Greek English

:: υπηρεσίες
• RSS/XML Feeds
• Σύνδεσμοι
• Netcast

:: προτάσεις


:: προτάσεις

:: Gallop
[ Περισσότερα ]
στο Web
στο pramnos.net

Αρχή » Αρθρογραφία

Asus Bamboo Series Notebook

Τεχνολογία » Hardware - 16/10/2008

Η ASUS, αναγνωρισμένη ως εξαιρετικά φίλη προς το περιβάλλον εταιρεία της Βιομηχανίας Υπολογιστών και Περιφερειακών από την oekom το 2007, παρουσιάζει τη σειρά ASUS Bamboo Series notebook, ένα επαναστατικό προϊόν με επένδυση μπαμπού που είναι αληθινά πράσινο σε όλες τις φάσεις της ζωής του, από τη σύλληψη, παραγωγή και χρήση ως την τελική ανακύκλωση και απόρριψη.

Asus Bamboo Series Notebook

Στην ανάπτυξη της σειράς ASUS Bamboo Series notebook, το προσωπικό της ASUS όλων των επιπέδων εκμεταλλεύτηκε το πλήρες φάσμα περιβαλλοντικής γνώσης που έχει συγκεντρώσει η εταιρεία από το 2002 όταν εγκαινίασε τον πράσινο οδηγό της ASUS – πριν εφαρμοστούν οι οδηγίες RoHS και WEEE – και χρησιμοποίησε ολοκληρωμένο πράσινο σχεδιασμό προϊόντος και εργαλεία διαχείρισης ειδικά κατασκευασμένα να ενθαρρύνουν την πειθαρχημένη τήρηση οικολογικών αρχών σε συστημικό επίπεδο.

Η σειρά ASUS Bamboo Series αποτελεί μείζον ορόσημο για την ASUS και τη βιομηχανία πληροφορικής γενικότερα καθώς σηματοδοτεί την ενηλικίωση των πράσινων τεχνολογιών που δεν περιορίζονται πλέον στο εννοιολογικό επίπεδο και που μπορούν να εφαρμοστούν σε κλίμακα μαζικής παραγωγής.

Λειτουργεί επίσης ως απτό παράδειγμα της δέσμευσης της ASUS να ενισχύει συνεχώς τις οικολογικές δυνατότητές της. Τέλος, είναι θετική απόδειξη ότι η εκπλήρωση των απαιτήσεων των σύγχρονων υπολογιστών μπορεί να συνάδει με την ανάγκη προστασίας της Γης, ιδίως όταν η "πράσινη" νοοτροπία είναι βαθιά χαραγμένη στην κουλτούρα του παρόχου της λύσης - ακριβώς όπως συμβαίνει με την ASUS.

Η σειρά ASUS Bamboo Series notebook: Ένας αψεγάδιαστος συνδυασμός τέχνης και μηχανικής

Το πρώτο πράγμα που επιτάσσει την άμεση και αδιάλειπτη προσοχή στο ASUS Bamboo Series notebook είναι η καλλιτεχνικής ποιότητας επένδυση από μπαμπού Moso, που έχει χειροτεχνηθεί με την ακρίβεια και φροντίδα που συνδέεται με τα όργανα και τις τέχνες μπαμπού.

Η οργανική αφή, αναζωογονητικό άρωμα και μινιμαλιστική αισθητική του μπαμπού χαρίζει στο ASUS Bamboo Series notebook μια καθηλωτική αύρα πνευματικότητας, ζεστασιάς και γοητεία της παράδοσης που τα συνθετικά υλικά και ψυχρά, απρόσωπα μέταλλα θα μοχθήσουν να αντιγράψουν. Με κάθε άγγιγμα, οι χρήστες θα μπορούν να νιώσουν τη διαφορά – το μπαμπού προσφέρει μία στιγμιαία αίσθηση οικειότητας, όπως ακριβώς η αίσθηση που έχει κανείς όταν χαϊδεύει με τα ακροδάχτυλα κάποιο έπιπλο.

Η αίσθηση της εγγύτητας της φύσης μεταδίδεται ακόμα και όταν οι χρήστες αγγίζουν το touch pad. Τα αυθεντικά μοτίβα ινών μπαμπού στο touch pad δημιουργούν την αίσθηση ότι αγγίζετε ζωντανό μπαμπού. Ακόμα – όπως και κάθε κομμάτι αυθεντικής τέχνης – κάθε ASUS Bamboo Series notebook είναι μοναδικό, καθένα με το δικό του φυσικό μοτίβο που αναδεικνύεται όμορφα από την ιδιόκτητη διαδικασία κατασκευής της ASUS.

