Greek English

:: υπηρεσίες
• RSS/XML Feeds
• Σύνδεσμοι
• Netcast

:: προτάσεις


:: προτάσεις

:: Gallop
[ Περισσότερα ]
στο Web
στο pramnos.net

Αρχή » Αρθρογραφία

Βιασμοί από μέλη της ειρηνευτικής δύναμης του ΟΗΕ

Ειδήσεις » Κόσμος - 10/01/2005

Η σεξουαλική κακοποίηση κοριτσιών από μέλη της ειρηνευτικής δύναμης του ΟΗΕ στη Λαϊκή Δημοκρατία του Κονγκό ήταν εκτεταμένη και συνεχίστηκε παρά τις πολλές αποκαλύψεις, σύμφωνα με εσωτερική έρευνα του διεθνούς οργανισμού.

 Τον τελευταίο χρόνο οι ειρηνευτές έχουν κατηγορηθεί για ομαδικούς βιασμούς, σεξουαλική παρενόχληση και δωροδοκία ακόμη και 12χρονων ή 13χρονων παιδιών με αυγά, γάλα και λίγα δολάρια, προκειμένου να κάνουν σεξ στους θάμνους, καταγής ή κάτω από δέντρα μάνγκο.

Η νέα έκθεση του Γραφείου Υπηρεσιών Εσωτερικής Εποπτείας του ΟΗΕ (OIOS) επικεντρώνεται στην Μπούνια, στο ανατολικό Κονγκό.

«Κατά την άποψή μας το πρόβλημα ήταν και συνεχίζει να είναι εκτεταμένο», είπε σε συνέντευξη Τύπου η Μπάρμπαρα Ντίξον της OIOS, η οποία εργάστηκε για την έρευνα.

Η εποπτική ομάδα, μία από τις πολλές του ΟΗΕ που διερευνά κατηγορίες για σεξουαλική κακοποίηση, ερεύνησε 72 υποθέσεις εναντίον στρατιωτικού και πολιτικού προσωπικού του ΟΗΕ, οι οποίες κατέληξαν σε 20 εκθέσεις περιπτώσεων, η μία εναντίον ενός πολιτικού υπαλλήλου του ΟΗΕ.

Η σεξουαλική κακοποίηση στοιχειοθετήθηκε πλήρως σε επτά περιπτώσεις, με τα νεαρά κορίτσια να αναγνωρίζουν τους στρατιώτες.

Ξεχωριστές έρευνες περιελάμβαναν περιπτώσεις εναντίον 20 στρατιωτών, από τις οποίες η έρευνα ολοκληρώθηκε εναντίον των έξι, που είτε επαναπατρίστηκαν είτε αποδόθηκαν στις κυβερνήσεις τους προκειμένου εκείνες να αναλάβουν δράση, δήλωσαν αξιωματούχοι του ΟΗΕ.

Ενας Γάλλος πολιτικός υπάλληλος του ΟΗΕ, ο οποίος παρήγαγε πορνογραφικά βίντεο παιδιών, φυλακίστηκε στη Γαλλία για βιασμό. Η Νότια Αφρική προσάγει δύο στρατιώτες. Κατηγορίες έχουν επίσης διατυπωθεί για στρατιώτες από την Ουρουγουάη, το Μαρόκο, την Τυνησία και το Νεπάλ.

Τα Ηνωμένα Έθνη έχουν δικαιοδοσία μόνο για το δικό τους πολιτικό προσωπικό, καθώς οι στρατιώτες αποτελούν συνεισφορά κάθε κράτους ξεχωριστά. Ως εκ τούτου, ο διεθνής οργανισμός μπορεί μόνο να ζητήσει από μια χώρα να επαναπατρίσει έναν στρατιώτη που κατηγορείται και να του επιβάλει ποινή στην πατρίδα του.

Αναδημοσίευση από
http://athens.indymedia.org


Προσθήκη άρθρου σε: Freestuff | Del.icio.us | | | | ForaCamp (top)
© 2002 - 2008, Pramnos Hosting
Powered by PramnosCMS
W3C Valid XHTML - W3C Valid CSS
Όροι χρήσης . Χρήστες . Επικοινωνία . Sitemap . Διαφημιστείτε! . Top