Greek English

:: υπηρεσίες
• RSS/XML Feeds
• Σύνδεσμοι
• Netcast

:: προτάσεις


:: προτάσεις

:: Gallop
[ Περισσότερα ]
στο Web
στο pramnos.net

Αρχή » Αρθρογραφία

Unified Computing από την Cisco

Τεχνολογία - 17/03/2009

Η Cisco παρουσιάζει μία νέα, επαναστατική αρχιτεκτονική data center, καινοτόμες υπηρεσίες και ένα ανοιχτό οικοσύστημα από κορυφαίους συνεργάτες που θα βοηθήσουν τους πελάτες της να αναπτύξουν data center επόμενης γενιάς, με όλη την ισχύ του virtualization.

Unified Computing από την Cisco

Με τη σημερινή ανακοίνωση, η Cisco εκπληρώνει την υπόσχεση για λύσεις virtualization μέσω Ενοποιημένων Υπολογιστικών Συστημάτων (Unified Computing) – μία αρχιτεκτονική που ενοποιεί τα μέχρι τώρα ξεχωριστά τμήματα του data center σε μία ενιαία αρχιτεκτονική, χρησιμοποιώντας τεχνολογίες που βασίζονται σε πρότυπα του κλάδου.

Το κλειδί στην προσέγγιση της Cisco είναι το Ενοποιημένο Υπολογιστικό Σύστημα (Unified Computing System), το οποίο ενοποιεί την πρόσβαση στις υποδομές πληροφορικής, δικτύου και αποθήκευσης, καθώς και τις λύσεις virtualization σε ένα μοναδικό σε επάρκεια ενέργειας σύστημα, το οποίο μπορεί να μειώσει τις δαπάνες για υπολογιστικές υποδομές και την πολυπλοκότητα, να συμβάλλει στην αύξηση των κεφαλαίων αλλά και στη βελτίωση της επιχειρησιακής ευελιξίας στο μέλλον.

Οι σημερινές ανακοινώσεις εκτείνουν την γκάμα των λύσεων data center της Cisco και αποτελούν ένα σημαντικό βήμα στη στρατηγική Data Center 3.0 της εταιρείας. Για να βοηθήσει τους πελάτες να επιταχύνουν τη μετάβαση στην αρχιτεκτονική Ενοποιημένων Υπολογιστικών Συστημάτων, η Cisco δείχνει το δρόμο με μία ολοκληρωμένη γκάμα νέων υπηρεσιών Unified Computing. Επιπλέον, η Cisco ανακοίνωσε σήμερα τη συνεργασία της με κορυφαίες εταιρείες του κλάδου όσον αφορά στο σύστημα και την αρχιτεκτονική Unified Computing.

Cisco Unified Computing System: Βασιζόμενο σε πρότυπα του κλάδου, το Unified Computing System είναι ένα νέο μοντέλο πληροφορικής που χρησιμοποιεί ολοκληρωμένη διαχείριση και ένα ενοποιημένο σύστημα οπτικών ινών (unified fabric) που συνδέει την υπολογιστική πλατφόρμα και έχει ως αποτέλεσμα τη βελτίωση του virtualization, τη μείωση του συνολικού κόστους στο data center και την παροχή ισχυρών πόρων για αυξημένη επιχειρησιακή ευελιξία.

• Μειώνει το συνολικό κόστος κτήσης: Έως και 20% μείωση των κεφαλαιακών δαπανών, έως και 30% μείωση των λειτουργικών εξόδων.

• Βελτιώνει την αποδοτικότητα και την επιχειρησιακή ευελιξία: Εγκατάσταση εφαρμογών σε λεπτά αντί για ημέρες. Μεταθέτει το κέντρο βάρους από τη συντήρηση της πληροφορικής στις καινοτομίες της.

• Αυξάνει τη δυνατότητα αναβάθμισης χωρίς επιπρόσθετη πολυπλοκότητα: Σε ένα μοναδικό σύστημα, είτε έχει έναν είτε 320 servers με χιλιάδες εικονικές μηχανές.

