Greek English

:: υπηρεσίες
• RSS/XML Feeds
• Σύνδεσμοι
• Netcast

:: προτάσεις


:: προτάσεις

:: Gallop
[ Περισσότερα ]
στο Web
στο pramnos.net

Αρχή » Αρθρογραφία

Toshiba XD-E500: Ποιότητα εικόνας HD από δίσκους DVD

Τεχνολογία » Gadgets - 18/09/2008

Με την αποκλειστική τεχνολογία αναβάθμισης εικόνας eXtended Detail Enhancement (XDE) παρέχονται εκπληκτικές εικόνες 1080p που πλησιάζουν τα επίπεδα υψηλής ευκρίνειας.

Η Intersys Α.Ε., επίσημη αντιπρόσωπος των προϊόντων οικιακής ψυχαγωγίας και κινητής τηλεφωνίας της Toshiba, ανακοίνωσε τη διάθεση του Toshiba XD-E500 στην ελληνική αγορά. Πρόκειται για ένα πρωτοποριακό DVD player με τεχνολογία αναβάθμισης εικόνας που ενσωματώνει τη νέα τεχνολογία XDE (eXtended Detail Enhancement).

Η τεχνολογία XDE ενισχύει την ποιότητα εικόνας των DVD, έτσι ώστε να αγγίζει την ποιότητα εικόνας των βίντεο υψηλής ευκρίνειας, δίνοντας τη δυνατότητα στους καταναλωτές να απολαύσουν ξανά τις συλλογές DVD που διαθέτουν, υπό ένα τελείως διαφορετικό πρίσμα.

Ενώ οι περισσότερες συσκευές αναπαραγωγής με δυνατότητα αναβάθμισης εικόνας απλώς αυξάνουν την ανάλυση της εικόνας, η τεχνολογία XDE της Toshiba περιλαμβάνει τρεις πρόσθετες διαδικασίες που εγγυώνται ευκρινέστερες, καθαρότερες και φωτεινότερες εικόνες με πιο λαμπερά χρώματα και καλύτερη αντίθεση.

Η λειτουργία «Ενίσχυσης Λεπτομερειών» οξύνει τα άκρα της εικόνας, ενώ παράλληλα μειώνει τον τρισδιάστατο θόρυβο. Η λειτουργία «Έξυπνου Χρώματος» ενισχύει τις μπλε και πράσινες σκιές, οι οποίες συχνά χάνουν τη ζωντάνια τους κατά τη διαδικασία αναβάθμισης εικόνας, χωρίς να επηρεάζεται η πιστότητα της αρχικής εικόνας.

Τέλος, η λειτουργία «Ενίσχυση Αντίθεσης» βελτιώνει την αντίθεση σε σκοτεινές περιοχές, ενώ διατηρεί τη φωτεινότητα σε άλλες. Το αποτέλεσμα είναι μια εκπληκτικά πλούσια και ζωντανή εικόνα από μια πηγή ευκρίνειας DVD.

«Η επέλαση των οθονών υψηλής ευκρίνειας HD-ready συνεχίζεται με αυξανόμενο ρυθμό», σχολίασε ο κ. Δρόσος Δρόσος, Διευθυντής Μάρκετινγκ του Τομέα Καταναλωτικών Προϊόντων της Intersys.

«Με το νέο XD-E500 οι καταναλωτές μπορούν να απελευθερώσουν τις δυνατότητες των HD-ready τηλεοράσεων τους, δίνοντας νέα πνοή στις ήδη υπάρχουσες συλλογές DVD, βελτιώνοντάς τις μέσω της νέας τεχνολογίας XDE σε ιδιαίτερα προσιτή τιμή».

Το XD-E500 περιλαμβάνει τρεις διαφορετικές λειτουργίες εμφάνισης εικόνας – Ευκρίνεια, Χρώμα και Αντίθεση – οι οποίες εξασφαλίζουν για τους θεατές ότι η συσκευή αναπαραγωγής παρέχει την καλύτερη δυνατή εικόνα ανάλογα με το περιεχόμενο που παρακολουθούν.

Η λειτουργία ευκρίνειας ενισχύει τις λεπτομέρειες, ώστε να πλησιάζει το αποτέλεσμα της εικόνας βίντεο υψηλής ευκρίνειας. Τα άκρα προβάλλονται ευκρινέστερα και οι λεπτομέρειες στις ταινίες είναι πιο διακριτές. Σε αντίθεση με τις παραδοσιακές δυνατότητες ελέγχου της ευκρίνειας, η τεχνολογία XDE αναλύει ολόκληρη την εικόνα και ενεργοποιεί την ενίσχυση των άκρων ακριβώς όπου χρειάζεται.

Η λειτουργία χρώματος εμπλουτίζει ακόμη περισσότερο τα χρώματα της φύσης. Οι αποχρώσεις του μπλε και του πράσινου παρουσιάζονται πιο ζωντανές, για να μπορείτε να απολαύσετε τα ντοκιμαντέρ για την άγρια φύση. Η λειτουργία χρώματος συνδυάζει τη βελτίωση των χρωμάτων με την ενίσχυση των λεπτομερειών της λειτουργίας ευκρίνειας με καταπληκτικά αποτελέσματα στις σκηνές εξωτερικών χώρων.

Η λειτουργία αντίθεσης έχει σχεδιαστεί για να εμφανίζει τις λεπτομέρειες στις σκοτεινότερες σκηνές ή σε πρώτο πλάνο πιο καθαρές χωρίς το σύνηθες ξεθώριασμα που εμφανίζεται κατά τη ρύθμιση της αντίθεσης. Ιδανική για τις σκοτεινές σκηνές όπου οι λεπτομέρειες διακρίνονται δύσκολα, η λειτουργία αντίθεσης μπορεί να συνδυαστεί και με τη λειτουργία ευκρίνειας για να σας προσφέρει μια καθαρότερη εμπειρία θέασης.

Εκτός από την νέα τεχνολογία XDE της Toshiba, το XD-E500 υποστηρίζει και τη δυνατότητα προοδευτικής σάρωσης PAL παρέχοντας συμβατότητα με DVD, DVD-R/-RW, DVD+R/+RW, CD/ CD-R/- RW, Video-CD, SVCD, CD-DA και HDMI μέσω του καλωδίου HDMI που περιλαμβάνεται στη συσκευασία.

Η συσκευή είναι συμβατή με την τεχνολογία REGZA-Link (HDMI CEC) της Toshiba και διαθέτει εξόδους Component Video και Composite Video, SCART, ομοαξονική έξοδο και εξόδους ήχου δύο καναλιών. Τέλος υποστηρίζονται JPEG, DivX και MP3.

Το XD-E500 θα είναι διαθέσιμο στην ελληνική αγορά στα τέλη Σεπτεμβρίου 2008, με εκτιμώμενη τιμή αγοράς 149 ευρώ, συμπεριλαμβανομένου του ΦΠΑ.


Tags: Toshiba, XD-E500, DVD, XDE, HD, 1080p.
Προσθήκη άρθρου σε: Freestuff | Del.icio.us | | | | ForaCamp (top)
© 2002 - 2008, Pramnos Hosting
Powered by PramnosCMS
W3C Valid XHTML - W3C Valid CSS
Όροι χρήσης . Χρήστες . Επικοινωνία . Sitemap . Διαφημιστείτε! . Top