Greek English

:: υπηρεσίες
• RSS/XML Feeds
• Σύνδεσμοι
• Netcast

:: προτάσεις


:: προτάσεις

:: Gallop
[ Περισσότερα ]
στο Web
στο pramnos.net

Αρχή » Αρθρογραφία

Οι Koopa αναδείχθηκαν μέσω του Internet

Πολιτισμός και πολιτιστικές εκδηλώσεις » Μουσική » Νέα - 12/01/2007

Η δύναμη του Internet ως μέσο επικοινωνίας και προβολής αποδεικνύεται με τον καλύτερο τρόπο μέσα από τις προσπάθειες του τριμελούς ροκ μουσικού σχήματος Koopa, από το Essex της Αγγλίας. Οι Koopa ποτέ δεν υπέγραψαν κάποιου είδους συμφωνία με κάποια δισκογραφική εταιρεία, ούτε για την προβολή τους, ούτε για τη διακίνηση της μουσικής τους.

Κινούνται ανεξάρτητα, δίνουν live συναυλίες και κάνουν μόνοι τους όλες τις απαραίτητες κινήσεις που κρίνουν πως χρειάζονται για την προβολή τους. Μέσω του Internet.
Μια πρόσφατη αλλαγή των κανόνων βάσει των οποίων υπολογίζονται τα μουσικά charts (οι λίστες με τα πιο δημοφιλή συγκροτήματα) στην Αγγλία, είδε τους Koopa να πλησιάζουν απειλητικά το Top 40, δηλαδή, να ετοιμάζονται να δουν το όνομά τους ανάμεσα σε συγκροτήματα όπως οι U2 και οι Oasis. Οι Koopa, στα μέσα της εβδομάδας, βρίσκονταν στη θέση 17, και ως το τέλος της εβδομάδας αναμένεται να έχουν πέσει μεν, αλλά να παραμένουν ανάμεσα στα 40 πιο δημοφιλή, για αυτή την περίοδο, συγκροτήματα. Αρχικά, ίσως κάποιοι αναρωτηθούν γιατί κάτι τέτοιο είναι σημαντικό. Ας στρέψουμε λίγο την προσοχή μας στον τρόπο προβολής και επικοινωνίας του γκρουπ.
Η προβολή μέσω του Internet γνώρισε τους Koopa και σε άτομα που δεν θα τους είχαν μάθει ποτέ, που δεν είχαν πάει σε κάποια συναυλία τους, που δεν γνώριζαν καν την ύπαρξή τους. Οι Koopa χρησιμοποιούν το YouTube για αμεσότερη επικοινωνία τους με τους οπαδούς τους, ενώ ανάμεσα στις φωτογραφίες και τα Wallpapers που διαθέτουν στο site τους, συναντά κανείς και πρόσθετα wallpapers προσαρμοσμένες στην ανάλυση του PSP (PlayStation Portable). Μέσω του σχετικού link του site τους, αρκετοί αγόρασαν το πιο επιτυχημένο κομμάτι τους, "Blag, Steal & Borrow", βοηθώντας το ώστε να σκαρφαλώσει στα charts ανάμεσα σε άλλους καλλιτέχνες που ακολούθησαν τη "συμβατική" οδό για την προβολή τους. Και με αυτό τον τρόπο κατάφεραν να παρακάμψουν πλήρως την όποια δισκογραφική εταιρεία που για να προβεί στην προώθηση και προβολή τους θα απαιτούσε ένα σημαντικό κομμάτι από τα όποια έσοδά τους και κάποιο αποκλειστικό συμβόλαιο μαζί τους.
Με άλλα λόγια, οι Koopa απέδειξαν πως το παλαιολιθικό μοντέλο των δισκογραφικών εταιρειών δεν είναι απαραίτητο. Απέδειξαν πως δεν είναι η πειρατεία αυτή που σκοτώνει τη μουσική, αλλά η έλλειψη ταλέντου και πρωτοτυπίας. Απέδειξαν πως ο καθένας μπορεί να προβάλει την εργασία του μέσα από το Internet και να βρει αποδέκτες, δίχως να υπάρχει ανάγκη για "μεσάζοντες".
Όλα αυτά έγιναν ορατά, όπως προαναφέραμε, μετά από μια αλλαγή στον τρόπο υπολογισμού των μουσικών charts. Ποια είναι αυτή; Για να υπολογίζεται η απήχηση που είχε ένας καλλιτέχνης, θα έπρεπε να έχει κυκλοφορήσει και κάποιο CD -με άλλα λόγια, να έχει "κλείσει" συμφωνία με κάποια εταιρεία. Και είναι εύλογο να γεννιέται η απορία για το αν, τελικά, οι Koopa είναι όντως το πρώτο συγκρότημα που χρησιμοποιώντας το Internet κατάφερε να αγγίξει την κορυφή, ή απλά οι πρώτοι που "μετρήθηκαν".

Πηγή : pcw.gr

Προσθήκη άρθρου σε: Freestuff | Del.icio.us | | | | ForaCamp (top)
© 2002 - 2008, Pramnos Hosting
Powered by PramnosCMS
W3C Valid XHTML - W3C Valid CSS
Όροι χρήσης . Χρήστες . Επικοινωνία . Sitemap . Διαφημιστείτε! . Top