Greek English

:: υπηρεσίες
• RSS/XML Feeds
• Σύνδεσμοι
• Netcast

:: προτάσεις


:: προτάσεις

:: Gallop
[ Περισσότερα ]
στο Web
στο pramnos.net

Αρχή » Αρθρογραφία

Η Canon παρουσιάζει νέα προϊόντα

Τεχνολογία » Hardware - 27/09/2008

Η αυλαία για τη μεγαλύτερη έκθεση φωτογραφικών ειδών και μέσων απεικόνισης στην Ευρώπη, Photokina , άνοιξε στην Κολωνία στις 22/09, με την Canon να πρωτοστατεί για άλλη μια χρονιά με το εντυπωσιακό της περίπτερο και τα ακόμα πιο εντυπωσιακά προϊόντα της.

EOS 5D Mark II: η (επιτυχημένη) ιστορία συνεχίζεται…

Σε πρώτο πλάνο βρέθηκε η πολυαναμενόμενη EOS 5D Mark II, η διάδοχος της επιτυχημένης EOS 5D, που επί σειρά ετών αποτελούσε σημείο αναφοράς για τους επαγγελματίες φωτογράφους. Με ανανεωμένη εμφάνιση και εξελιγμένα χαρακτηριστικά, η νέα επαγγελματική EOS αποτέλεσε ένα από τα highlights ολόκληρης της έκθεσης, προσελκύοντας αμέτρητους οπαδούς της πασίγνωστης σειράς EOS, η οποία έχει καθιερώσει την Canon στην κορυφή των προτιμήσεων των επαγγελματιών φωτογράφων.

Με ανάλυση 21.1 MegaPixel, αισθητήρα CMOS νέας σχεδίασης και δυνατότητα επέκτασης ευαισθησίας στα 25.600 ISO, η EOS 5D Mark II είναι η πρώτη επαγγελματική μηχανή της Canon που ενσωματώνει δυνατότητα εγγραφής video Full HD, εισάγοντας τον επαγγελματία φωτογράφο σε έναν κόσμο απείρων δυνατοτήτων και ευέλικτων επιλογών.

Μεγάλες δυνατότητες σε μικρές διαστάσεις!

Στη Photokina έκανε και το …ντεμπούτο της στην Ευρώπη η PowerShot G10, τη μηχανή που συνεχίζει την παράδοση της σειράς PowerShot G της Canon, με εξαιρετικό 5x οπτικό zoom, ανάλυση 14.7 Mexapixel, επεξεργαστή DIGIC 4 και δυνατότητα αποθήκευσης αρχείων RAW. Συνδυάζοντας ευχρηστία και ευελιξία σε ένα πανίσχυρο σώμα μικρών διαστάσεων, η G10 είναι σίγουρο ότι θα αποτελέσει την καλύτερη επιλογή για κάθε ενθουσιώδη φωτογράφο.

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσίασε επίσης η νέα σειρά compact φωτογραφικών μηχανών της σειράς IXUS και PowerShot, γνωστές για τον απαράμιλλο συνδυασμό κομψής εμφάνισης, εργονομίας και υψηλών προδιαγραφών.

Τα νέα μοντέλα των επιτυχημένων σειρών της Canon ξεχώρισαν για τον εντυπωσιακό συνδυασμό χρωμάτων, με την IXUS 980IS να «αιχμαλωτίζει» τα βλέμματα σε απόλυτο μαύρο ή τολμηρή κόκκινη απόχρωση, αλλά και τις PowerShot E1 σε απαλό ροζ, baby blue και ανοικτό μπεζ να γίνονται το απόλυτο gadget για τον ερασιτέχνη.

Επαγγελματική εκτύπωση στο σπίτι; Γιατί όχι….

Για την Canon ο τομέας της εκτύπωσης αποτελεί το έτερον ήμισυ της φωτογραφίας. Έχοντας στο ενεργητικό της μια πλούσια γκάμα φωτογραφικών εκτυπωτών, επιτραπέζιων και φορητών, η Canon παρουσίασε στη φετινή Photokina τις νέες προσθήκες στη σειρά ΡΙΧΜΑ και Selphy.

