Greek English

:: υπηρεσίες
• RSS/XML Feeds
• Σύνδεσμοι
• Netcast

:: προτάσεις


:: προτάσεις

:: Gallop
[ Περισσότερα ]
στο Web
στο pramnos.net

Αρχή » Αρθρογραφία

BReATH - Broadband e-Services and Access for the Home

Τεχνολογία - 13/07/2005

Το Athens Information Technology (AIT), μέλος του BReATH, βρίσκεται στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσει την έναρξη του ευρωπαϊκού έργου BReATH από 1ης Ιουνίου, 2005. Το BReATH είναι ένα Specific Support Action έργο με χρηματοδότηση της Ευρωπαικής Ένωσης και του 6ου Προγράμματος Πλαισίου (ΠΠ) της Κοινωνίας της Πληροφορίας. Η διάρκεια του έργου ειναι 18 μήνες. Οι στόχοι του έργου συνίστανται στη μεταφορά τεχνογνωσίας και τεχνολογικών δράσεων προς τα νέα μέλη της ΕΕ καθώς και των συνδεδεμένων με την ΕΕ κρατών, κι αφορά στην ανάπτυξη ευρυζωνικών υποδομών κι υπηρεσιών και στην υποστήριξη κι ενθάρρυνση της περαιτέρω συνεργασίας και συνέργιας σε ερευνητικό, επιχειρηματικό ή ακόμα και σε κυβερνητικό επίπεδο, μεταξύ των χωρών με κοινό σκοπό τη μείωση του λεγόμενου ‘φηφιακού χάσματος’ μεταξύ Ανατολικής και Δυτικής Ευρώπης.

Στα πλαίσια του BReATH θα πραγματοποιηθούν σχετικές εκθέσεις προόδου και συγκριτικές μελέτες για την ευρυζωνικότητα. Οι μελέτες θα συμπεριλάβουν στοιχεία σχετικά με την καταγραφή της υπάρχουσας κατάστασης στη διείσδυση της ευρυζωνικότητας, σε τηλεπικοινωνιακά κανονιστικά και ρυθμιστικά θέματα ώστε να αναδειχθούν δυνατότητες κι ευκαιρίες για την περαιτέρω ανάπτυξη των ευρυζωνικών υπηρεσιών ή ενδεχόμενα εμπόδια που μπορούν να αποθαρύνουν την ευρυζωνικότητα κυρίως μεταξύ των οικιακών χρηστών. Η ενδελεχής διερεύνηση στρατηγικών αναφορικά με την υλοποίηση και λειτουργία διαφόρων σεναρίων για την ευρυζωνικότητα αποτελεί βασικό άξονα του έργου και θα εκτελεστεί μέσα από μια σειρά τεχνο-οικονομικών μελετών και χρηματο-οικονομικών επενδυτικών μοντέλων. Η δημιουργία ενός Οδικού Χάρτη κι ενός Πλαισίου Καλής Εφαρμογής περιλαμβάνονται στην τελική έκβαση του έργου.

Τα ενδιάμεσα και τελικά αποτελέσματα του έργου θα ανακοινωθούν και θα είναι διαθέσιμα μέσα από μια σειρά προγραμματισμένων ημερίδων και σεμιναρίων που θα λάβουν χώρα στην Ελλάδα, Τσεχία, Πολωνία και Σλοβενία καθώς και διεθνών συνεδρίων στην Ευρώπη. Τα αποτελέσματα θα τεθούν υπόψη και των ενδιαφερόμενων κυβερνητικών υπηρεσιών, αναπτυξιακών, επιχειρηματικών κι επενδυτικών παραγόντων ώστε να μπορέσουν να υποβοηθήσουν τους εν λόγω φορείς στη δημιουργία και στρατηγική ανάπτυξη των ευρυζωνικών υποδομών κι υπηρεσιών καθώς και στην ευαισθητοποίηση κι ενεργοποίηση των πολιτών στα θέματα ευρυζωνικότητας. Αποδίδεται ιδιαίτερη σημασία στη συμμετοχή των πολιτών ως χρηστών καθότι αποτελούν και τους τελικούς αποδέκτες και κατ’ εξοχήν δικαιούχους των ευρυζωνικών υπηρεσίων και των πλεονεκτημάτων που προσφέρουν συμβάλλοντας έτσι καθοριστικά στην ενσωμάτωσή τους στην Κοινωνία της Πληροφορίας. ‘Ενας από τους σημαντικούς στόχους του έργου είναι η ενεργός κι άμεση συμμετοχή κάθε ενδιαφερόμενου μέρους στις δραστηριότητες του έργου ώστε να δημιουργηθούν οι κατάλληλες συνθήκες που θα λειτουργήσουν ως εφαλτήριο για την ανάληψη επιχειρηματικών κι επενδυτικών πρωτοβουλιών στο χώρο των ευρυζωνικών δικτύων κι υποδομών.

Τα μέλη που απαρτίζουν το έργο BReATH είναι:

• Eindhoven University of Technology (TUE), Ολλανδία- Κύριος Έργου ( Project Manager)

• Εταιρία ‘Ερευνας κι Επιμόρφωσης στις Τεχνολογίες της Πληροφορίας (AIT), Ελλάδα – Τεχνικός Υπεύθυνος Έργου (Technical Manager)

• Gtel Consultancy Limited (GTel), Ηνωμένο Βασίλειο

• National Institute of Telecommunications (NIT), Πολωνία

• Institut Jozef Stefan, University of Ljubljana (IJS), Σλοβενία

• Institute of Radio Engineering and Electronics (IREE), Czech Academy of Sciences, Τσεχία

• European Institute for Research and Strategic Studies in Telecommunications GmbH (Eurescom), Γερμανία.

Το ΑΙΤ συμμετέχει στο έργο με την ομάδα των «Υψίρυθμων Δικτύων κι Οπτικών Τηλεπικοινωνιών» ( www.ait.edu.gr/research/RG2/overview.asp ). Η ομάδα είχε κι έχει πρωταρχικό ρόλο από τη φάση προετοιμασίας καθώς και στη εκτελούμενη φάση υλοποίησης. Το ΑΙΤ ηγείται του πακέτου εργασίας με τίτλο «Case Studies» που αφορά στην τεχνο-οικονομική μελέτη και τον προσδιορισμό κατάλληλων βιώσιμων λύσεων στην ανάπτυξη ευρυζωνικών υποδομών κι υπηρεσιών. Από την ομάδα του ΑΙΤ ο Δρ. Χρίστος Κόλιας είναι τεχνικός υπεύθυνος του έργου, ενώ ο Δρ. Ιωάννης Τόμκος είναι μέλος της οργανωτικής επιτροπής. Το έργο έχει ημερομηνία έναρξης την 1η Ιουνίου 2005 κι η διάρκεια του είναι 18 μήνες. Τα ενδιαφερόμενα μέρη που θα επιθυμούσαν να συμμετάσχουν στις δραστηριότητες του έργου BReATH μπορούν να έρθουν σε επαφή με το Δρ. Χ. Κόλια, ckol@ait.edu.gr, τηλ.: 210 668 2792.


Προσθήκη άρθρου σε: Freestuff | Del.icio.us | | | | ForaCamp (top)
© 2002 - 2008, Pramnos Hosting
Powered by PramnosCMS
W3C Valid XHTML - W3C Valid CSS
Όροι χρήσης . Χρήστες . Επικοινωνία . Sitemap . Διαφημιστείτε! . Top