Greek English

:: υπηρεσίες
• RSS/XML Feeds
• Σύνδεσμοι
• Netcast

:: προτάσεις


:: προτάσεις

:: Gallop
[ Περισσότερα ]
στο Web
στο pramnos.net

Αρχή » Αρθρογραφία

Η Ericsson συνεργάζεται με την Intel

Ειδήσεις » Εταιρείες - 22/10/2008

Η Ericsson ανακοίνωσε χτες ότι συνεργάζεται με την Intel για να φέρει τις λύσεις κινητών δεδομένων HSPA στις κινητές συσκευές Internet (MID). Με αυτόν τον τρόπο, η Ericsson επεκτείνει την τεχνολογία της κινητής ευρυζωνικότητας 3G από τους υπολογιστές τύπου notebook σε μια σειρά συσκευών τσέπης με διάφορους σκοπούς.

Η Ericsson συνεργάζεται με την Intel

Η λύση δεδομένων HSPA της Ericsson στοχεύει την πλατφόρμα Moorestown της Intel και είναι προγραμματισμένη να κυκλοφορήσει το 2009/10. Βασισμένη στον επεξεργαστή Intel Atom, η Moorestown είναι η πλατφόρμα MID επόμενης γενιάς της Intel, η οποία θα περιλαμβάνει την HSPA ως μία από τις ασύρματες τεχνολογίες της.

Οι συσκευές τσέπης MID έχουν τη δυνατότητα να παρέχουν μια πραγματική εμπειρία κινητού internet και αναμένεται να διευκολύνουν διάφορες χρήσεις, όπως η διασκέδαση και τα μέσα, η συνδεδεμένη πλοήγηση GPS, τα παιχνίδια online, η κοινωνική δικτύωση, η επικοινωνία δεδομένων και η παραγωγικότητα. Με την παρούσα διαδεδομένη παντού ευρυζωνική συνδεσιμότητα, οι χρήστες κινητών θα έχουν τη δυνατότητα να απολαμβάνουν αυτές τις εμπειρίες οπουδήποτε, οποιαδήποτε στιγμή.

Ο Johan Wibergh, Senior Vice President και επικεφαλής της επιχειρηματικής ομάδας Business Unit Networks της Ericsson, δήλωσε τα εξής: «Η Ericsson συνεχίζει να δημιουργεί ένα Internet και μία εμπειρία για τον καταναλωτή, ανεξάρτητα από την τοποθεσία ή τη συσκευή, σταθερή ή ασύρματη. Βλέπουμε μεγάλες δυνατότητες στην ενσωμάτωση της κινητής ευρυζωνικότητας στις συσκευές MID, δημιουργώντας νέες αγορές στον κλάδο. Είμαστε πολύ ενθουσιασμένοι που συνεργαζόμαστε με την Intel για να ενώσουμε τον τηλεπικοινωνιακό και υπολογιστικό κλάδο και να επεκτείνουμε το οικοσύστημα της κινητής ευρυζωνικότητας».

«Το Internet, με όλο του τον πλούτο, την προσαρμοστικότητα και την εξατομίκευση, θα αλλάξει για πάντα ό,τι πιστεύαμε για την κινητή πληροφορική», δήλωσε ο Anand Chandrasekher, Senior Vice President της Intel και General Manager της ομάδας Ultra Mobility Group της εταιρείας.

«Η υψηλή απόδοση, η χαμηλή ισχύς και η συμβατότητα της αρχιτεκτονικής της Intel, σε συνδυασμό με τις κινητές τεχνολογίες 3G της Ericsson, αντιπροσωπεύουν έναν από τους τρόπους επιτάχυνσης της παγκόσμιας υιοθέτησης ενός νέου είδους κινητών συσκευών Internet που παρέχουν στον κόσμο ισχυρότερες, πάντα συνδεδεμένες εμπειρίες Internet».

Η τεχνολογία 3G βασίζεται στα HSPA chipset τελευταίας γενιάς της Ericsson σε μικρές μονάδες, λεπτές μονάδες, δίνοντας στους κατασκευαστές MID τη δυνατότητα να παράγουν πολύ ελκυστικές συσκευές για τελικούς χρήστες. Η Ericsson βελτιστοποιεί τη μονάδα της για την πλατφόρμα Moorestown επόμενης γενιάς της Intel και τα λειτουργικά συστήματα Linux που βασίζονται στο Moblin. Η μονάδα θα λειτουργεί και σε δίκτυα WCDMA/HSPA και σε δίκτυα GSM/EDGE παγκοσμίως.

Η HSPA είναι η τεχνολογία 3G κινητής ευρυζωνικότητας με τις περισσότερες εγκαταστάσεις παγκοσμίως, με 221 εμπορικά δίκτυα εν λειτουργία παγκοσμίως που εξυπηρετούν πάνω από 60 εκατομμύρια συνδρομητές – αριθμός που αυξάνεται κατά 4 εκατομμύρια κάθε μήνα.


Tags: Ericsson, Intel, 3G, HSPA.
Προσθήκη άρθρου σε: Freestuff | Del.icio.us | | | | ForaCamp (top)
© 2002 - 2008, Pramnos Hosting
Powered by PramnosCMS
W3C Valid XHTML - W3C Valid CSS
Όροι χρήσης . Χρήστες . Επικοινωνία . Sitemap . Διαφημιστείτε! . Top