• Βελτιώνει την ενεργειακή αποδοτικότητα: Μειώνει σημαντικά τις δαπάνες για ισχύ και ψύξη.

• Προσφέρει διαλειτουργικότητα και προστασία επένδυσης με υποδομή που βασίζεται σε πρότυπα του κλάδου.

Καινοτόμος σχεδιασμός για data center επόμενης γενιάς: Υιοθετώντας μία ξεκάθαρη αρχιτεκτονική προσέγγιση στην υποδομή data center, η Cisco παρουσίασε το Unified Computing System, το οποίο ενοποιεί υπολογιστικό περιβάλλον, δίκτυο, πρόσβαση σε συστήματα αποθήκευσης και virtualization σε μία αναβαθμίσιμη, αρθρωτή αρχιτεκτονική, την οποία μπορούμε να διαχειριστούμε ως ένα και μοναδικό σύστημα. Το Unified Computing System είναι το πρώτο προϊόν σε μία νέα οικογένεια προϊόντων που συμπληρώνει τη γκάμα προϊόντων για data center της Cisco. Τα σημαντικά στοιχεία του Unified Computing System περιλαμβάνουν:

• Υπολογιστικό περιβάλλον – Η Cisco σχεδίασε μία εντελώς νέα κατηγορία υπολογιστικού συστήματος που ενσωματώνει τα νέα Cisco UCS B-Series blades, τα οποία βασίζονται στις μελλοντικές οικογένειες επεξεργαστών Intel Nehalem (η επόμενη γενιά επεξεργαστών Intel Xeon). Τα Cisco blades προσφέρουν πατενταρισμένη τεχνολογία επεκτάσιμης μνήμης, προκειμένου να υποστηρίζουν εφαρμογές με μεγάλες ομάδες δεδομένων και να επιτρέπουν περισσότερες Virtual Machines ανά server.

• Δίκτυο – Το Cisco Unified Computing System προσφέρει υποστήριξη για ενοποιημένη υποδομή οπτικών ινών (unified fabric) χρησιμοποιώντας μία Ethernet βάση με χαμηλή καθυστέρηση (latency), χωρίς απώλειες δεδομένων και με ταχύτητα που φθάνει στα 10 Gigabit ανά δευτερόλεπτο. Η συγκεκριμένη βάση δικτύου ενσωματώνει τρία ξεχωριστά δίκτυα: LAN, SAN και υψηλής απόδοσης υπολογιστικά δίκτυα. Έτσι, μειώνεται ο αριθμός των adapters, switches και καλωδίων δικτύου και οι ανάγκες σε ισχύ και ψύξη, μειώνοντας αντίστοιχα τα κόστη λειτουργίας.

• Virtualization – Το Cisco Unified Computing System εκμεταλλεύεται όλες τις δυνατότητες του virtualization, βελτιώνοντας τη δυνατότητα αναβάθμισης, την απόδοση και τον λειτουργικό έλεγχο του εικονικού περιβάλλοντος. Aσφάλειας, εφαρμογή στρατηγικής και διάγνωση εκτείνονται τώρα σε ισχυρά virtualized περιβάλλοντα για την καλύτερη υποστήριξη των μεταβαλλόμενων απαιτήσεων της επιχείρησης και της πληροφορικής.

• Πρόσβαση σε συστήματα αποθήκευσης – Το Cisco Unified Computing System προσφέρει ενιαία πρόσβαση τόσο σε SAN όσο και σε NAS. Υποστήριξη για ενιαία δομή σημαίνει ότι το Unified Computing System μπορεί να έχει πρόσβαση σε συστήματα αποθήκευσης μέσω Ethernet, Fibre Channel, Fibre Channel over Ethernet ή iSCSI, προσφέροντας στους πελάτες επιλογές και προστασία των υπαρχουσών επενδύσεων. Επιπλέον, το τμήμα πληροφορικής μπορεί να εφαρμόσει εκ των προτέρων πολιτικές πρόσβασης σε συστήματα αποθήκευσης για διασύνδεση του συστήματος με τους αποθηκευτικούς πόρους, απλοποιώντας τη συνδεσιμότητα και διαχείριση και συμβάλλοντας στην αύξηση της παραγωγικότητας.

