Greek English

:: υπηρεσίες
• RSS/XML Feeds
• Σύνδεσμοι
• Netcast

:: προτάσεις


:: προτάσεις

:: Gallop
[ Περισσότερα ]
στο Web
στο pramnos.net

Αρχή » Αρθρογραφία

H Dell οδηγεί την μετάβαση σε ενεργειακά αποδοτικές οθόνες Led

Τεχνολογία - 26/09/2008

H Dell σχεδιάζει τη μετάβαση για τις οθόνες όλων των νέων της φορητών σε τεχνολογία διόδων φωτοεκπομπής (LED) εντός των επομένων 12 μηνών, ένα σημαντικό επίτευγμα στα πλαίσια της δέσμευσής της να γίνει η πλέον πράσινη εταιρία τεχνολογίας στον πλανήτη.

«Οι πελάτες μας έχουν καταστήσει σαφές ότι επιθυμούν την πλέον περιβαλλοντικά φιλική τεχνολογία,» ανέφερε ο κ. Jeff Clarke, senior vice president, του τμήματος προϊόντων της Dell κατά τη διάρκεια εκδήλωσης για τις λύσεις φορητότητας, σήμερα στο Monte Carlo. «Ως κλάδος της βιομηχανίας, μπορούμε να διαμορφώσουμε το μέλλον των πράσινων καινοτομιών και να μειώσουμε σημαντικά το ενεργειακό αποτύπωμα που σχετίζεται με τη χρήση των φορητών υπολογιστών. Η Dell έχει στόχο να ηγηθεί της μετάβασης σε ενεργειακά αποδοτική τεχνολογία LED.»

Με ισχύ από τις 15 Δεκεμβρίου 2008, τα δύο τρίτα των νέων φορητών Dell Latitude E-Family θα παραδίδονται με τεχνολογία οπίσθιου φωτισμού LED, χωρίς υδράργυρο, ως βασικό τους χαρακτηριστικό. Στα μοντέλα αυτά περιλαμβάνονται τα Latitude E4200, E4300, E6400, E6400 ATG και E6500. Επίσης θα παραδίδονται με οπίσθιο φωτισμό LED, στην βασική τους σύνθεση οι φορητοί σταθμοί εργασίας Dell Precision M2400 και Μ4400.

Επιπρόσθετα από την απουσία υδραργύρου και τις δυνατότητες ανακύκλωσης, οι οθόνες LED παρέχουν πρόσθετη εξοικονόμηση ενέργειας σε σύγκριση με την τεχνολογία λυχνιών ψυχρής καθόδου (CCFL, Cold cathode fluorescent lamp).

Για παράδειγμα, οι οθόνες LED 15 ιντσών της Dell καταναλώνουν κατά μέσο όρο 43% μικρότερη ισχύ στην μέγιστη φωτεινότητα, με αποτέλεσμα εντυπωσιακή μείωση ενέργειας και περιορισμό των εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα. Η εταιρία αναμένει εξοικονόμηση για τους πελάτες περίπου 20 εκατ. δολαρίων και 220 εκατ. KWhr το 2010 και το 2011 μαζί, το αντίστοιχο των εκπομπών σε διοξείδιο από την ενεργειακή χρήση περισσότερων από 10.000 οικιών.

Η Dell επίσης εκτιμά ότι πάνω από το 80% του συνολικού της όγκου σε φορητoύς θα παραδίδεται με τεχνολογία LED ως βασικό χαρακτηριστικό για τον οπίσθιο φωτισμό της οθόνης μέχρι το 2009, και 100% το 2010. Η πρόοδος της εταιρίας στην τεχνολογία LED πιστοποιείται όχι μόνο από την μακροπρόθεσμη της δέσμευση αλλά και από τις προσπάθειες ανάπτυξης στους προηγούμενους 18 μήνες. Η Dell εκτιμά ότι οι προσπάθειες αυτές θα χαράξουν τον δρόμο για να ακολουθήσουν και άλλες εταιρίες του κλάδου.

Η «πλέον πράσινη» εταιρία τεχνολογίας στον πλανήτη

Η Dell εκπληρώνει τη δέσμευση της να γίνει η «πλέον πράσινη» εταιρία τεχνολογίας στον πλανήτη. Τον Αύγουστο, η εταιρία ανακοίνωσε ότι πέτυχε τον στόχο αντιστάθμισης του διοξειδίου του άνθρακα πέντε μήνες πριν από την προγραμματισμένη ημερομηνία μέσω ενός συνδυασμού λειτουργικών αποδόσεων, μεγαλύτερων επενδύσεων σε πράσινη ενέργεια και υπεύθυνου αντισταθμίσματος για την κάλυψη των εναπομεινάντων επιδράσεων.

Τον Ιούνιο, η Dell πέτυχε ένα ορόσημο στην εξοικονόμηση ενέργειας παρουσιάζοντας πρώτη τροφοδοτικά ισχύος «80 PLUS Gold-certified» για servers, ξεπερνώντας τους στόχους που έθεσε για το 2009 η πρωτοβουλία Climate Savers Computing

Η Dell επιπλέον εισήγαγε το πρώτο της «υβριδικό» υπολογιστή, με περίπου 80% μικρότερο μέγεθος από το βασικό της μοντέλο υπολογιστή και κατανάλωση 70% λιγότερης ενέργειας.

Με βάση τα δεδομένα για τις πωλήσεις, σε παγκόσμιο επίπεδο, μονάδων από την αρχή του 2005 με δυνατότητα χαρακτηριστικών εξοικονόμησης ενέργειας, η Dell υπολογίζει ότι τα συστήματα υπολογιστή OptiPlex μόνο έχουν βοηθήσει τους πελάτες να εξοικονομήσουν περισσότερα από 2.8 δις. δολάρια και να αποφύγουν περίπου 27 εκατ. τόνους ρύπους διοξειδίου του άνθρακα.


Tags: Dell, LED.
Προσθήκη άρθρου σε: Freestuff | Del.icio.us | | | | ForaCamp (top)
© 2002 - 2008, Pramnos Hosting
Powered by PramnosCMS
W3C Valid XHTML - W3C Valid CSS
Όροι χρήσης . Χρήστες . Επικοινωνία . Sitemap . Διαφημιστείτε! . Top