Greek English

:: υπηρεσίες
• RSS/XML Feeds
• Σύνδεσμοι
• Netcast

:: προτάσεις


:: προτάσεις

:: Gallop
[ Περισσότερα ]
στο Web
στο pramnos.net

Αρχή » Αρθρογραφία

Η Αυστραλία πανηγυρίζει

Πολιτισμός και πολιτιστικές εκδηλώσεις » Σινεμά - 26/02/2007

Η ομογένεια ατην Αυστραλία πανηγυρίζει για το Όσκαρ της καλύτερης ταινίας κινουμένων σχεδίων που απονεμήθηκε στην ταινία μεγάλου μήκους «Happy Feet» του ομογενή Γιώργου Μηλιώτη (George Miller).

H ταινία, αναφέρεται στην ξεκαρδιστική ιστορία ενός πιγκουΐνου χορευτή στις κλακέτες κι επίδοξου τραγουδιστή. Η παραγωγή της έγινε στα στούντιο της Fox στο Σίδνεϊ και χρησιμοποιήθηκαν οι φωνές 500 και πλέον ηθοποιών και ανάμεσά τους αυτές της Νικόλ Κίντμαν, του Χιο Τζάκμαν, του Ρόμπιν Ουίλιαμς κ.α
Η ταινία έχει ήδη πραγματοποιήσει εισπράξεις 458 εκατομμυρίων δολαρίων (Αυστραλίας) και θεωρείται μεγάλη εμπορική επιτυχία.
Το πρώτο του το κέρδισε 1995 για την παιδική του ταινία Babe. Επίσης είχε προταθεί για Όσκαρ (ως σεναριογράφος) για το φιλμ του Lorenzo's Oil το 1992.
.
Αξίζει να σημειωθεί ότι παράλληλα με το Όσκαρ και την προετοιμασία της νέας του ταινίας «Mad Max No 4» ο ομογενής σκηνοθέτης, παραγωγός και σεναριογράφος συμμετέχει ενεργά και στην ερανική εκστρατεία Ελλήνων της Αυστραλίας για την αποκατάσταση των ζημιών που υπέστη ο ναός της Αγίας Τριάδας στο χωριό Μιτάτα των Κυθήρων, από τον ισχυρό σεισμό του Ιανουαρίου του 2006.
Να σημειωθεί ότι ο Μηλιώτης, πριν 17 χρόνια περίπου, είχε προσφέρει περίπου 50 χιλιάδες δολάρια για την ανακαίνιση του ίδιου ναού, ανταποκρινόμενος σε σχετικό έρανο που έκαναν, τότε, οι Κυθήριοι του Σίδνεϊ, Ματίνα και Μανώλης Σάμιος.
«Ο πατέρας μου», λέει ο διάσημος σκηνοθέτης, «κατάγεται από τα Μιτάτα και γεννήθηκε μερικές εκατοντάδες μέτρα μακριά από τον ιστορικό ναό της Αγίας Τριάδας. Μάλιστα, ο προπάππους μου, ο παπά-Γιάννης, ήταν ο πρώτος ιερέας της εκκλησίας αυτής. Καταλαβαίνετε, λοιπόν, ότι με συνδέουν ισχυροί συναισθηματικοί λόγοι με το χωριό και την εκκλησία του».
.
Προσθέτει δε ότι κάθε φορά που ο πατέρας του Δημήτρης Μηλιώτης, επέστρεφε στα Κύθηρα, δεν παρέλειπε να ανεβαίνει, μαζί με τα παιδιά του, στο εντυπωσιακό καμπαναριό της Αγίας Τριάδας.
«Οι καταστροφές από το σεισμό με συγκλόνισαν», λέει ο Μίλερ που συμμετέχει ενεργά στον έρανο για την αποκατάσταση των ζημιών του ναού, που κάνουν οι Κυθήριοι της Αυστραλίας.
.
Ο Μίλερ σπούδασε Ιατρική, αλλά έγινε διάσημος, σκηνοθετώντας τον Μελ Γκίμπσον στην τριλογία «Μαντ Μαξ». Ακολούθησαν και άλλες ταινίες με πρωταγωνιστές τους διασημότερους ηθοποιούς του Χόλιγουντ (Τζακ Νίκολσον, Μισέλ Φέϊφερ, Σερ κ.ά.), αλλά το πιο σημαντικό βήμα στην καριέρα του θεωρείται η παραγωγή της ταινίας «Μπέιμπ, το ζωηρό γουρουνάκι», που του απέφερε και Όσκαρ ενώ ο ίδιος σκηνοθέτησε τη συνέχεια «Το μικρό γουρουνάκι στη μεγάλη πόλη».
.
kathimerini.gr
Προσθήκη άρθρου σε: Freestuff | Del.icio.us | | | | ForaCamp (top)
© 2002 - 2008, Pramnos Hosting
Powered by PramnosCMS
W3C Valid XHTML - W3C Valid CSS
Όροι χρήσης . Χρήστες . Επικοινωνία . Sitemap . Διαφημιστείτε! . Top