Greek English

:: υπηρεσίες
• RSS/XML Feeds
• Σύνδεσμοι
• Netcast

:: προτάσεις


:: προτάσεις

:: Gallop
[ Περισσότερα ]
στο Web
στο pramnos.net

Αρχή » Αρθρογραφία

Δεν εγκαταλείπουν εύκολα οι Έλληνες την Ελλάδα

Πολιτισμός και πολιτιστικές εκδηλώσεις - 21/01/2007

Οι Έλληνες είναι οι ευρωπαίοι πολίτες που εμφανίζουν τη μεγαλύτερη επιφυλακτικότητα στο ενδεχόμενο να εγκαταλείψουν τη χώρα τους προκειμένου να ζήσουν σε κάποιο άλλο κράτος μέλος της ΕΕ για να εργαστούν ή να περάσουν τα χρόνια της σύνταξης τους.

To συμπέρασμα αυτό προκύπτει από τα αποτελέσματα ειδικής έκδοσης του Ευρωβαρόμετρου με θέμα τη λειτουργία της ευρωπαϊκής εσωτερικής αγοράς στα κράτη μέλη, που δόθηκε τη Δευτέρα στη δημοσιότητα στις Βρυξέλλες.
Ειδικότερα, σύμφωνα με το ευρωβαρόμετρο, το 83% των Ελλήνων δηλώνουν ότι δεν "έχουν σκεφτεί ποτέ" να ζήσουν και να εργαστούν σε κάποιο άλλο κράτος μέλος της ΕΕ. Πρόκειται για το υψηλότερο ποσοστό στην ΕΕ. Ιδιαίτερα υψηλά ποσοστά παρατηρούνται επίσης στις υπόλοιπες χώρες του κοινοτικού Νότου.
Συγκεκριμένα τους Έλληνες ακολουθούν οι Ισπανοί με 82%, οι Κύπριοι με 80% και οι Μαλτέζοι με 79%. Στους "25" είναι 72%. Περισσότερο ανοιχτοί στο ενδεχόμενο να εγκαταλείψουν τη χώρα τους για να εργαστούν σε κάποιο άλλο κράτος μέλος είναι οι Σλοβάκοι με 47%, οι Λετονοί με 55% και οι Εσθονοί με 57%.
Παράλληλα, σύμφωνα με το ευρωβαρόμετρο, οι Έλληνες είναι ιδιαίτερα διστακτικοί και στο ενδεχόμενο να περάσουν τα χρόνια της σύνταξης σε κάποιο άλλο κράτος μέλος της ΕΕ. To 96% των Ελλήνων δηλώνουν ότι "δεν έχουν σκεφτεί ποτέ" να ζήσουν τα χρόνια της σύνταξης σε κάποιο άλλο κράτος μέλος της ΕΕ.
Σύμφωνα με το ευρωβαρόμετρο, το 98% των ερωτηθέντων στην Ελλάδα δηλώνουν ότι "τους τελευταίους 12 μήνες δεν έχουν επισκεφθεί κάποιο άλλο κράτος μέλος με πρωταρχικό στόχο την αγορά προϊόντων και υπηρεσιών". Πρόκειται για το υψηλότερο ποσοστό στην ΕΕ με μέσο κοινοτικό όρο 89%.
http://www.myworld.gr/browse/2505/150086
Προσθήκη άρθρου σε: Freestuff | Del.icio.us | | | | ForaCamp (top)
© 2002 - 2008, Pramnos Hosting
Powered by PramnosCMS
W3C Valid XHTML - W3C Valid CSS
Όροι χρήσης . Χρήστες . Επικοινωνία . Sitemap . Διαφημιστείτε! . Top