Greek English

:: υπηρεσίες
• RSS/XML Feeds
• Σύνδεσμοι
• Netcast

:: προτάσεις


:: προτάσεις

:: Gallop
[ Περισσότερα ]
στο Web
στο pramnos.net

Αρχή » Αρθρογραφία

Συνέντευξη από τους Νεκρική Σιγή

Πολιτισμός και πολιτιστικές εκδηλώσεις » Μουσική » Συνεντεύξεις - 10/11/2008

Αυτή τη φορά το Pramnos.net φιλοξενεί τους Νεκρική Σιγή, μετά την κυκλοφορία της πρώτης τους δισκογραφικής δουλειάς, Καλό Ταξίδι, από την Ήχοτρον. Διαβάστε τη συνέντευξη που δώσανε στον tr3lara.

Συνέντευξη από τους Νεκρική Σιγή
  • Πείτε μας δυο λόγια για τα μέλη του σχήματος και την ίδρυσή του.

    Καταρχάς καλησπέρα κι από εμάς.Η αρχή έγινε το 2001 με 2μελές σχήμα αποτελώντας το από τον Αλέξη και τη Γεωργία.Έπειτα λίγο τα live,λίγο η μουσική και λίγο η παρέα μας έφτασε το 2004 συμπληρώνοντας τη μπάντα μας με το Δημήτρη (Prodigal,Davide) και το Βασίλη (Farem).Από τότε μέχρι και σήμερα τη μουσική μας σκεπάζει το όνομα "Νεκρική Σιγή" και απο πίσω μια παρέα ανεξαρτήτως μελών που απλά δημιουργεί κομμάτια για το ευρύτερο κοινό.

  • Τι δηλώνει το όνομα "Νεκρική Σιγή";

    Αρχικά την αντίθεση της hiphop σκηνής "που θεωρείται ως αντιδραστική μουσική" και έπειτα τη μελωδία, την απομάκρυνση της μουσικής μας από τη σημερινή "βαβούρα" στα αυτιά μας και γενικότερα η χαμηλών τόνων μουσική που παράγουμε.

  • Αλήθεια, ποιος είναι ο σκοπός του σχήματός σας, ποια η θεματολογία στο στιχουργικό τομέα και πως θα χαρακτηρίζατε τη μουσική σας;

    Ο σκοπός είναι το σημαντικότερο στοιχείο που δίνει την αφορμή να ξεκινήσει ένα σχήμα να κάνει μουσική, αν και αυτό το παραλείπουνε πολλοί.Όταν λοιπόν ξεκινήσαμε, είπαμε αρχικά, τι θέλουμε να κάνουμε; Το ερώτημα φαινόταν απλό αλλά πολύ δύσκολα απαντήθηκε! Αυτό λοιπόν που πραγματικά θέλαμε και θέλουμε είναι να εκφραστούμε όπως ακριβώς θα μιλούσαμε στο κολλητό μας αλλά μέσω της τέχνης.Θέλουμε να κάνουμε τον ακροατή να προβληματιστεί, όχι όμως για το περίγυρό του, αλλα πιο πολυ για τον εαυτό του, να νιώσει πως δεν είναι μόνος εδώ αλλά υπάρχουν και άλλοι που προβληματίζονται γενικότερα για τομέσα τους και όχι για το περιτύλιγμα, γι αυτό και ο στίχος μας, ως επί των πλείστων, έχει να κάνει με προσωπικές εμπειρίες και προσωπικούς προβληματισμούς.Φυσικά γι αυτή τη στιχουργική θεματολογία η ενορχήστρωση δεν θα μπορούσε να είναι άλλη παρά αυτή της κιθάρας, του βιολιο΄θ, του πιάνου και γενικότερα των φυσικών οργάνων που κάνουν το άκουσμα λίγο πιο έντεχνο και πιο ζεστό.Φυσικά υπάρχουν και οι εξαιρέσεις εφ' όσον κατατασσώμαστε στην ομάδα που λέγεται hiphop, όμως έχουμε και βλέψεις μιας πιο έντεχνης τάσης.

  • Ποια η γνώμη σας για το ελληνικό hiphop;

    Υπάρχει παραγωγικότητα πολύ αλλά και επανάληψη.Έχει καλά στοιχεία, έχει όμως και άσχημα!Πλέον δεν κυκλοφορούν όμορφοι δίσκοι αλλά όμορφα μεμονωμένα κομμάτια. Πιστεύω πως σήμερα φτάνει στην ακμή του αλλά αχνοφαίνεται και η παρακμήτου αν δεν προσέξουμε και στηρίξουμε το όμορφο.Το πραγματικό κοινό του ελληνικού hiphop είναι συγκροτήμματα.Δεν λέω να σταματήσουν όλοι να κάνουν μουσική εφ' όσον είναι τρόπος έκφρασης, απλά να ανοίξουν τα αφτιά τους και να ακούσουν και άλλους εκτός από αυτούς γιατί αλλιώς παγωμένη νύχτα θα φανεί...

  • Δυο λόγια για το νέο σας l.p. "Καλό Ταξίδι..."

    Κυκλοφορεί από την "Ήχοτρον" με διανομή το "Μουσικό Ταχυδρομείο", περιέχει 16 κομμάτια με συνεργασίες τους Λάγνη, Κάπιους, Μοίχο 24, Πύρινη Λαίλαπα, Ευτυχία Ραυτοπούλου, Δημήτρη Κατσούλη και DVolcano, αρκετά πιο ώριμο από τις προηγούμενες δουλείες μας χωρίς να τις αναιρούμε, αρκετά μελωδικό και προσωπικό στο στιχουργικό τομέα. Είναι ένα cd το οποίο χαρακτηρίζει απόλυτα τη βάση της μουσικής μας.

