Greek English

:: υπηρεσίες
• RSS/XML Feeds
• Σύνδεσμοι
• Netcast

:: προτάσεις


:: προτάσεις

:: Gallop
[ Περισσότερα ]
στο Web
στο pramnos.net

Αρχή » Αρθρογραφία

Μουσικοχορευτικό Συγκρότημα Ragus

Πολιτισμός και πολιτιστικές εκδηλώσεις » Μουσική » Νέα - 16/09/2005

Το Coronet, ξεκινάει το φετινό του πρόγραμμα, για τη χειμερινή περίοδο 2005-2006, με την μουσικοχορευτική παράσταση : “Irish Passion : Ταξίδι στην Ψυχή της Ιρλανδίας” από την Ιρλανδία και τα νησιά Aran, που έχει μαγέψει εκατομμύρια θεατές παγκοσμίως, από την Ευρώπη μέχρι τις ΗΠΑ, την Ταϊβάν, την Νότια Κορέα και την Ιαπωνία.

Το μουσικοχορευτικό συγκρότημα Ragus, που δημιουργήθηκε το 1988 στα άγρια νησιά Aran, παίρνει το όνομα του από την ομώνυμη ιρλανδική τοπική λέξη η οποία σημαίνει «Πόθος», και την κάνει πραγματικότητα με τις ζωντανές μελωδίες και το ρυθμικό χορό στον παλμό της πλούσιας μουσικής κληρονομιάς της Ιρλανδίας και της Κέλτικης παράδοσης. Οι ρίζες της τεράστιας επιτυχίας του «Riverdance» του Michael Flatley, που έφερε την επανάσταση στον Ιρλανδικό χορό, βρίσκονται στην παραδοσιακή Ιρλανδική κουλτούρα του 14μελούς μουσικοχορευτικού συγκροτήματος Ragus.

Η ομάδα των εκπληκτικών μουσικών, τραγουδιστών και χορευτών με επικεφαλής τον Fergul O’ Murchu, προβάλλει την τοπική παράδοση στη μουσική, το τραγούδι και το χορό. Μας ταξιδεύει από τα γρήγορα jigs και reels του βιολιού, τον Ιρλανδικό αυλό και ακορντεόν, το συνθεσάιζερ και την κιθάρα μέχρι τους συναισθηματικούς ήχους της γκάϊντας και του bodran (ιρλανδέζικο τουμπελέκι), ενώ παράλληλα παρακολουθούμε χορό step dance με τις χαρακτηριστικές ιρλανδέζικες κλακέτες.

Το Ragus γιορτάζει τον αισθησιακό κόσμο ενός παρολίγο ξεχασμένου πολιτισμού με αιώνια οράματα και μια σύγχρονη όρεξη για ζωή. Οι πρωταθλητές χορευτές και οι παθιασμένοι μουσικοί πλάθουν ένα μαγευτικό παραδοσιακό μουσικοχορευτικό σόου και στο τέλος της βραδυάς οι εκρηκτικοί Κέλτες έχουν μεταδώσει το πάθος και τον ενθουσιασμό τους σε όλο το κοινό σε μια παράσταση που καταφέρνει να συνδυάσει το σύγχρονο με το παραδοσιακό και το οικείο με το άγνωστο.

Πληροφορίες : Αντώνης Κοκολάκης, τηλέφωνα : 210-9617353 και 6974729382


Προσθήκη άρθρου σε: Freestuff | Del.icio.us | | | | ForaCamp (top)
© 2002 - 2008, Pramnos Hosting
Powered by PramnosCMS
W3C Valid XHTML - W3C Valid CSS
Όροι χρήσης . Χρήστες . Επικοινωνία . Sitemap . Διαφημιστείτε! . Top