Greek English

:: υπηρεσίες
• RSS/XML Feeds
• Σύνδεσμοι
• Netcast

:: προτάσεις


:: προτάσεις

:: Gallop
[ Περισσότερα ]
στο Web
στο pramnos.net

Αρχή » Αρθρογραφία

Η Σοφία Αγγέλη στην DeARTE στην Μαδρίτη της Ισπανίας

Πολιτισμός και πολιτιστικές εκδηλώσεις - 16/06/2007

Κατά την διάρκεια της συμμετοχής της Ελληνίδας ζωγράφου Σοφίας Αγγέλη στην έκθεση “GESTOS” στην Βαρκελώνη της Ισπανίας, όπου διεξάγεται αυτήν την περίοδο και συγκεκριμένα μεταξύ 1/6/ έως 29/6/2007 στην Galeria del Arte, δέχτηκε τιμητική πρόταση από τον επιμελητή της εν λόγω έκθεσης για συμμετοχή των έργων της στην Art Fair της Μαδρίτης τον Ιανουάριο του 2008 (7th Fair of Contemporary Art) στο «Palacio de Congresos del Paseo de La Castellana» στην Ισπανία.

Η Σοφία Αγγέλη, εκτός από την εν λόγω Ισπανική Γκαλερί, αντιπροσωπεύεται από την Agora Gallery της Νέας Υόρκης, μια Γκαλερί που από το 1984 αντιπροσωπεύει και προωθεί τόσο ανερχόμενους όσο και καθιερωμένους καλλιτέχνες στo Chelsea της Νέας Υόρκης και από εκεί σε όλο τον κόσμο.
Στης 14 Δεκεμβρίου του 2007 θα εκθέσει στην Νέα Υόρκη έργα της στην έκθεση με τίτλο “The Odyssey Within” (www.agora-gallery.com ).
Αναφορικά με το συνολικό έργο της, η διευθύντρια της Agora Gallery κυρία Angela DiBello, έγραψε το ακόλουθο σχόλιο:

«Ενώ η Sophia Angelis ζει και εργάζεται στην Ελλάδα, η τέχνη της ξεπερνάει τα σύνορα του τόπου της. Οπλισμένη με καθολικά θέματα και με μία άμεση επιθυμία να μεταδώσει μηνύματα που οι καθημερινοί παρατηρητές συχνά παραβλέπουν, η Angelis ζωγραφίζει με δύναμη, χαρά και με σκέψεις οι οποίες προκαλούν αισιοδοξία.

Επί χρόνια η Angelis έδωσε τη μάχη με απανωτές τραγωδίες, οι οποίες απείλησαν να την δεσμεύσουν, όπως τα πλοία που είναι δεμένα στην προβλήτα στα έργα της πρώτης περιόδου της. Παρ’ όλα αυτά ο θρίαμβος της Angelis είναι στη συνειδητοποίηση της ματαιότητας της ύπαρξής μας, στη συμφιλίωση με το θάνατο βρίσκοντας δύναμη στη χαρά της ζωής.

Το έργο της Sophia Angelis ανακαλύπτει την δύναμη του χρώματος και του συμβολισμού. Από τα θαυμάσια τοπία της, στις απεικονίσεις Ελληνικού πολιτισμού, οι πίνακές της είναι ποίηση στο καμβά.

Εκφράζει ζωντανά αυτοβιογραφικές εμπειρίες και υπαρξιακές αναζητήσεις σε μία προσπάθεια για μία βαθύτερη κατανόηση της ανθρώπινης ψυχής.
Μέσα από την εργασία της, η Sophia Angelis γνέφει στον θεατή να σταματήσει και να ανακαλύψει ξανά τους αληθινούς θησαυρούς της ζωής, τη φύση, την ειρήνη, την αγάπη και τη φιλία.

Το έργο της Sophia Angelis έχει παρουσιαστεί σε πολυάριθμες ομαδικές και ατομικές εκθέσεις σε όλο το κόσμο.»
Angela DiBello, Agora Gallery, Chelsea, New York City

Περισσότεροι από 20 χιλιάδες επισκέπτες, πάνω από 400 καλλιτέχνες και 30 γκαλερί συμμετείχανε στην τελευταία Αrt Fair της Μαδρίτης το 2007, όπου συνολικά παρουσιάστηκαν 1102 έργα και απονεμήθηκαν 25 βραβεία και 66 έπαινοι, αριθμοί που οι διοργανωτές φιλοδοξούν να ξεπεράσουν κατά πολύ με την διοργάνωση της 7ης Art Fair of Contemporary Art “DeARTE” Palacio de Congresos del Paseo de La Castellana τον Ιανουάριο του 2008, επιλέγοντας Madrid, Spain έργα υψηλής ποιότητας καταξιωμένων ταλαντούχων καλλιτεχνών. Το σύνθημα τον εμπνευστών της Fair Madrid είναι «Τέχνη για τη ζωή» με κύριο στόχο την ανάπτυξη του ταλέντου των καλλιτεχνών, την προώθηση της Τέχνης από τις Γκαλερί και την απόλαυση και απόκτηση μοντέρνων έργων Τέχνης όλων των μορφών και τεχνοτροπιών από τους επισκέπτες.
Χάρη στην αυστηρή επιλογή των έργων και την καλή οργάνωση της έκθεσης οι διοργανωτές φιλοδοξούν να ξεπεραστούν οι περσινοί δείκτες.

Στην Ελλάδα οι Έλληνες φιλότεχνοι έχουν τη δυνατότητα να δούνε έργα της καλλιτέχνιδας στο Depot της Athens Down Town Art Gallery Shop των Alex & Marianna Marathianakis στο Κολωνάκι και επίσης από της 16 Ιουλίου 2007, όπου θα γίνουν και τα εγκαίνια, έως τις αρχές Σεπτεμβρίου θα εκθέσει δουλειά της στην έκθεση συνεργατών της Γκαλερί Κόντη με θέμα «Θαλασσογραφίες», Μοσχάτο, Μακρυγιάννη 133, τηλ. 2104819884.

http://www.dearte.info
http://www.art-mine.com/ArtistPage/Sophia_Angelis.aspx
http://www.agora-gallery.com/Exhibitions/Reviews/Review_Sophia_Angelis2.aspx
http://www.athensdowntownart.com/
Προσθήκη άρθρου σε: Freestuff | Del.icio.us | | | | ForaCamp (top)
© 2002 - 2008, Pramnos Hosting
Powered by PramnosCMS
W3C Valid XHTML - W3C Valid CSS
Όροι χρήσης . Χρήστες . Επικοινωνία . Sitemap . Διαφημιστείτε! . Top