Greek English

:: υπηρεσίες
• RSS/XML Feeds
• Σύνδεσμοι
• Netcast

:: προτάσεις


:: προτάσεις

:: Gallop
[ Περισσότερα ]
στο Web
στο pramnos.net

Βιογραφία

ΔεληβοριάςΓεννήθηκε στην Καλλιθέα της Αθήνας το 1973. 9 χρονών είχε την τύχη να κάνει μαθήματα κλασσικής κιθάρας με τον Ορφέα Περίδη και να μην εισπράττει ωδειακή νύστα όταν, εκτός των καθιερωμένων ασκήσεων του Pujol, του παρουσίαζε δικά του τραγούδια.
Αρχικά έγραφε με κουτοπονηριά ελεγείες για αυτοκτονίες φαντάρων και για οργισμένα γυμνασιόπαιδα προκειμένου να συγκινήσει τις συμμαθήτριες του. Σιγά σιγά άρχισε να εκτίθεται. Το 1988 πήγε κάποια από τα τραγούδια του στον Μάνο Χατζιδάκι, με αποτέλεσμα την κυκλοφορία από τη δισκογραφική εταιρεία του τελευταίου - το θρυλικό «Σείριο» - του πρώτου προσωπικού του δίσκου «Η παρέλαση» (Νοέμβριος ’89).
Έκανε έξι χρόνια να ξεπεράσει τα κλασσικά εμπόδια του ελληνικού κοινοτικού πνεύματος (πανελλαδικές, σόγια, διορισμούς, συνοικιακά γκρουπάκια, κορίτσια που σε βλέπουν σαν φίλο...) και να κυκλοφορήσει - με την υποστήριξη του Θύμιου Παπαδόπουλου - τον δεύτερο προσωπικό του δίσκο «Η ζωή έτσι ειν'ώραία» τον Ιούλιο του ’95 από την SONY MUSIC. Στο δίσκο αυτόν είχε την τιμή της συμμετοχής του μεγάλου κωμικού και «παιδικού του φίλου» Θανάση Βέγγου σε ένα μοναχικό ραπ έναντι των τότε πληθών της νυχτερινής Ποσειδώνος. Επίσης της Ελένης Τσαλιγοπούλου στον εφηβικό «Όρκο». Την ίδια χρονιά κλήθηκε να συμμετάσχει στη μουσική παράσταση του Διονύση Σαββόπουλου «Ανοιξιάτικο Τραύλισμα» και έτρεξε χοροπηδώντας να πάρει το σκηνικό του βάπτισμα του πυρός στο πλάι του. Χοροπηδώντας ξεκίνησε επίσης στα τέλη του ’96 να παρουσιάσει την πρώτη του μουσική παράσταση «Χάλια» σε όλη την Ελλάδα, οδεύοντας προς τον ομώνυμο δίσκο του 1998. Εκεί συναντήθηκε εγκάρδια με το σκύλο Βαγγέλη της πλατείας Κολωνακίου, τη γυναίκα του φίλου του Πατώκου, μια γκαρσόνα της Ελληνικής Αμερικής, τον πατέρα του, την αιώνια Ελένη αλλά και την Καίτη Γαρμπή σε ένα μοναδικό μωσαϊκό αφηγήσεων, που συναυλιακά παρουσιάστηκαν σε μουσικούς χώρους αλλά και αίθρια πανεπιστημίων σε όλη τη χώρα. Μετά από δυο χρόνια θητείας στο τελευταίο, για έναν έναν νέο, overdose ελληνικού κοινοτικού πνεύματος (το Στρατό βεβαίως βεβαίως!), επέστρεψε με την «Καψιμιτζίδικη» περιοδεία...

Προετοιμάζοντας το έδαφος για τον «Καθρέφτη» που του ταλαιπώρησε λίγο τη ζωή ώσπου να κυκλοφορήσει το καλοκαίρι του 2003, αλλά τέλος καλό - όλα καλά, ή για να είμαστε ακόμη πιο ακριβείς - φτού και απ’την αρχή!

Δισκογραφία

1989     Η παρέλαση
1995    Η ζωή μόνο έτσι ειν' ωραία
1998    Χάλια
2003    Ο καθρέφτης
2007    [http://music.pramnos.net/story58-2347.html Έξω]

Συμμετοχές

1996    Άσωτος υιός
1997    Ο δίσκος που διαφημίζετε
1998    Τραγούδια έγραψα για φίλους
2000    Τόσες αποστάσεις (live)

 

Κατηγορίες: Καλλιτέχνες

Επιστροφή

© 2002 - 2008, Pramnos Hosting
Powered by PramnosCMS
W3C Valid XHTML - W3C Valid CSS
Όροι χρήσης . Χρήστες . Επικοινωνία . Sitemap . Διαφημιστείτε! . Top