Greek English

:: υπηρεσίες
• RSS/XML Feeds
• Σύνδεσμοι
• Netcast

:: προτάσεις


:: προτάσεις

:: Gallop
[ Περισσότερα ]
στο Web
στο pramnos.net

Αρχή » Αρθρογραφία

SPARC Enterprise T5440 Server των Sun και Fujitsu

Τεχνολογία » Hardware - 16/10/2008

Η Sun Microsystems και η Fujitsu Limited παρουσίασαν σήμερα τον SPARC Enterprise T5440 server, που είναι ο πρώτος server που προσφέρει τη δυνατότητα αναβάθμισης και την αξιοπιστία των παραδοσιακών συστημάτων μεσαίας κατηγορίας, καθώς και την κορυφαία απόδοση και την ενεργειακή αποδοτικότητα της αρχιτεκτονικής UltraSPARC T2 Plus.

SPARC Enterprise T5440 Server των Sun και Fujitsu

Περισσότερες πληροφορίες για τον SPARC Enterprise T5440 server είναι διαθέσιμες στη διεύθυνση http://www.sun.com/T5440 και στη διεύθυνση http://www.fujitsu.com/sparcenterprise

Ενώ τα ανταγωνιστικά συστήματα της IBM και της HP κοστίζουν πενταπλάσια και προσφέρουν το 1/4 της απόδοσης, ο SPARC Enterprise T5440 server με λειτουργικό σύστημα Solaris(TM) 10 (OS) προσφέρει απόδοση ρεκόρ και δίνει στους πελάτες τη δυνατότητα να συγκεντρώσουν και να χρησιμοποιήσουν τεχνικές virtualization στις εφαρμογές μεσαίας κατηγορίας, συμπεριλαμβανομένων των μεγάλης κλίμακας βάσης δεδομένων OLTP, CRM και ERP σε ένα συμπαγές πακέτο 4U, το οποίο αυξάνει τη χρησιμότητα του server, ενώ μειώνει την κατανάλωση ενέργειας και τις λειτουργικές δαπάνες.

Επιπλέον, ο SPARC Enterprise T5440 server είναι ο πρώτος multi-threaded (CMT) server με αναβαθμίσιμο chip με χώρο για να συμπεριλάβει τέσσερις επεξεργαστές.

«Η Sun αλλάζει δραματικά τα οικονομικά δεδομένα των συστημάτων πληροφορικής και προσφέρει τεράστια αξία στα μεσαίας κατηγορίας συστήματα και δεν θα μπορούσε να εμφανιστεί σε πιο κρίσιμη χρονικά στιγμή», δήλωσε ο John Fowler, Executive Vice President, Systems Group της Sun Microsystems.

«Ο SPARC Enterprise T5440 server προσφέρει απίστευτη απόδοση με μία εντελώς διαφορετική καμπή, σε μέγεθος που είναι το 1/10 του μεγέθους των ανταγωνιστών της. Για τους πελάτες όλα συνοψίζονται στα εξής χαρακτηριστικά: ταχύτερος, μικρότερος, οικολογικότερος και καλύτερος».

«Ο νέος SPARC Enterprise server προσφέρει τεράστια δυνατότητα αναβάθμισης των 256 compute threads σε 4 chassis RU», δήλωσε ο Masami Yamamoto, Corporate Senior Vice President, της Fujitsu Limited.

«Με την προσθήκη του SPARC Enterprise T5440 server είμαστε σε θέση να ανταποκριθούμε στις ανάγκες των πελατών μας οι οποίοι θέλουν να βελτιώσουν την απόδοση των κέντρων δεδομένων τους, ενώ αποκομίζουν τα οφέλη της ενεργειακής αποδοτικότητας, της συγκέντρωσης συστημάτων και του virtualization»

ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ ΑΠΟ ΤΟ ΒΑΣΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ. ΜΕ ΕΝΣΩΜΑΤΩΜΕΝΟ ΑΝΟΙΚΤΟΥ ΚΩΔΙΚΑ, ΧΩΡΙΣ ΚΟΣΤΟΣ VIRTUALIZATION

Ο SPARC Enterprise T5440 server, που διαθέτει έως και 32 πυρήνες (256 threads) και μνήμη 512 GB, είναι ένα από τα πρώτα συστήματα που περιλαμβάνουν μοναδικά χαρακτηριστικά διαχείρισης της ισχύος τόσο σε επίπεδο πυρήνα όσο και σε επίπεδο μνήμης του επεξεργαστή, συμπεριλαμβανομένης της ικανότητας για διαχείριση των μεμονωμένων threads τα οποία μειώνουν την κατανάλωση ενέργειας.

Ο server διαθέτει επίσης Intelligent Fan Control (IFC) που προσαρμόζει την ταχύτητα του ανεμιστήρα στις μεταβολές της θερμοκρασίας, μειώνοντας ως εκ τούτου την κατανάλωση ενέργειας. Η λειτουργία του ανεμιστήρα με χαμηλότερη ταχύτητα εξοικονομεί σημαντικά ποσοστά ενέργειας και μειώνει τον θόρυβο και τη δόνηση, γεγονός που βοηθάει στην επέκταση της ζωής των δομικών στοιχείων.

