Greek English

:: υπηρεσίες
• RSS/XML Feeds
• Σύνδεσμοι
• Netcast

:: προτάσεις


:: προτάσεις

:: Gallop
[ Περισσότερα ]
στο Web
στο pramnos.net

Αρχή » Αρθρογραφία

Τα πιο ιστορικά MMORPG όλων των εποχών

Παιχνίδια - 26/11/2009

Το ειδησεογραφικό game site MMORPG.com, πραγματοποίησε αφιέρωμα στα 10 πιο ιστορικά MMORPG όλων των εποχών. Στην πρώτη θέση ήταν φυσικά το World of Warcraft. Μεγάλη διάκριση για το ελληνικό Darkfall Online, το οποίο βρέθηκε στην έκτη θέση.

Τα πιο ιστορικά MMORPG όλων των εποχών

Μέχρι σήμερα έχουν κυκλοφορήσει σχεδόν 400 MMORPG. Κάποια από αυτά ήταν συνδρομητικά, κάποια μη συνδρομητικά και κάποια παρέχονταν εντελώς δωρεάν. Η ουσία είναι ότι τα τελευταία χρόνια, το είδος των MMORPG καθιερώθηκε ως το πιο διαχρονικό, κυρίως λόγω των κοινωνικών στοιχείων τους, αλλά κι επειδή ο μέσος όρος αντοχής των συγκεκριμένων games είναι πολλαπλάσιος από τα καθιερωμένα στάνταρ.

Τα 10 πιο ιστορικά MMORPG, σύμφωνα με το MMORPG.com, είναι τα εξής:
1)World of Warcraft
2)Star Wars Galaxies
3)EverQuest
4)Ultima Online
5)Dungeons and Dragons Online
6)Darkfall
7)City of Heroes
8)EVE Online
9)Toontown Online
10)The Sims Online

Στην πρώτη θέση δεν θα μπορούσε να είναι κάποιο άλλο παιχνίδι, από το World of Warcraft, το κορυφαίο MMORPG παγκοσμίως, με εκατομμύρια ενεργούς συνδρομητές. Στην τέταρτη θέση βρέθηκε το Ultima Online, το οποίο ήταν και το πρώτο μεγάλο MMORPG. Όταν λέμε μεγάλο, εννοούμε φυσικά το πρώτο MMORPG με 3D γραφικά, πολλούς servers, trading μεταξύ χρηστών και γενικά με την ευρύτερη έννοια που έχει επικρατήσει ο όρος "MMORPG" μέχρι σήμερα.

Στην έκτη θέση της λίστας βρέθηκε το ελληνικό MMORPG Darkfall, το οποίο χρειάστηκε οκτώ ολόκληρα χρόνια ανάπτυξης για να βγει στην αγορά. Λόγω αυτής της μαραθώνιας προσπάθειας, πολλοί πίστευαν ότι τελικά δεν θα κυκλοφορήσει, όμως εν τέλει όλα διαψεύστηκαν φέτος στις 25 Φεβρουαρίου, όταν και βγήκε η πρώτη online έκδοσή του. Μερικοί απ' τους λόγους για τους οποίους καθυστέρησε η ανάπτυξή του ήταν η δημιουργία της αρκετά περίπλοκης engine του (που περιλαμβάνει real-time σύστημα μάχης), όπως επίσης και το μέγεθος του κόσμου του που είναι ο μεγαλύτερος που έχουμε δει ποτέ σε αντίστοιχο τίτλο και μάλιστα με μηδενικούς χρόνους φόρτωσης.

Έκπληξη ωστόσο αποτελεί το γεγονός ότι από την παραπάνω λίστα απουσιάζει το Age of Conan της Funcom, το οποίο διέπρεψε για τα γραφικά του αλλά και για το σύστημα μάχης του, όπως επίσης και τα Lineage II και Aion της NCsoft, τα οποία είχαν (και έχουν μέχρι σήμερα) πολύ μεγάλη απήχηση στο κοινό, αλλά δεν κατάφεραν για κάποιο λόγο να εντυπωσιάσουν την πλειοψηφία των reviewers.


Gameworld.gr
Tags: MMORPG, Darkfall onlime, WOW, World of warcraft, Ultima.
Προσθήκη άρθρου σε: Freestuff | Del.icio.us | | | | ForaCamp (top)
© 2002 - 2008, Pramnos Hosting
Powered by PramnosCMS
W3C Valid XHTML - W3C Valid CSS
Όροι χρήσης . Χρήστες . Επικοινωνία . Sitemap . Διαφημιστείτε! . Top