• Διαχείριση – Η διαχείριση ενσωματώνεται μοναδικά σε όλα τα δομικά στοιχεία του συστήματος, προσφέροντας τη δυνατότητα διαχείρισης της λύσης ως ενότητας μέσω του Cisco UCS Manager. Το Cisco UCS Manager προσφέρει ένα καινοτόμο graphical user interface (GUI), ένα command line interface (CLI) καθώς και ένα ισχυρό interface προγραμματισμού εφαρμογών (API) για τη διαχείριση όλων των διατάξεων συστημάτων και λειτουργιών. Το Cisco UCS Manager συμβάλλει στην αύξηση της αποδοτικότητας του τμήματος πληροφορικής, δίνοντας τη δυνατότητα στους διαχειριστές των συστημάτων αποθήκευσης, δικτύων, υπολογιστικών συστημάτων και εφαρμογών να συνεργαστούν για τον προσδιορισμό των κατάλληλων υπηρεσιών για εφαρμογές. Οι υπηρεσίες βοηθούν στην αυτοματοποίηση της παροχής και στην αύξηση της επιχειρησιακής ευελιξίας, επιτρέποντας στους διαχειριστές των data center την εγκατάσταση εφαρμογών σε λεπτά αντί για ημέρες.

• Ενεργειακή Αποδοτικότητα– Mε το Cisco Unified Computing System, είναι δυνατό να επιτευχθεί μεγαλύτερη ενεργειακή αποδοτικότητα στο data center– χρησιμοποιεί τα μισά από τα δομικά στοιχεία και απαιτεί λιγότερη καλωδίωση, καθώς και ισχύ/ψύξη απ’ ό,τι οι εγκαταστάσεις server.

Cisco Unified Computing Services

• Βασιζόμενη σε παραπάνω από μία δεκαετία εμπειρίας σε data center, η Cisco παρουσιάζει μία σουίτα νέων Υπηρεσιών Ενοποιημένου Υπολογιστικού Περιβάλλοντος (Unified Computing Services) που βοηθούν τους πελάτες να αποκομίσουν όλα τα τεχνικά και επιχειρησιακά οφέλη της αρχιτεκτονικής Cisco Unified Computing.

• Ενισχύοντας την γκάμα λύσεων data center που προσφέρεται ήδη από τη Cisco και τους συνεργάτες μας, οι νέες υπηρεσίες περιλαμβάνουν από τον αρχιτεκτονικό σχεδιασμό και τη μεθοδολογία μετάβασης, έως τη λειτουργία και τη διαχείριση από απόσταση. Οι παραπάνω υπηρεσίες καλύπτουν όλα τα στοιχεία που περιλαμβάνει ένα data center – ανθρώπους, διαδικασίες και τεχνολογίες.

Ανοικτό Σύστημα Συνεργατών – Η Cisco συνεργάζεται με ένα ανοικτό οικοσύστημα κορυφαίων εταιρειών του κλάδου, προκειμένου να ενισχύσει την τεχνολογική καινοτομία, να βελτιώσει την ποιότητα των παρεχόμενων υπηρεσιών και να επιταχύνει την υιοθέτηση του Unified Computing. Περισσότερα στοιχεία για τους συνεργάτες βρίσκονται εδώ.

Το Cisco Unified Computing System και οι σχετικές υπηρεσίες θα είναι διαθέσιμες στους πελάτες από το β’ ημερολογιακό τρίμηνο του 2009.