Ένα επιπρόσθετο σχεδιαστικό στοιχείο που μεγιστοποιεί την εξοικονόμηση ενέργειας είναι ότι μοιράζει το chassis και τους ανεμιστήρες σε ζώνες ψύξης που επιτρέπουν ανταπόκριση από τους ανεμιστήρες που είναι απαραίτητοι για να εξισορροπήσουν τις μεταβολές στη θερμοκρασία.

Ο SPARC Enterprise T5440 server διαθέτει επίσης ένα επανασχεδιασμένο υποσύστημα διανομής ενέργειας με πολύ υψηλής αποδοτικότητας ψηφιακούς ρυθμιστές που μειώνουν τη σπατάλη ενέργειας σε ποσοστό έως και 50% σε σχέση με προηγούμενα αναλογικά μοντέλα.

Με ενσωματωμένο, ανοιχτού κώδικα virtualization, χωρίς κόστος, μέσω των Solaris Containers και Logical Domains (LDoms), ο SPARC Enterprise T5440 server είναι η ιδανική πλατφόρμα για τη συγκέντρωση εκατοντάδων φορτίων εργασίας επιχειρηματικού επιπέδου σε ένα και μοναδικό σύστημα. Επιπλέον, για τους υπάρχοντες πελάτες της Solaris, οι Solaris 8 and 9 Containers δίνουν στους πελάτες τη δυνατότητα να τρέχουν σε πολλαπλά περιβάλλοντα Solaris 8 ή 9 σε ένα και μοναδικό σύστημα που βασίζεται σε SPARC.

Ως αποτέλεσμα, οι πελάτες μπορούν γρήγορα και εύκολα να μετακινούν φυσικά περιβάλλοντα σε virtual containers σε Solaris 10 και να εκμεταλλεύονται την απόδοση, την αναβάθμιση και την εξοικονόμηση ενέργειας των νέων servers που βασίζονται σε SPARC Enterprise CMT.

Ο Solaris 10 10/08, που θα κυκλοφορήσει στα τέλη Οκτωβρίου, προσφέρει βελτιωμένη απόδοση virtualization και περιλαμβάνει το βελτιωμένο σύστημα Solaris ZFS file, που προσφέρει αυξημένη ολοκλήρωση δεδομένων και πλήρη ανάκαμψη από βλάβες, ώστε να διασφαλίζεται η επιχειρηματική συνέχεια.

SPARC ENTERPRISE T5440: ΟΙ IBM ΚΑΙ HP ΔΕΝ ΑΝΤΕΧΟΥΝ ΣΤΗ ΣΥΓΚΡΙΣΗ

Ο SPARC Enterprise T5440 server περιλαμβάνει 32 πυρήνες σε ένα πακέτο τεσσάρων RU που ζυγίζει 40 κιλά και καταναλώνει μόνο 1.575W ισχύος. Βασισμένο στα δημοσιευμένα αποτελέσματα του Java Business benchmark, με τον επεξεργαστή SPARC Enterprise T5440 οι πελάτες μπορούν να μειώσουν το κόστος αγοράς τους ενώ αποκτούν καλύτερη επίδοση από αυτή του νέου επεξεργαστή της IBM Power 560 Express system, που καταλαμβάνει διπλάσιο χώρο, είναι δύο φορές βαρύτερος και καταναλώνει 26% περισσότερη ενέργεια.

Ο SPARC Enterprise T5440 server προσφέρει επίσης συγκεντρωμένη απόδοση I/O και δυνατότητα επέκτασης με εύρος ζώνης έως και 10GB/s.

Με την προσθήκη της μονάδας Sun External I/O Expansion, ο αριθμός των θυρών I/O που είναι διαθέσιμες σε έναν SPARC Enterprise T5440 server μπορεί να αυξηθεί για να υποστηρίζει έως και 28 φορές περισσότερες PCI-E θύρες, δηλαδή 2,5 φορές περισσότερες θύρες από τον αντίστοιχο quad socket HP DL580G5 server.

Περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τον SPARC Enterprise T5440 ως προς τους ανταγωνιστές του είναι διαθέσιμες στη διεύθυνση http://www.sun.com/proprietary6 καθώς και στη διεύθυνση http://www.fujitsu.com/sparcenterprise/

O SPARC ENTERPRISE T5440 ΕΠΙΤΥΓΧΑΝΕΙ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΡΕΚΟΡ ΣΕ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΑ ΣΗΜΑΝΤΙΚΑ ΕΤΑΙΡΙΚΑ BENCHMARKS, ΠΕΛΑΤΕΣ ΚΑΙ ΔΗΜΙΟΥΡΓΟΙ ΛΟΓΙΣΜΙΚΟΥ ΧΕΙΡΟΚΡΟΤΟΥΝ ΤΟΝ SPARC ENTERPRISE T5440 SERVER

Ο SPARC Enterprise T5440 αποδεικνύει την αξία του πετυχαίνοντας παγκόσμια ρεκόρ σε επτά benchmarks συμπεριλαμανομένων των SAP Sales and Distribution Standard Application Benchmark (SAP-SD), Siebel CRM Release 8.0 Platform Sizing and Performance Program (PSPP) και SPECint2006.

