Greek English

:: υπηρεσίες
• RSS/XML Feeds
• Σύνδεσμοι
• Netcast

:: προτάσεις


:: προτάσεις

:: Gallop
[ Περισσότερα ]
στο Web
στο pramnos.net

Αρχή » Αρθρογραφία

Η Κίνα ξεμένει από διευθύνσεις IPv4

Τεχνολογία - 24/09/2008

Η Κίνα πρόκειται πολύ σύντομα να ξεμείνει από διευθύνσεις IP αν δεν αλλάξει άμεσα την υποδομή της και αναβαθμίσει τα δίκτυά της ώστε να χρησιμοποιούν διευθύνσεις IPv6. Υπολογίζεται ότι αυτή τη στιγμή μπορεί να καλυφθεί για τις επόμενες 830 μέρες.

Η Κίνα ξεμένει από διευθύνσεις IPv4

Μία διεύθυνση IP (Ip address - Internet Protocol address), είναι ένας μοναδικός αριθμός που χρησιμοποιείται από συσκευές για τη μεταξύ τους αναγνώριση και συνεννόηση σε ένα δίκτυο υπολογιστών που χρησιμοποιεί το Internet Protocol standard (αυτό δηλαδή που χρησιμοποιείται από το Internet). Κάθε συσκευή που ανήκει στο δίκτυο - όπως επίσης δρομολογητές (routers), υπολογιστές, time-servers, εκτυπωτές, μηχανές για fax μέσω Internet, και ορισμένα τηλέφωνα - πρέπει να έχει τη δική της μοναδική διεύθυνση. Μία διεύθυνση IP μπορεί να θεωρηθεί το αντίστοιχο μιας διεύθυνσης κατοικίας ή ενός αριθμού τηλεφώνου (σύγκριση με VoIP) για έναν υπολογιστή ή άλλη συσκευή δικτύου στο Διαδίκτυο. Όπως κάθε διεύθυνση κατοικίας και αριθμός τηλεφώνου αντιστοιχούν σε ένα και μοναδικό κτίριο ή τηλέφωνο, μια IP address χρησιμοποιείται για τη μοναδική αναγνώριση ενός υπολογιστή ή άλλης συσκευής που συνδέεται στο δίκτυο.

Αυτή τη στιγμή τα περισσότερα δίκτυα στην Κίνα χρησιμοποιούν διευθύνσεις IPv4. Συνολικά έχει ήδη καλυφθεί ήδη το 80% των διαθέσιμων IPv4 παγκόσμια. Έτσι ο υπολογισμός των 830 ημερών γίνεται με βάση το ρυθμό αύξησης δικτύων στην Κίνα σε σχέση με τον αριθμό των υπόλοιπων διαθέσιμο διευθύνσεων της χώρας. Όταν αυτές καλυφθούν, αν δεν έχει αλλάξει κάτι, οι χρήστες θα αντιμετωπίσουν πολύ σοβαρά προβλήματα πρόσβασης στο Internet.

Περισσότερες πληροφορίες: Διεύθυνση IP.


Tags: internet, ipv6, china, nat.
Προσθήκη άρθρου σε: Freestuff | Del.icio.us | | | | ForaCamp (top)
© 2002 - 2008, Pramnos Hosting
Powered by PramnosCMS
W3C Valid XHTML - W3C Valid CSS
Όροι χρήσης . Χρήστες . Επικοινωνία . Sitemap . Διαφημιστείτε! . Top