Greek English

:: υπηρεσίες
• RSS/XML Feeds
• Σύνδεσμοι
• Netcast

:: προτάσεις


:: προτάσεις

:: Gallop
[ Περισσότερα ]
στο Web
στο pramnos.net

Αρχή » Αρθρογραφία

Η Oracle και η Intel συνεργάζονται

Τεχνολογία - 03/10/2008

Η Oracle και η Intel Corporation ανακοίνωσαν σήμερα τη συνεργασία τους για να επιταχύνουν την επιχειρηματική ετοιμότητα όσον αφορά το cloud computing, καθώς και για να το καταστήσουν πιο ασφαλές και αποδοτικό. Επίσης, οι δύο εταιρείες θα καθορίσουν και θα εισάγουν πρότυπα που θα καταστήσουν ικανή την ευέλικτη ανάπτυξη στα ιδιωτικά και τα δημόσια cloud.

Η Oracle και η Intel συνεργάζονται

Το cloud computing είναι ένας αποτελεσματικός τρόπος εκτέλεσης προγράμματος και αποθήκευσης δεδομένων, στα οποία μπορεί να έχει πρόσβαση ένας μεγάλος αριθμός χρηστών, μέσα από τις τεχνολογίες του Internet.

Με τη χρήση της τεχνολογίας Virtualization της Intel® (Intel® VT) και των τεχνολογιών Grid Computing της Oracle, μεταξύ των οποίων οι Oracle® Database, Oracle Real Application Clusters, Automatic Storage Management, Oracle Application Grid, Oracle Enterprise Manager και Oracle VM, οι πελάτες των επιχειρήσεων μπορούν ήδη να εκτελούν λειτουργίες σε διαμοιραζόμενη υποδομή εντός του firewall που διαθέτουν.

Με αυτή τη βάση, οι επιχειρήσεις προσπαθούν τώρα να δημιουργήσουν ιδιωτικά cloud για τις εσωτερικές τους εφαρμογές και για να μπορούν να τα επεκτείνουν σε δημόσια cloud-πολλαπλών πελατών, με το ίδιο επίπεδο ασφάλειας, ευελιξίας και απόδοσης.

«Η Oracle κατανοεί ότι οι επιχειρήσεις θα ήθελαν να έχουν την ευελιξία να επιλέγουν τη λειτουργία των συστημάτων της επιχείρησης τους τόσο σε ιδιωτικά όσο και σε δημόσια cloud, για να συμβεί όμως αυτό, πρέπει η βάση του cloud computing να είναι υψηλής απόδοσης και ασφάλειας, καθώς και υψηλών προτύπων», τόνισε ο Robert Shimp, group vice president, της Oracle Global Technology Business Unit. «Η Intel και η Oracle συνεργάζονται για να μπορέσει αυτό να γίνει πραγματικότητα».

«Η Intel και η Oracle αναλαμβάνουν ηγετικό ρόλο στη διεύρυνση της πρόσβασης της επιχειρηματικής ετοιμότητας στο cloud computing,» τόνισε ο Doug Fisher, vice president, της Software and Solutions Group (SSG), και γενικός διευθυντής του SSGs Systems Software Division της Intel Corporation. «Με τη συνεργασία για τη βελτίωση της απόδοσης, την επέκταση των προτύπων και την ενίσχυση της ασφάλειας, καθιστούμε το cloud computing κάτι παραπάνω από επιλογή στις επιχειρηματικές εφαρμογές».

Η συνεργασία της Oracle και της Intel θα πραγματοποιηθεί σε τρεις κύριους τομείς:

Απόδοση – Η πρόσφατη συνεργασία μεταξύ της Oracle και της Intel πάνω στο Oracle VM και τον ανοιχτό κώδικα του hypervisor Xen με τεχνολογία Intel VT, βελτίωσε κατά 17% τη virtualized απόδοση των βάσεων δεδομένων της Oracle με επεξεργαστές Intel Xeon® .

Καθώς η Intel παρουσιάζει νέες πλατφόρμες για διακομιστές και βελτιώνει περαιτέρω την τεχνολογία του virtualization, η Oracle και η Intel θα συνεχίσουν την κοινή τους προσπάθεια για την βελτιστοποίηση του λογισμικού με στόχο την αύξηση των επιδόσεων και της ενεργειακής απόδοσης.

Ασφάλεια – Οι επιχειρήσεις που το λογισμικό τους λειτουργεί σε δημόσια cloud πρέπει να διασφαλίσουν ότι το περιβάλλον είναι ασφαλές και τα προσωπικά δεδομένα μπορούν να αξιολογηθούν μόνο μέσα από εγκεκριμένες εφαρμογές, καθώς και ότι γίνεται ανίχνευση των δραστηριοτήτων ως προς τον έλεγχο και τη συμμόρφωση.

Η Oracle και η Intel θα συνεργαστούν για την περαιτέρω ενίσχυση της ασφάλειας των εικονικών μηχανών σε ένα διαμοιραζόμενο περιβάλλον cloud έτσι ώστε να διασφαλιστεί η προστασία των δεδομένων των πελατών. Καθώς η Intel αναπτύσσει νέα χαρακτηριστικά ασφαλείας στο virtualization για τη διασφάλιση ενός αξιόπιστου περιβάλλοντος για cloud computing, η Intel και η Oracle θα βελτιστοποιήσουν την τεχνολογία αυτή στο λογισμικό της Oracle.

Και οι δύο εταιρείες θα συνεχίσουν να ενσωματώνουν κατά τον καλύτερο τρόπο τις τεχνολογίες τους όσον αφορά την κρυπτογράφηση δεδομένων έτσι ώστε να διασφαλιστεί η προστασία των δεδομένων και η ασφάλεια στα διαμοιραζόμενα περιβάλλοντα των δημόσιων cloud.

Πρότυπα – Η Intel και η Oracle θα συνεργαστούν και με άλλες εταιρείες που κατέχουν ηγετική θέση για την επέκταση των προτύπων που καθιστούν δυνατή τη φορητότητα των images των εικονικών μηχανών, όπως το Open Virtual Format (OVF), και για τη δημιουργία προτύπων υπηρεσιών διαδικτύου για τη διάταξη και τη διαχείριση υπηρεσιών που έχουν ως βάση τα cloud.


Tags: Oracle, Intel, Cloud computing, cloud, Xeon.
Προσθήκη άρθρου σε: Freestuff | Del.icio.us | | | | ForaCamp (top)
© 2002 - 2008, Pramnos Hosting
Powered by PramnosCMS
W3C Valid XHTML - W3C Valid CSS
Όροι χρήσης . Χρήστες . Επικοινωνία . Sitemap . Διαφημιστείτε! . Top