Greek English

:: υπηρεσίες
• RSS/XML Feeds
• Σύνδεσμοι
• Netcast

:: προτάσεις


:: προτάσεις

:: Gallop
[ Περισσότερα ]
στο Web
στο pramnos.net

Αρχή » Αρθρογραφία

Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο: Μόνο με δικαστική εντολή η διακοπή σύνδεσης

Τεχνολογία - 29/09/2008

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή κατέθεσε πρόσφατα στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο μια δέσμη μέτρων σχετικά με την ευρωπαϊκή αγορά τηλεπικοινωνιών.

Μεταξύ άλλων, οι προτάσεις της Κομισιόν περιλαμβάνουν χαμηλότερες χρεώσεις περιαγωγής (roaming), καθώς και ρυθμίσεις για το ευρυζωνικό internet. Αν και οι περισσότερες προτάσεις πέρασαν χωρίς πολλές διαφωνίες, ο τρόπος αντιμετώπισης της διαδικτυακής πειρατείας έδωσε το έναυσμα για μια θερμή αντιπαράθεση στους κόλπους της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Η Γαλλία εισήγαγε πρόσφατα έναν νόμο που είναι ευρέως γνωστός ως στρατηγική των τριών χτυπημάτων. Σύμφωνα με το νόμο αυτό, εάν κάποιος χρήστης του διαδικτύου διακινεί υλικό που προστατεύεται από τη νομοθεσία περί πνευματικής ιδιοκτησίας, δέχεται σε πρώτη φάση δύο προειδοποιητικές επιστολές. Σε περίπτωση που δε συμμορφωθεί, την τρίτη φορά ο πάροχος προχωρά στην οριστική διακοπή της σύνδεσης στο internet.

Το κείμενο που τελικά υπερψηφίστηκε από το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, προβλέπει ότι η διακοπή μπορεί να λάβει χώρα μόνο έπειτα από δικαστική εντολή. Η εξέλιξη αυτή δεν ενθουσίασε την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, η οποία φέρεται να υποστηρίζει τη γαλλική πρωτοβουλία περί άμεσης διακοπής της σύνδεσης. Η Επίτροπος αρμόδια για την Κοινωνία της Πληροφορίας και τα ΜΜΕ Viviane Reding εξέφρασε την πρόθεσή της να διαγράψει από το κείμενο την επίμαχη τροπολογία, προκαλώντας έτσι την έντονη αντίδραση Ευρωβουλευτών που ψήφισαν υπέρ της δικαστικής συνδρομής.

Η αντιπαράθεση είναι ενδεικτική των αντικρουόμενων απόψεων στο εσωτερικό της ΕΕ, όσον αφορά στην αντιμετώπιση της πειρατείας. Η Γαλλία και η Μεγάλη Βρετανία έχουν ταχθεί επανειλημμένα υπέρ αυστηρών μέτρων, ωστόσο πολλές χώρες δε φαίνεται να συμμερίζονται την άποψη αυτή.

Πηγή: ars technica


http://www.e-pcmag.gr
Tags: Ευρωπαϊκή Επιτροπή, Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, roaming.
Προσθήκη άρθρου σε: Freestuff | Del.icio.us | | | | ForaCamp (top)
© 2002 - 2008, Pramnos Hosting
Powered by PramnosCMS
W3C Valid XHTML - W3C Valid CSS
Όροι χρήσης . Χρήστες . Επικοινωνία . Sitemap . Διαφημιστείτε! . Top