Ο αέρας ατομικότητας κάθε κομματιού μπορεί να ενισχυθεί περαιτέρω από αρκετές μεθόδους επεξεργασίας που προσδίδουν διαφορετικά χρώματα, ή από την εγχάραξη με λέηζερ ξεχωριστών σχεδίων στο επενδεδυμένο με μπαμπού κάλυμμα του ASUS Bamboo Series notebook.

Το υπέρλεπτο ASUS Bamboo Series notebook διατίθεται τώρα σε δύο εκδόσεις: το μοντέλο των 12,1” που ζυγίζει 1,57 kg και το μοντέλο των 11,1” που ζυγίζει μόλις 1,25 kg. Και τα δύο φιλοξενούν επεξεργαστές Intel® Core™2 Duo και είναι εξοπλισμένα με DDRII RAM.

Η υπερυβριδική μηχανή της ASUS: Η επανάσταση της επόμενης γενιάς στην αποδοτικότητα ισχύος

Η ισχύς του ASUS Bamboo Series notebook δεν είναι όλη εις βάρος του περιβάλλοντος. Αντίθετα, το ASUS Bamboo Series notebook – όπως και η νέα γενιά των ASUS notebook που κυκλοφόρησαν το δεύτερο μισό του 2008 – είναι εξαιρετικά αποδοτικά ως προς την ενέργεια, χάρη στην εφαρμογή της αποκλειστικής τεχνολογίας υπερυβριδικής μηχανής της ASUS, που είναι προϊόν του ολοκληρωμένου επανασχεδιασμού του ηλεκτρομηχανικού εξοπλισμού, του λογισμικού και του BIOS από τους μηχανικούς της ASUS.

Η εντυπωσιακότερη επανάσταση της υπερυβριδικής μηχανής είναι ότι διαθέτει στους χρήστες τον έλεγχο που χρειάζονται για να αποκτήσουν το επιθυμητό επίπεδο απόδοσης – είτε βελτιώνοντας την αποδοτικότητα ισχύος είτε ενισχύοντας την απόδοση με τον ίδιο τεχνολογικό πυρήνα. Αναφορικά με τη βελτίωση αποδοτικότητας ισχύος, η υπερυβριδική μηχανή μπορεί να παρατείνει τη διάρκεια ζωής της μπαταρίας μεταξύ 35% και 70% σε σύγκριση με notebook με τις ίδιες προδιαγραφές αλλά χωρίς την τεχνολογία αυτή, και όμως επιτρέπει στους χρήστες να ενισχύσουν την απόδοση του συστήματός τους έως και 23%.

Αυτό επιτυγχάνεται με την έξυπνη παρακολούθηση των απαιτήσεων ισχύος των εξαρτημάτων του notebook και την αυτόματη προσαρμογή των επιπέδων ισχύος σε πραγματικό χρόνο ώστε να ταιριάζει με τις τρέχουσες ανάγκες κατανάλωσης, βελτιστοποιώντας έτσι τόσο την απόδοση του συστήματος όσο και την αποδοτικότητα της ισχύος. Επίσης προσφέρεται στους χρήστες η ευκαιρία επιλογής από έναν αριθμό προκαθορισμένων ρυθμίσεων διά χειρός έτσι ώστε να διασφαλίζεται ότι το notebook συμμορφώνεται με τις απαιτήσεις χρήσης του ιδιοκτήτη.

Με τη συσσωρευμένη εξοικονόμηση ισχύος, η υπερυβριδική μηχανή μειώνει τις ετήσιες εκπομπές CO2 κατά 12,3 kg ανά notebook. Καθώς η ASUS αποστέλλει περίπου 6 εκατομμύρια notebook το χρόνο, αυτό σημαίνει έναν τεράστιο αριθμό 73,8 εκατομμυρίων κιλών μείωσης εκπομπών CO2 το χρόνο, κάτι που ισοδυναμεί με τη διάσωση 36 εκατομμυρίων δέντρων το χρόνο.

Το μπαμπού ως εναλλακτικό υλικό: Η φυσική επιλογή

Η ASUS έχει επιτύχει διεθνή αναγνώριση για την έρευνά της και εμπνευσμένη χρήση βιοδιασπώμενων υλικών όπως δέρμα στα προϊόντα της αλλά η απόφασή της να αγκαλιάσει το μπαμπού μόνο εφευρετική μπορεί να χαρακτηρισθεί.