Περισσότερες λεπτομέρειες για τις επιδόσεις – ρεκόρ του SPARC Enterprise T5440 είναι διαθέσιμες στις διευθύνσεις: http://www.sun.com/servers/coolthreads/benchmarks/index.jsp και http://www.fujitsu.com/sparcenterprise/

Οι πελάτες και οι ISV’s επίσης μιλάνε για την απόδοση, τη διαχείριση ενέργειας και την αξία του SPARC Enterprise T5440 server.

«Δειξάγαμε εκτενής έρευνες στους επεξεργαστές SPARC Enterprise T5440 που τρέχανε σε βάσεις δεδομένων Oracle και τα αποτελέσματα ήταν καταπλητκικά» δήλωσε ο κος Xin Wang, Διευθυντής του τμήματος εφαρμογών BOSS της China Mobile. «Καταφέραμε να διπλασιάσουμε την επίδοση των επεξεργαστων 4RU SPARC Enterprise T5440 συγκριτικά με τα υπάρχωντα 40RU, 64 CPU συστήματα μας καθώς επίσης και να μειώσουμε τη χρήση του CPU κατά 50%. Δεν έχουμε ξαναδεί τόση πληροφοριακή ισχύ στους επεξεργαστές μεσαίας κατηγορίας και όλα αυτά ενώ καταναλώνουμε λιγότερη ενέργεια και μικρότερο χώρο»

«Ο νέος τετραπύρηνος επεξεργαστής Sun SPARC Enterprise T5440 που τρέχει πάνω σε λειτουργικό Solaris έχει αποδειγχθεί ώς μια καταπληκτική πλατφόρμα επεξεργαστή μεσαίας κατηγορίας ιδανική για τις απαιτήσεις εγκατάστασης του Siebel CRM», δήλωσε ο George Jacob, Group Vice President για τις εφαρμογές CRM της Oracle.

«Η επίτευξη του ρεκόρ 14,000 χρηστών Siebel CRM στο πρόγραμμα Siebel CRM Platform Sizing and Performance Program benchmark είναι μια σαφή ένδειξη ότι οι πελάτες του Siebel CRM θα επωφεληθούν από την επίδοση, την αποδοτικότητα, την εκοικονόμιση ενέργειας και χώρου της νέας αυτής CTM πλατφόρμας.»

Επιπλέον σχόλια από πελάτες και δημιουργούς λογισμικού για τον νέο SPARC Enterprise T5440 server είναι διαθέσιμα στο http://sun.com/T5440 και http://www.fujitsu.com/sparcenterprise/

ΤΙΜΟΛΟΓΗΣΗ ΚΑΙ ΔΙΑΘΕΣΙΜΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

Ο SPARC Enterprise T5440 server είναι σήμερα διαθέσιμος απευθείας από τη Sun και τη Fujitsu και τους εξουσιοδοτημένους μεταπωλητές τους σε τιμές που ξεκινούν από τα 44.995 δολάρια (U.S. List). Οι Sun και Fujitsu προσφέρουν επίσης έναν αριθμό προωθητικών και εμπορικών προγραμμάτων για τον νέο SPARC Enterprise T5440 server. Περισσότερες πληροφορίες είναι διαθέσιμες στη διεύθυνση http://www.sun.com/tryandbuy και στη διεύθυνση http://www.fujitsu.com

Η Sun και η Fujitsu προσφέρουν μία πλήρη γκάμα υπηρεσιών για να βοηθήσουν τους πελάτες τους να μεγιστοποιήσουν την επενδύσεις τους σε υποδομή. Οι υπηρεσίες που προσφέρουν και οι δύο εταιρείες περιλαμβάνουν συγκέντρωση, virtualization, μεγιστοποίηση της αποδοτικότητας του κέντρου δεδομένων και της μετάβασης στο Solaris 10. Περισσότερες πληροφορίες είναι διαθέσιμες στη διεύθυνση http://www.sun.com/service καθώς και στη διεύθυνση http://www.fujitsu.com/


Tags: Server, Sun, Fujitsu, ultrasparc, t2, sparc.
Προσθήκη άρθρου σε: Freestuff | Del.icio.us | | | | ForaCamp (top)
© 2002 - 2008, Pramnos Hosting
Powered by PramnosCMS
W3C Valid XHTML - W3C Valid CSS
Όροι χρήσης . Χρήστες . Επικοινωνία . Sitemap . Διαφημιστείτε! . Top