Greek English

:: υπηρεσίες
• RSS/XML Feeds
• Σύνδεσμοι
• Netcast

:: προτάσεις


:: προτάσεις

:: Gallop
[ Περισσότερα ]
στο Web
στο pramnos.net

Αρχή » Αρθρογραφία

Η Microsoft ανακοινώνει Παγκόσμια Ημέρα Κατά της Πειρατείας

Ειδήσεις » Εταιρείες - 23/10/2008

Η Microsoft, σε συνεργασία με πελάτες, συνεργάτες και κυβερνήσεις ξεκινάει σημαντικές πρωτοβουλίες σε παγκόσμιο επίπεδο για την αντιμετώπιση του οργανωμένου εμπορίου παράνομου λογισμικού Η Microsoft Corp με στόχο την καταπολέμηση του οργανωμένου εμπορίου παράνομου λογισμικού, ξεκίνησε μια νέα πρωτοβουλία, την Παγκόσμια Ημέρα Κατά της Πειρατείας, η οποία περιλαμβάνει την ταυτόχρονη εκκίνηση, σε 49 χώρες σε όλο τον κόσμο, μιας σειράς εκπαιδευτικών δράσεων και άλλων ενεργειών.

Η Microsoft ανακοινώνει Παγκόσμια Ημέρα Κατά της Πειρατείας

Τα προγράμματα που ανακοινώθηκαν συμπεριλαμβάνουν εκστρατείες ευαισθητοποίησης σε θέματα πνευματικής ιδιοκτησίας, συνέργιες με επιχειρήσεις-συνεργάτες, εκπαιδευτικά φόρουμ και εκπαίδευση των κατά τόπους αρμόδιων αρχών σχετικά με υποθέσεις πλαστογραφίας και εμπορίας παράνομου λογισμικού.

Η Microsoft λαμβάνει τις πρωτοβουλίες αυτές στο πλαίσιο της δέσμευσής της για συνεργασία με κοινότητες, κυβερνήσεις και λοιπές αρμόδιες αρχές σε όλο τον κόσμο προκειμένου να συμβάλει στην προστασία των πελατών και συνεργατών της και στην προαγωγή της αξίας της πνευματικής ιδιοκτησίας ως μοχλού καινοτομίας.

«Η πειρατεία και πλαστογράφηση λογισμικού συνιστά ένα οργανωμένο παγκόσμιο εμπόριο με ιδιαίτερα αρνητικές επιπτώσεις σε καταναλωτές, επιχειρήσεις και οικονομίες.

Η Microsoft δεσμεύεται πως θα εξακολουθήσει να συνεργάζεται με αρμόδιους φορείς σε όλο τον κόσμο, προκειμένου να βρίσκεται ένα βήμα μπροστά από αυτήν την παράνομη βιομηχανία», δήλωσε ο David Finn, Αναπληρωτής Γενικός Σύμβουλος για την Καταπολέμηση της Πειρατείας και της Πλαστογράφησης Παγκοσμίως στη Microsoft.

«Σε συνεργασία με κυβερνήσεις, αρμόδιους φορείς και με την κοινότητα των πελατών και των συνεργατών, η Microsoft υλοποιεί προσπάθειες για την καταπολέμηση της πειρατείας σε διάφορες χώρες παγκοσμίως, μέσω ενός ιδιαίτερα εξελιγμένου συστήματος ανάλυσης επιχειρησιακών πληροφοριών και εκπαίδευσης.

Μέσα από συλλογική προσπάθεια, προσπαθούμε να εντοπίσουμε τα κομβικά σημεία των διεθνών δικτύων διακίνησης παράνομου λογισμικού, προκειμένου να σταματήσουμε τη δράση τους και να προστατέψουμε τους καταναλωτές και τις επιχειρήσεις.»

«Το παγκόσμιο εμπόριο πλαστών προϊόντων απειλεί καταναλωτές, επιχειρήσεις και την οικονομία», δήλωσε ο Guy Sebban, Γενικός Γραμματέας του Διεθνούς Εμπορικού Επιμελητηρίου.

«Ο μόνος τρόπος για να καταστείλουμε την πλαστογράφηση και την πειρατεία σε παγκόσμια κλίμακα είναι αυτό το είδος συνεργασίας μεταξύ κυβερνήσεων και ιδιωτικού τομέα – με στόχο τόσο την εκπαίδευση του κόσμου σχετικά με την αξία της πνευματικής ιδιοκτησίας όσο και την ανάληψη πρωτοβουλιών κατά του οργανωμένου εμπορίου παράνομων προϊόντων.»

Η Παγκόσμια Ημέρα Κατά της Πειρατείας προσφέρει την ευκαιρία ενημέρωσης σχετικά με το σύνολο των εκπαιδευτικών πρωτοβουλιών και λοιπών ενεργειών που λαμβάνουν χώρα σε παγκόσμιο επίπεδο.

Μεταξύ άλλων, η Microsoft ανακοίνωσε τη συνεργασία της με το Αμερικανικό Εμπορικό Επιμελητήριο στη Βραζιλία για ένα νέο blog για την ευαισθητοποίηση των εκπαιδευτικών ως προς τη σημασία της εκπαίδευσης των νέων σε θέματα καινοτομίας και στο υψηλό κόστος της πειρατείας.

