Greek English

:: υπηρεσίες
• RSS/XML Feeds
• Σύνδεσμοι
• Netcast

:: προτάσεις


:: προτάσεις

:: Gallop
[ Περισσότερα ]
στο Web
στο pramnos.net

Αρχή » Αρθρογραφία

Πρώτο Φεστιβάλ

Πολιτισμός και πολιτιστικές εκδηλώσεις - 08/05/2007

H Όπερα Θεσσαλονίκης με αφορμή την λήξη του πρώτου χρόνου λειτουργίας του παιδαγωγικού της προγράμματος "παις … Όπερα", διοργανώνει την Κυριακή 13 Μαΐου 2007, μια σειρά εκδηλώσεων αφιερωμένων στα παιδιά.

Οι εκδηλώσεις θα πραγματοποιηθούν στους ειδικά για εκείνη την ημέρα διαμορφωμένους χώρους του "Μύλου" και θα διαρκέσουν όλη την ημέρα. Στο πρόγραμμα συμπεριλαμβάνονται παρουσιάσεις έργων όπερας για παιδιά και από παιδιά, συναυλίες μουσικών και φωνητικών συνόλων με θεματική από τον κόσμο της όπερας και εμφανίσεις νέων σπουδαστών Ωδείων. Επίσης θα παρουσιασθούν εικαστικά εκθέματα μαθητών για την Όπερα, δρώμενα από μαθητές σχολείων, τα οποία συμμετείχαν στο παιδαγωγικό πρόγραμμα της Όπερας Θεσσαλονίκης, και μουσικοπαιδαγωγικά εργαστήρια.
Μεταξύ άλλων στο κοινό θα δοθεί η ευκαιρία να παρακολουθήσει μια νέα παραγωγή της Όπερας Θεσσαλονίκης, την όπερα "H Έξυπνη" του Carl Orff σε ειδική διασκευή για δύο πιάνα και κρουστά. Σε αυτήν την παρουσίαση θα εργαστούν μαθητές οι οποίοι παρακολουθούν το εργαστήρι της Όπερας Θεσσαλονίκης με θέμα την συγκεκριμένη όπερα, σε συνεργασία με νέους ταλαντούχους καλλιτέχνες που επελέγησαν κατόπιν ακροάσεων. Η παραγωγή αποτελεί την πρώτη συνεργασία της Όπερας Θεσσαλονίκης με το Τμήμα Μουσικών Σπουδών του Πανεπιστημίου Μακεδονίας.

Μία δεύτερη παραγωγή της Όπερας Θεσσαλονίκης που θα παρουσιαστεί είναι αυτή της όπερας "Χένσελ και Γκρέτελ" του Ένγκελμπερτ Χούμπερτινγκ . Η συγκεκριμένη παραγωγή προετοιμάστηκε και θα παρουσιαστεί από μαθητές του Μουσικού Γυμνασίου Θεσσαλονίκης και την Ορχήστρα Μαθητών Μέσης Σχολής του Κρατικού Ωδείου Θεσσαλονίκης.
Όσο για τις υπόλοιπες εκδηλώσεις και εκπλήξεις, δεν έχει κανείς παρά να περάσει από τον Μύλο.

*Τα παιδιά (9-13 ετών) τα οποία επιθυμούν να εξασφαλίσουν την συμμετοχή τους στα μουσικοπαιδαγωγικά εργαστήρια, στα διάφορα παιχνίδια καθώς και στο παιχνίδι του "θησαυρού" μπορούν να δηλώσουν συμμετοχή στα τηλεφωνικά νούμερα: 2310 223646 και 2310 227504

ert.gr

Προσθήκη άρθρου σε: Freestuff | Del.icio.us | | | | ForaCamp (top)
© 2002 - 2008, Pramnos Hosting
Powered by PramnosCMS
W3C Valid XHTML - W3C Valid CSS
Όροι χρήσης . Χρήστες . Επικοινωνία . Sitemap . Διαφημιστείτε! . Top