Greek English

:: υπηρεσίες
• RSS/XML Feeds
• Σύνδεσμοι
• Netcast

:: προτάσεις


:: προτάσεις

:: Gallop
[ Περισσότερα ]
στο Web
στο pramnos.net

Αρχή » Αρθρογραφία

Εικονικό ...Χρηματιστήριο δικτυακών παιχνιδιών!

Παιχνίδια - 13/01/2004

Οι παίκτες πολλών από τα δημοφιλέστερα διαδικτυακά παιχνίδια θα έχουν τώρα την ευκαιρία να αγοράζουν και να πωλούν εικονικά περιουσιακά στοιχεία μέσω μιας ηλεκτρονικής χρηματαγοράς.

'Oσοι λοιπόν ελέγχουν χαρακτήρες σε παιχνίδια όπως το Star Wars Galaxies, το The Sims Online ή το Ultima, μπορούν να επισκεφθούν την Gaming Open Market και να μεταφέρουν σε ένα παιχνίδι την περιουσία που έχουν σχηματίσει σε ένα άλλο, τηρουμένων πάντα των αναλογιών. Εκτός όμως από τη δυνατότητα για τη μεταφορά «συναλλάγματος» ανάμεσα στους κόσμους διαφορετικών παιχνιδιών, οι συμμετάσχοντες στο εικονικό χρηματιστήριο θα μπορούν και να μετατρέψουν τα ηλεκτρονικά νομίσματά τους σε -εξίσου ηλεκτρονικά- αμερικανικά δολάρια.

Μέχρι στιγμής, η εικονική αυτή χρηματαγορά διαθέτει 29 χαρακτήρες από έξι διαφορετικά παιχνίδια, οι οποίοι δρουν σαν τραπεζικοί υπάλληλοι. Οι διαφορετικοί «κόσμοι» που εξυπηρετεί το σύστημα ανήκουν στα παιχνίδια: The Sims Online, Star Wars Galaxies, Horizons: Empire of Istaria, Second Life, There και Ultima Online. Επίσης, σύντομα αναμένεται να γίνουν δεκτά και τα νομίσματα των παιχνιδιών Ages of Camelot και του EverQuest. Πάντως, αυτή η ιδέα δεν ήταν «πρωτότυπη», δεδομένου ότι συμμετάσχοντες σ' αυτού του είδους τα διαδικτυακά παιχνίδια εξασκούσαν την πρακτική της ανταλλαγής και εξαργύρωσης πόντων και νομισμάτων και παλιότερα, μέσω «πλαγίων οδών». Το αναμενόμενο είναι ότι η ύπαρξη αυτού του χρηματιστηρίου θα διευκολύνει σε μεγάλο βαθμό τη συγκεκριμένη τακτική, διαδίδοντάς την επίσης ανάμεσα στους φανατικούς παίκτες.

Παρά τις όποιες δυσκολίες, τα ποσά των χρημάτων που ξοδεύονται για την ανταλλαγή νομισμάτων, πολύτιμων αντικειμένων (όπως τα μαγικά όπλα) ή ακόμα και ολοκληρωμένων παικτών, είναι τεράστια. Σύμφωνα με υπολογισμούς του καθηγητή Οικονομικών Ed. Castronova, οι σχετικές συναλλαγές που πραγματοποιήθηκαν κατά το 2003 μέσω ηλεκτρονικών δημοσιοπρασιών ανήλθαν στα 9 εκατομμύρια δολάρια. Αξίζει να σημειωθεί ότι αυτή η εκτίμηση δεν περιλαμβάνει τις ανταλλαγές που πραγματοποιήθηκαν στα πλαίσια του EverQuest, το οποίο είναι μακράν το δημοφιλέστερο αμερικανικό παιχνίδι. Από την πλευρά του, ο συν-ιδρυτής της Gaming Open Market, κύριος Hale, εξέφρασε την ελπίδα ότι η νέα ηλεκτρονική χρηματαγορά θα συμβάλλει ώστε αυτού του είδους οι συναλλαγές να γίνουν όχι μόνο ευκολότερες, αλλά και φθηνότερες.

Ο κύριος Hale και ο συνεταίρος του, κ. Merrall, ελέγχουν χαρακτήρες σε όλα τα παιχνίδια που περιλαμβάνει το ηλεκτρονικό χρηματιστήριο, οι οποίοι δρουν ως τραπεζίτες και διαχειρίζονται την οικονομική κίνηση στους διαφορετικούς εικονικούς κόσμους. Οι ισοτιμίες των νομισμάτων διαμορφώνονται σύμφωνα με το βασικότερο νόμο του εμπορίου, αυτόν της προσφοράς και της ζήτησης, κάνοντας έτσι τις εμπορικές αξίες περισσότερο ευνόητες. Ο τρόπος με τον οποίο εξοικονομεί δικά της χρήματα η τράπεζα επίσης δεν είναι ιδιαίτερα πρωτότυπος, καθώς -ως είθισται- παρακρατεί μέρος των συναλλασσόμενων χρημάτων ως προμήθεια.

Πηγή: Pathfinder.gr


Προσθήκη άρθρου σε: Freestuff | Del.icio.us | | | | ForaCamp (top)
© 2002 - 2008, Pramnos Hosting
Powered by PramnosCMS
W3C Valid XHTML - W3C Valid CSS
Όροι χρήσης . Χρήστες . Επικοινωνία . Sitemap . Διαφημιστείτε! . Top