Με τη χρήση του μπαμπού που διαθέτει τεράστια αντοχή εφελκυσμού και ανταγωνίζεται εκείνη πολλών μεταλλικών κραμάτων, το ASUS Bamboo Series notebook είναι εξαιρετικά ανθεκτικό – ένα χαρακτηριστικό που έχει αποδειχθεί απόλυτα από το γεγονός ότι είναι το πρώτο notebook που επιβίωσε στις ανελέητες συνθήκες του χιονοσκεπούς Qomolangma Peak, που ορθώνεται στο εντυπωσιακό ύψος των 8.848 μέτρων (29.028 πόδια).

Επίσης το μπαμπού διαθέτει ρυθμό ανανέωσης που δεν μπορεί να συναγωνιστεί κανένα άλλο φυτό. Είναι γνωστό ότι μεγαλώνει 60cm σε μόλις 24 ώρες ενώ φθάνει το μέγιστο ύψος του σε αρκετά χρόνια. Το μπαμπού είναι επίσης ικανό να ανανεώνεται μετά την συγκομιδή χωρίς να χρειάζεται επαναφύτευση, καθιστώντας το την τέλεια ανανεώσιμη πηγή.

Είναι εύκολο να είσαι «πράσινος»

Το κεντρικό μήνυμα που φέρει το ASUS Bamboo Series notebook είναι ότι «είναι εύκολο να είσαι «πράσινος». Το μήνυμα αυτό αντηχεί τόσο σε επίπεδο καταναλωτή όσο και σε επίπεδο παρόχων λύσεων.

Για τους καταναλωτές, το να είσαι «πράσινος» είναι απλώς θέμα να προβαίνεις σε έξυπνες, περιβαλλοντικά συνειδητές επιλογές αγορών. Η επιλογή του ASUS Bamboo Series notebook – ή οποιουδήποτε από τα ASUS notebook, αφού όλα είναι σχεδιασμένα και κατασκευασμένα με απαρέγκλιτη τήρηση των ίδιων αυστηρών «πράσινων» πολιτικών και προτύπων που καθόρισαν την ανάπτυξη του ASUS Bamboo Series notebook – αντί για άλλες λιγότερο «πράσινες» εναλλακτικές λύσεις θα βοηθήσει στην προστασία της Γης κατά πολύ.

Για τους παρόχους λύσεων, το κλειδί προς την οικολογία σημαίνει να βλέπουν πέρα από την απλή συμμόρφωση με τη νομοθεσία και να παίρνουν την πρωτοβουλία ενσωμάτωσης των «πράσινων» αξιών ανάμεσα στους εργαζόμενους. Η ASUS αποτελεί το φάρο της επιτυχίας της προσέγγισης αυτής.

Για παράδειγμα σε σχέση με το ASUS Bamboo Series notebook, προσωπικό από τα τμήματα έρευνας και ανάπτυξης, ανάπτυξης στρατηγικής, κατασκευής, προμηθειών, ποιοτικού ελέγχου, πωλήσεων και μάρκετινγκ όπως ακόμα και τα διοικητικά τμήματα συσπειρώθηκαν πίσω από την κοινή πολιτική των «πράσινων» αρχών που ορίστηκε από καθοδηγητική επιτροπή με επικεφαλής τον Πρόεδρο της ASUSTek Computer Inc., Jonney Shih.

Αυτό κατέστη δυνατόν μόνο μέσω του «πράσινου» σχεδιασμού που απλώνεται σε όλη την εταιρεία, των συστημάτων κατασκευής και προμηθειών που έχει θεμελιώσει η ASUS καθώς και της σημαντικής επένδυσης σε οικολογικού προσανατολισμού πλατφόρμες ηλεκτρονικής μάθησης και προγραμμάτων εκπαίδευσης προσωπικού.


Tags: Asus, laptop, notebook, bamboo series notebook.
Προσθήκη άρθρου σε: Freestuff | Del.icio.us | | | | ForaCamp (top)
© 2002 - 2008, Pramnos Hosting
Powered by PramnosCMS
W3C Valid XHTML - W3C Valid CSS
Όροι χρήσης . Χρήστες . Επικοινωνία . Sitemap . Διαφημιστείτε! . Top