2008. Η εταιρεία ήδη έχει εξοικονομήσει περισσότερα από 3 εκ. δολάρια ετησίως και έχει αποφύγει εκπομπές 20.000 τόνων CO2 μέσω βελτιώσεων στις εγκαταστάσεις και παγκόσμιας δράσης για τη διαχείριση ενέργειας.

Οι φορητοί και επιτραπέζιοι υπολογιστές της Dell, ήδη μεταξύ των πλέον ενεργειακά αποδοτικών στον χώρο σχεδιάζονται να καταναλώνουν έως 25% λιγότερη ενέργεια έως το 2010 σε σχέση με τα υφιστάμενα συστήματα.

Με βάση τις πωλήσεις σε παγκόσμιο επίπεδο από το 2005, με ενεργοποιημένα χαρακτηριστικά διαχείρισης ισχύος, η Dell εκτιμά ότι αποκλειστικά τα συστήματα OptiPlex έχουν βοηθήσει τους πελάτες να εξοικονομήσουν περισσότερα από $2.5 εκ, και να αποφύγουν περίπου 24 εκ. τόνους CO2. Οι πελάτες μπορούν να χρησιμοποιήσουν τα online εργαλεία υπολογισμών στο www.dell.com/energy για να μετρήσουν και να εκτιμήσουν τις επιδράσεις στους λογαριασμούς ρεύματός τους και να συγκρίνουν άμεσα την εξοικονόμηση και τον περιορισμό των εκπομπών CO2 μέσω της χρήσης συστημάτων Energy Smart.

Ορίζοντας τι σημαίνει να είσαι πράσινος στην τεχνολογία

Η Dell έχει δεσμευτεί να γίνει η «πλέον πράσινη» εταιρεία τεχνολογίας στον πλανήτη. Τον Απρίλιο ανακοίνωσε ότι τα κεντρικά γραφεία στο Austin του Texas χρησιμοποιούν 100% «πράσινη» ενέργεια. Η αύξηση της χρήσης «πράσινης» ενέργειας εξασφαλίζει τα ενεργειακά κόστη της Dell καθώς οι τιμές από παραδοσιακές μορφές ενέργειας αναμένεται να συνεχίσουν να αυξάνονται.

Η πυκνότητα εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα (εκπομπές διοξειδίου / κύκλο εργασιών) της εταιρείας ανήκει επίσης μεταξύ των μικρότερων στην λίστα Fortune 50 και είναι μικρότερη από το ήμισυ του πλησιέστερου ανταγωνιστή της.

Τον περασμένο Σεπτέμβριο, η εταιρεία ανακοίνωσε το πρόγραμμα « Plant a Forest for Me” το οποίο επιτρέπει σε οργανισμούς παγκοσμίως να ακολουθούν βέλτιστες πρακτικές και να συμμετέχουν ως συνεργάτες σε βιώσιμα έργα αναδάσωσης. Μεταξύ των συνεργατών του προγράμματος ανήκουν οι AMD, ABN AMRO, Ask.com. CGI, Staples, Salesforce.com. Targus και WellPoint.


Tags: Dell.
Προσθήκη άρθρου σε: Freestuff | Del.icio.us | | | | ForaCamp (top)
© 2002 - 2008, Pramnos Hosting
Powered by PramnosCMS
W3C Valid XHTML - W3C Valid CSS
Όροι χρήσης . Χρήστες . Επικοινωνία . Sitemap . Διαφημιστείτε! . Top