Σχετικές δηλώσεις:

«Το Virtual Machine έχει εξελιχθεί στο νέο βασικό κομμάτι του data center, δημιουργώντας νέες προκλήσεις και ευκαιρίες με την προοπτική να αλλάξει τις υπολογιστικές υποδομές και να προσφέρει σημαντικά οφέλη» δήλωσε ο Mario Mazzola, senior vice president, Server Access and Virtualization Business Unit, Cisco.

«Εκμεταλλευόμενοι την αρχιτεκτονική στροφή στο data center, αναπτύξαμε ένα νέο, μοναδικό μοντέλο πληροφορικής που μεταμορφώνει το data center σε ένα δυναμικό υπολογιστικό περιβάλλον με τη δύναμη να αυξήσει την παραγωγικότητα, να βελτιώσει την επιχειρησιακή ευελιξία και να οδηγήσει το virtualization σε ένα εντελώς νέο επίπεδο».

«Η Savvis είναι ενθουσιασμένη που είναι ένας από τους πρώτους Service Providers που δοκιμάζει το Cisco Unified Computing System και βλέπουμε μία ευκαιρία για να προσφέρουμε μεγαλύτερη αξία στους πελάτες μας, η οποία να συνδέεται άμεσα με το νέο αρχιτεκτονικό μοντέλο», δήλωσε ο Bryan Doerr, Chief Technology Officer στη Savvis.

«Για εμάς η λειτουργία virtualized και cloud εφαρμογών αξιόπιστα, με προσιτό κόστος και σε μεγάλη κλίμακα είναι κάτι παραπάνω από απαραίτητη, προκειμένου να προσφέρουμε υψηλή αξία στους πελάτες μας σε παγκόσμιο επίπεδο».

«Στη σύγχρονη οικονομία, οι οργανισμοί πληροφορικής είναι υποχρεωμένοι να αυξήσουν την παραγωγικότητα και να μειώσουν τα κόστη, ενώ διατηρούν σε υψηλά επίπεδα τις επιδόσεις των πληροφορικών συστημάτων που προσφέρουν στις επιχειρήσεις τους ανταγωνιστικό πλεονέκτημα», δήλωσε ο John Enck, managing vice president, Infrastructure and Operations στην Gartner.

«Οι CIOs θα επενδύσουν σε καινοτόμo τεχνολογία αν αυξάνει την παραγωγικότητα, προστατεύει τις υπάρχουσες επενδύσεις πληροφορικής και έχει πραγματικά οφέλη που επεκτείνουν τη ζωή του data center».

«Το Cisco Unified Computing System προσφέρει μία ξεκάθαρη στρατηγική όσον αφορά στην επίλυση προκλήσεων στο data center, προσφέροντας μία απλή ολιστική λύση με ενσωματωμένη διαχείριση και την κρίσιμης σημασίας υποστήριξη που είναι απαραίτητη για την αύξηση του virtualization», δήλωσε ο Vernon Turner, senior vice president του Enterprise Infrastructure, Consumer and Telecom Research στην IDC.

«Αυξάνοντας τις επιδόσεις και το επίπεδο των virtualized περιβαλλόντων και βελτιώνοντας ταυτόχρονα τη δυνατότητα για έλεγχο και διαχείριση των virtual «φορτίων εργασίας», αυτή η λύση είναι σε θέση να προσφέρει τα πλήρη οφέλη του virtualization σε ολόκληρο το data center, προκειμένου να αυξηθεί η παραγωγικότητα και η ευελιξία και να μειωθεί το κόστος που σχετίζεται με την πληροφορική».


Tags: Cisco, virtualization, unified computing, data center, .
Προσθήκη άρθρου σε: Freestuff | Del.icio.us | | | | ForaCamp (top)
© 2002 - 2008, Pramnos Hosting
Powered by PramnosCMS
W3C Valid XHTML - W3C Valid CSS
Όροι χρήσης . Χρήστες . Επικοινωνία . Sitemap . Διαφημιστείτε! . Top