Στην Ιταλία, η Microsoft ξεκίνησε ένα πρόγραμμα «πρεσβευτών» κατά της πειρατείας που απευθύνεται σε υπαλλήλους και στοχεύει στην εκπαίδευση των οικείων τους μέσω ανεπίσημων κοινωνικών δικτύων. Τέλος, η Microsoft πραγματοποιεί mystery shopping σε επιλεγμένες χώρες για τον εντοπισμό διανομέων υπολογιστών και μεταπωλητών λογισμικού που διακινούν παράνομο λογισμικό, προκειμένου να προστατέψει τους συνεργάτες της από αθέμιτο ανταγωνισμό.

Στην Ελλάδα, εντός του Οκτωβρίου, στο πλαίσιο της καμπάνιας Windows Genuine Advantage, ξεκινάει ενημέρωση των καταναλωτών σχετικά με τον τρόπο ελέγχου γνησιότητας των Windows. Περισσότερες πληροφορίες είναι διαθέσιμες στην ιστοσελίδα http://www.microsoft.com/genuine/default.aspx?displaylang=el

Μία Κοινή Απειλή, Μία Κοινή Αντιμετώπιση

Περισσότερα από ένα στα τρία PC σε όλο τον κόσμο διαθέτουν παράνομο λογισμικό. Οι ζημίες που συνεπάγεται η ευρέως διαδεδομένη πειρατεία λογισμικού είναι τεράστιες: εκτιμάται ότι η μείωση της πειρατείας του λογισμικού κατά 10% σε παγκόσμιο επίπεδο μεταξύ 2008 και 2011 θα επέφερε 600.000 νέες θέσεις εργασίας, σύμφωνα με την έκθεση της IDC “Economic Benefits of Reducing Software Piracy” (Ιανουάριος 2008).

Καθώς τα τεχνολογικά επιτεύγματα διευρύνουν τις δυνατότητες των παράνομων κυκλωμάτων όσον αφορά στην κατασκευή και διανομή πλαστών προϊόντων, είναι σαφές ότι η πειρατεία και η πλαστογράφηση συνιστούν μία πραγματική και αυξανόμενη απειλή όχι μόνο για την πνευματική ιδιοκτησία και την καινοτομία, αλλά και για τους καταναλωτές.

Επιχειρώντας να καταπολεμήσει αυτή την παράνομη εμπορική δραστηριότητα, η Microsoft βοηθά ώστε το «παιχνίδι» να είναι επί ίσοις όροις για τους νομοταγείς εμπόρους που ζημιώνονται όταν παράνομες πωλήσεις επηρεάζουν την επιχειρηματική τους δραστηριότητα, αλλά και για να διασφαλίσει ότι οι καταναλωτές απολαμβάνουν τα οφέλη της χρήσης γνήσιων προϊόντων της Microsoft.

Προστατεύοντας τους Καταναλωτές

Τη Microsoft την απασχολούν όχι μόνο οι συνεχιζόμενες αρνητικές επιπτώσεις σε οικονομίες και επιχειρήσεις, αλλά και ο κίνδυνος που ελλοχεύει για τους καταναλωτές. Το παράνομο λογισμικό εκθέτει τους καταναλωτές σε ιούς και άλλες ζημιογόνες επιθέσεις, συμπεριλαμβανομένων spyware και Trojan horses.

Οι πελάτες περιμένουν ότι θα λάβουν γνήσιο λογισμικό υψηλής ποιότητας, ωστόσο τα πλαστά αντίγραφα συχνά περιέχουν malevolent codes και/ή malevolent software και αδυνατούν να λειτουργήσουν σωστά. Το γεγονός αυτό μπορεί να συνεπάγεται κινδύνους παραβιάσεων ασφαλείας και απώλειας επιχειρηματικών δεδομένων, αρνητικές επιπτώσεις στη φήμη μίας επιχείρησης, καθώς και την ανάγκη επένδυσης χιλιάδων δολαρίων για την αποκατάσταση των καταστρεπτικών συνεπειών.

Η Πρωτοβουλία Γνήσιου Λογισμικού της Microsoft (Genuine Software Initiative) αποσκοπεί στο να βοηθήσει επιχειρήσεις και καταναλωτές να κατανοήσουν την αξία του νόμιμου λογισμικού και να αποφύγουν τους κινδύνους που ενέχει η χρήση πλαστού λογισμικού.

Για παράδειγμα, online εργαλεία ελέγχου γνησιότητας των Microsoft Windows και του Microsoft Office επιτρέπουν στους πελάτες να επαληθεύουν γρήγορα εάν το λογισμικό που έχει εγκατασταθεί στους υπολογιστές τους είναι γνήσιο ή όχι.

Εάν αποδειχτεί ότι το λογισμικό είναι πλαστό, οι πελάτες ενημερώνονται σχετικά με το τι μπορούν να κάνουν ούτως ώστε να εξασφαλίσουν ένα νόμιμο αντίγραφο του λογισμικού.


Tags: Microsoft, πειρατεία.
Προσθήκη άρθρου σε: Freestuff | Del.icio.us | | | | ForaCamp (top)
© 2002 - 2008, Pramnos Hosting
Powered by PramnosCMS
W3C Valid XHTML - W3C Valid CSS
Όροι χρήσης . Χρήστες . Επικοινωνία . Sitemap . Διαφημιστείτε! . Top