Με απεριόριστες δυνατότητες εκτύπωσης η Canon έδωσε έμφαση στην εκτύπωση στο σπίτι, παρουσιάζοντας κορυφαίους εκτυπωτές και πολυμηχανήματα inkjet καθώς επίσης και μια σειρά νέων, εξελιγμένων μελανιών και χαρτιών που εξασφαλίζουν τέλειες εκτυπώσεις με διάρκεια στο χρόνο. Εύκολα και απλά, ο χρήστης μπορεί να εκτυπώνει ημερολόγια, κάρτες, αυτοκόλλητα ακόμα και καρτ ποστάλ με τα αγαπημένα του πρόσωπα ή τα εξώφυλλα των αγαπημένων του CD.

Ο κύριος Δρόσος Δρόσος, Διευθυντής Μάρκετινγκ του Τομέα Καταναλωτικών Προϊόντων της Intersys δήλωσε: «H Canon δικαίωσε για μια ακόμα φορά το χαρακτηρισμό της ως κορυφαία κατασκευάστρια εταιρεία, με την παρουσίαση της νέας της γκάμας στα πλαίσια της Photokina, προσφέροντας έτσι στους καταναλωτές ένα πλήθος προϊόντων που θα επεκτείνει τη δημιουργική τους ματιά. Η Canon ανταποκρίνεται στις απαιτήσεις τόσο του επαγγελματία όσο και του ερασιτέχνη φωτογράφου, παρουσιάζοντας κάθε φορά προϊόντα στην κορυφή της τεχνολογίας, αλλά ταυτόχρονα τόσο απλά στη χρήση και ευέλικτα ώστε να προσαρμόζονται κάθε φορά στις ανάγκες του ανθρώπου που τις χρησιμοποιεί.»

Η νέα τάση στην εγγραφή βίντεο: freecording

Παράλληλα με το πλήθος των φωτογραφικών μηχανών και των περιφερειακών τους, στη φετινή Photokina η Canon παρουσίασε τη νέα τάση στο χώρο του βίντεο, με την επόμενη γενιά βιντεοκάμερας High Definition.

Η Canon, γνωρίζοντας το εύρος των δυνατοτήτων που μπορεί ο χρήστης να εξερευνήσει με μια βιντεοκάμερα, προσφέρει το καταλληλότερο μέσο για να τους ...«μυήσει» στο ρεύμα του freecording. Η νέα εποχή απαιτεί εξάλλου ελευθερία στην έκφραση, σπάζοντας τους φραγμούς και τα κατεστημένα, με μια βιντεοκάμερα τόσο μικρή και εύχρηστη που να μπορεί να έχει ο καθένας πάντα μαζί του.

Οι σειρές HF, HG και FS με το πλήθος των μοντέλων που τις πλαισιώνουν προσφέρουν την καλύτερη δυνατή λύση για κάθε χρήστη και συγκέντρωσαν το ενδιαφέρον των επισκεπτών της έκθεσης.

«Μέχρι σήμερα η πλειονότητα των καταναλωτών θεωρούσε ότι η βιντεοκάμερα χρησιμοποιείται μόνο σε γάμους, σχολικές εκδηλώσεις ή σε ταξίδια. Έφτασε όμως ο καιρός το κοινό να αλλάξει πλέον γνώμη: η νέα εποχή των freecorders είναι πραγματικότητα!» σχολίασε σχετικά ο κος Δρόσος. «Κάθε μέρα προσφέρει ποικιλία θεμάτων που πυροδοτούν τη φαντασία και ανοίγουν νέους ορίζοντες έκφρασης. Οι freecorders χρησιμοποιούν τη βιντεοκάμερα για να καταγράψουν σκηνές της καθημερινής ζωής, για να αποκαλύψουν κάθε φορά νέους τρόπους δημιουργίας και να ανακαλύψουν μια καινούργια οπτική γωνία θεώρησης της καθημερινότητας».


Tags: Canon, photokina, freecording.
Προσθήκη άρθρου σε: Freestuff | Del.icio.us | | | | ForaCamp (top)
© 2002 - 2008, Pramnos Hosting
Powered by PramnosCMS
W3C Valid XHTML - W3C Valid CSS
Όροι χρήσης . Χρήστες . Επικοινωνία . Sitemap . Διαφημιστείτε! . Top