Greek English

:: υπηρεσίες
• RSS/XML Feeds
• Σύνδεσμοι
• Netcast

:: προτάσεις


:: προτάσεις

:: Gallop
[ Περισσότερα ]
στο Web
στο pramnos.net

Αρχή » Αρθρογραφία

Microsoft Exchange ActiveSync σε κινητά τηλέφωνα της Nokia

Τεχνολογία » Σταθερή και Κινητή τηλεφωνία - 24/10/2008

Η Nokia ανακοίνωσε, πως επεκτείνει τον αριθμό των συσκευών που υποστηρίζουν το Microsoft Exchange ActiveSync, σε όλες τις συσκευές Nokia S60 3rd Edition. 43 Nokia συσκευές θα περιέχουν την εφαρμογή κινητού email Mail for Exchange, αναδεικνύοντας τη σειρά συσκευών της Nokia τη μεγαλύτερη, που υποστηρίζει την υψηλότερη σε προτίμηση επαγγελματική λύση email.

Επίσης, η Nokia ανακοίνωσε πως η εφαρμογή Mail for Exchange θα είναι προεγκατεστημένη σε μελλοντικές εκδόσεις των συσκευών Nokia Eseries και Nokia Nseries.

Με τη συγκεκριμένη ανακοίνωση η Nokia επιτρέπει σε περίπου 80 εκατομμύρια κατόχους κινητών συσκευών – αριθμός που αφορά τις συσκευές Nokia S60 3rd Edition που έχουν διανεμηθεί παγκοσμίως μέχρι σήμερα – να συνδέονται με το λογαριασμό email τους στον Exchange Server.

Η συνεργασία της Nokia με τη Microsoft με σκοπό να φέρει το εταιρικό κινητό email στις επιχειρήσεις και τους «εν κινήσει» επαγγελματίες, είναι πραγματικά ασυναγώνιστη. Καμία άλλη κατασκευάστρια εταιρεία συσκευών δεν προσφέρει τόσο μεγάλο αριθμό συσκευών όσο η Nokia, που άμεσα θα ενεργοποιήσει τους εκατοντάδες εκατομμύρια λογαριασμούς email από Microsoft Exchange.

Η Microsoft, από την πλευρά της δήλωσε πως η Nokia αποτελεί έναν αξιόλογο συνεργάτη, που έμπρακτα διευκολύνει τα 80 εκατομμύρια κατόχους συσκευών S60 3 rd Edition, να αξιοποιήσουν τα πλεονεκτήματα του Exchange Server. Οι κάτοχοι συσκευών Nokia, που οι εταιρείες τους χρησιμοποιούν Exchange, μπορούν να εγκαταστήσουν την εφαρμογή Mail for Exchange δωρεάν στις συσκευές τους με διάφορους τρόπους, χωρίς να επιβαρυνθούν με επιπλέον έξοδα για την εγγραφή και χρήση της υπηρεσίας.

Μόλις ρυθμιστεί η εφαρμογή, οι καταναλωτές μπορούν να χρησιμοποιήσουν την υπηρεσία μεταφοράς δεδομένων που διαθέτουν και να αποκτήσουν πρόσβαση σε πραγματικό χρόνο στο εταιρικό email τους, το ημερολόγιο, τις επαφές, τις εργασίες και τον εταιρικό κατάλογο, μέσω μία ασφαλούς σύνδεσης.

Με σύνδεση στον Exchange Server 2007, η εφαρμογή Mail for Exchange ενεργοποιεί λειτουργίες όπως το Autodiscover, η οποία απλοποιεί δραστικά τη διαδικασία εγκατάστασης, απαιτώντας από τον κάτοχο του λογαριασμού email να εισάγει μόνο τη διεύθυνση email, τον κωδικό πρόσβασης και το όνομα χρήστη.

Η επιλογή «Out of Office», προσφέρει τη δυνατότητα στους πολυάσχολους επαγγελματίες να ενεργοποιούν τα «εκτός γραφείου» μηνύματά τους, απευθείας από τη Nokia συσκευή τους.

Ενώ το πρωτόκολλο Exchange ActiveSync είναι συμβατό με πολλά είδη συσκευών, οι κάτοχοι συσκευών Nokia θα έχουν πρόσβαση σε χαρακτηριστικά, τα οποία τώρα δεν υποστηρίζονται από άλλες συσκευές με άδεια χρήσης Exchange ActiveSync. Ο καθορισμός προτεραιοτήτων email, ειδοποιήσεις για συναντήσεις που συμπίπτουν, δυνατότητα άμεσης αναζήτησης στοιχείων συναδέλφων μέσα από αυτόνομη παγκόσμια λίστα διευθύνσεων, δυνατότητα κατεβάσματος και επεξεργασίας κάθε είδους συνημμένου αρχείου, όχι μόνο φωτογραφιες, αποτελούν μερικά από τα πιο απαραίτητα χαρακτηριστικά, τα οποία οι κάτοχοι θα αναμένουν από μία εφαρμογή κινητού email.

Κινητές Συσκευές Nokia συμβατές με Microsoft Exchange ActiveSync

Nokia Eseries: Nokia E71, Nokia E66, Nokia E90 Communicator, Nokia E70, Nokia E65, Nokia E62, Nokia E61i, Nokia E61, Nokia E60, Nokia E51, Nokia E50

Nokia Nseries: Nokia N96, Nokia N85, Nokia N79, Nokia N95 8GB, Nokia N95, Nokia N82, Nokia N81 8GB, Nokia N81, Nokia N78, Nokia N77, Nokia N76, Nokia N75, Nokia N73, Nokia N93, Nokia N93i, Nokia N80, Nokia N91, Nokia N92, Nokia N71

Άλλες συσκευές Nokia S60 3rd Edition: Nokia 3250, Nokia 5500, Nokia 6290, Nokia 6110 Navigator, Nokia 6120 Classic, Nokia 6121 Classic, Nokia 6122 Classic, Nokia 6124, Nokia 6650 Fold, Nokia 5320 XpressMusic, Nokia 5700, Nokia 6210 Navigator, Nokia 6220 Classic

Ο Πρόεδρος της Alpha Copy / Nokia κ. Σ. Ι. Κωνσταντινίδης δήλωσε:

«Αυτή η συνεργασία με τη Nokia αποδεικνύει τη σημασία που προσδίδουν οι καταναλωτές και οι επιχειρήσεις στη δυνατότητα πρόσβασης σε δεδομένα του Exchange Server μέσα από τις κινητές συσκευές τους, πέρα από τη χρήση των παραδοσιακών desktop υπολογιστών. Η ανακοίνωση της Nokia θα βοηθήσει τους κατόχους κινητών συσκευών Nokia να γίνουν ακόμη πιο παραγωγικοί».


Tags: Nokia, Microsoft, Exchange, ActiveSync, Κωσνταντινίδης.
Προσθήκη άρθρου σε: Freestuff | Del.icio.us | | | | ForaCamp (top)
© 2002 - 2008, Pramnos Hosting
Powered by PramnosCMS
W3C Valid XHTML - W3C Valid CSS
Όροι χρήσης . Χρήστες . Επικοινωνία . Sitemap . Διαφημιστείτε! . Top