Greek English

:: υπηρεσίες
• RSS/XML Feeds
• Σύνδεσμοι
• Netcast

:: προτάσεις


:: προτάσεις

:: Gallop
[ Περισσότερα ]
στο Web
στο pramnos.net

Αρχή » Αρθρογραφία

Στοπ στο play back λέει το Τουρκμενιστάν

Πολιτισμός και πολιτιστικές εκδηλώσεις » Μουσική » Νέα - 26/08/2005

Ο εκκεντρικός Πρόεδρος της χώρας απαγόρευσε να ακούγεται ηχογραφημένη μουσική σε όλα τα δημόσια θεάματα, την τηλεόραση αλλά και τους γάμους!

Άλλη μία καινοτομία στα παγκόσμια χρονικά επιχειρεί να εισαγάγει ο εκκεντρικός πρόεδρος του Τουρκμενιστάν, Σαπαρμουράτ Νιγιάζοφ, μετά τα απίστευτα μέτρα που έχει λάβει κατά καιρούς για τη χώρα του. Αυτή τη φορά αποφάσισε να απαγορεύσει να παίζεται ηχογραφημένη μουσική σε όλα τα δημόσια θεάματα, την τηλεόραση αλλά και τους γάμους. Σε διάγγελμά του είπε ότι η απόφασή του προήλθε από την ανάγκη να προστατευτεί ο πολιτισμός της χώρας από τις "αρνητικές επιρροές". Το νέο μέτρο εντάσσεται σε μία σειρά απαγορεύσεων, που έχει κατά καιρούς ανακοινώσει, με στόχο να ελαχιστοποιήσει την ξένη επιρροή στο απομονωμένο πρώην σοβιετικό κράτος.

Μέχρι σήμερα έχει απαγορεύσει τις παραστάσεις όπερας και μπαλέτου, που τις χαρακτήρισε ως "μη απαραίτητες". Ο Νιγιάζοφ αιτιολόγησε την απόφασή του λέγοντας ότι είναι θλιβερό να βλέπει κανείς στην τηλεόραση άφωνους μεγάλους στην ηλικία ερμηνευτές να τραγουδούν play back τα παλιά τους κομμάτια. "Θα πρέπει να προστατεύσουμε την αληθινή παράδοση, καθώς και τη μουσική παράδοση του λαού του Τουρκμενιστάν", είπε ο Νιγιάζοφ απευθυνόμενος στο υπουργικό συμβούλιο.

Ο Νιγιάζοφ είναι γνωστός και ως "ο πατέρας των Τουρκμένων", ενώ οι άνθρωποι που τον γνωρίζουν λένε ότι πιστεύει πως τον έστειλε ο Θεός να οδηγήσει το λαό του προς μία εποχή που ο ίδιος αποκαλεί "Χρυσή Εποχή".

Οι διάφοροι κανονισμοί, που έχει επιβάλει, ρυθμίζουν σχεδόν κάθε πτυχή της καθημερινής ζωής, καθώς έχει απαγορεύσει στους νεαρούς να έχουν μακριά μαλλιά και γένια, ενώ η ανάγνωση του βιβλίου του, που τον παρουσιάζει ως ένα ηθικό και πνευματικό ηγέτη, είναι υποχρεωτική από όλους τους πολίτες της χώρας.

http://news.pathfinder.gr/misc/226481.html


Προσθήκη άρθρου σε: Freestuff | Del.icio.us | | | | ForaCamp (top)
© 2002 - 2008, Pramnos Hosting
Powered by PramnosCMS
W3C Valid XHTML - W3C Valid CSS
Όροι χρήσης . Χρήστες . Επικοινωνία . Sitemap . Διαφημιστείτε! . Top