  • Ποιες είναι οι επιρροές σας πάνω στη μουσική;

    Επιρροές να σου πω την αλήθεια έχουμε περισσότερες από τη ζωή μας παρά από κάποιο μουσικό συγκρότημμα ή καλλιτέχνη.Δεν πάυουμε όμως να ασχολούμαστε με το λυρικό τομέα της ελληνικής σκηνής και να δίνουμε ένα σεβασμό σε σχήματα όπως FF.C, Razastarr, Ως Αιδω, Ν.Τ.Π. αλλά και σε διάφορους έντεχνους καλλιτέχνες όπως Σωκράτη Μάλαμα, Αλκίνοο Ιωανίδη, Νάμα, Ευσταθία..

  • Έχετε ξεκινήσει κάποια επόμενη δουλειά;

    Όλο και κάτι έχουμε ξεκινήσει αν και είναι στις αρχές, οπότε δεν μπορώ να μιλήσω για κάτι που είναι στο ξεκίνημα ακόμα.

  • Το κομμάτι σας "Εσύ που με κοιτάς από ψηλά" είναι διαδικτυακά αναγνωρισμένο μέσω του video clip και παρ' όλα αυτά δεν το βλέπουμε στο l.p. που κυκλοφορίσατε.Πείτε μας δυο λόγια γι αυτό το κομμάτι.

    Το κομμάτι αυτό είναι αρκετά προσωπικό στο οποίο συμμετέχει ο Hawaii από "Πύρινη Λαίλαπα". Το video clip γυρίστηκε εντελώς ερασιτεχνικά και με το μοντάζ ασχολήθηκε ο "Spyridon" με τον οποιο είμαστε παιδικοί φίλοι και συνεργαζόμαστε.Θα δείτε και άλλες δουλείες του στο μέλλον σε συνεργασία μας.Το στιχουργικό τομέα δεν θέλω να τον αναλύσω, πάντως σίγουρα είναι ένα κομμάτι σταθμός για εμάς!

  • Επόμενα video clip;

    Έχει γυριστεί ήδη το "Η δικιά μου η νεραίδα" από το l.p. "Τι με κάνει ακόμα να γράφω" που περιλαμβάνει και το "Εσύ που με κοιτάς από ψηλά" και δίνεται δωρεάν για download από το site μας "www.nekrikisigi.gr".Ακόμα έχει γυριστεί και το "Αναμνήσεις" από το l.p. "Καλό Ταξίδι..." που κυκλοφορεί στα δισκοπωλεία, σε λίγο καιρό θα είναι κοντά σας!



  • Που μπορεί κανείς να μάθει πληροφορείες για εσάς, να ακούσει κομμάτια σας ή και ακόμα να επικοινωνίσει μαζί σας;

    Είτε στο site μας "www.nekrikisigi.gr", είτε στο myspace "www.myspace.com/nekrikisigi", είτε στο mail μας "nekrikisigi@yahoo.gr , info@nekrikisigi.gr"

  • Ευχαριστούμε για το χρόνο σας, καλή συνέχεια σας εύχομαι!

    Εμείς ευχαριστούμε για την ανταπόκριση, καλά να είσαι!


Tags: Νεκρική Σιγή, hip-hop, συνέντευξη, μουσική, Ήχοτρον, FFC, Razastarr, Ν.Τ.Π., Σωκράτης Μάλαμας, Αλκίνοος Ιωανίδης, Νάμα, Ευσταθία.
Προσθήκη άρθρου σε: Freestuff | Del.icio.us | | | | ForaCamp (top)

Σχόλια

  • ΑΥΤΑ ΤΑ ΥΠΕΡΟΧΑ ΠΑΙΔΙΑ,ΠΟΥ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΩ ΕΝΑ ΧΡ0ΝΟ ΤΟΡΑ,ΟΦΕΙΛΩ ΝΑ ΤΑ ΣΥΓΧΑΡΩ,ΠΟΥ ΜΑΣ ΠΑΡΟΥΣΙΑΖΟΥΝ ΜΕ ΤΟΝ ΤΡΟΠΟ ΤΟΥΣ ΤΙΣ ΣΚΕΨΕΙΣ ΤΟΥΣ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΣΜΟΥΣ.ΕΥΧΟΜΑΙ ΝΑ ΓΙΝΟΥΝ ΑΜΕΤΡΗΤΟΙ ΟΙ ΑΓΩΝΕΣ ΟΙ ΠΟΙΗΤΙΚΟΙ.ΝΑ ΕΧΟΥΝ ΜΕΓΑΛΕΣ ΕΠΙΤΥΧΙΕΣ,ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΠΑΝΤΟΤΕ ΠΟΙΗΤΕΣ ΤΗΣ ΖΩΗΣ ΤΟΥΣ.ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΜΟΝΟ ΝΑ ΕΧΟΥΝ ΕΜΠΝΕΥΣΗ,ΝΑ ΜΗΝ ΧΑΝΟΥΝ ΠΟΤΕ ΤΟ ΟΝΕΙΡΟ Κ ΤΗΝ ΦΑΝΤΑΣΙΑ,Κ ΤΗΝ ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΑ ΝΑ ΑΠΟΤΥΠΩΝΟΥΝ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ
    By: ASPASIA @ 17/12/2008

© 2002 - 2008, Pramnos Hosting
Powered by PramnosCMS
W3C Valid XHTML - W3C Valid CSS
Όροι χρήσης . Χρήστες . Επικοινωνία . Sitemap . Διαφημιστείτε! . Top