Greek English

:: υπηρεσίες
• RSS/XML Feeds
• Σύνδεσμοι
• Netcast

:: προτάσεις


:: προτάσεις

:: Gallop
[ Περισσότερα ]
στο Web
στο pramnos.net

Αρχή » Αρθρογραφία

Καταιγίδα μηνυμάτων για την αναδάσωση

Τεχνολογία » Internet και ISPs » Web Sites - 06/07/2007

Πέμπτη 5 Ιουλίου 2007, ώρα 12 το μεσημέρι: με ένα «κλικ» του ποντικιού, χιλιάδες bloggers και απλοί χρήστες του Διαδικτύου «εκτοξεύουν» μαζικά e-mails διαμαρτυρίας προς την κυβέρνηση, τους βουλευτές και ευρωβουλευτές όλων των κομμάτων και διάφορους φορείς, συμμετέχοντας στην ηλεκτρονική κινητοποίηση για την αναδάσωση της Πάρνηθας και των υπόλοιπων καμένων δασικών εκτάσεων.

Από το ρεπορτάζ προκύπτει ότι, σύμφωνα με τους ίδιους τους παραλήπτες, ως τις 3.00 το απόγευμα είχαν σταλεί συνολικά τουλάχιστον 7.400 ηλεκτρονικά μηνύματα, ενώ η κινητοποίηση αναμένεται να κορυφωθεί σήμερα. «Σαν να έστειλε κάθε Ελληνας blogger από ένα», παρατηρούσαν ιστολόγοι με εμπειρία σε διαδικτυακές κινητοποιήσεις, συμπληρώνοντας όμως ότι ο πραγματικός αριθμός σίγουρα είναι πολλαπλάσιος, καθώς συμμετείχαν πολλοί χρήστες του Ιντερνετ που δεν διαθέτουν on line ημερολόγιο.

Ο ίδιος ο εμπνευστής της πρωτοβουλίας, Μάνος από το blog «Αθήνα – Οδηγός Επιβίωσης» (http://manosnik.blogspot.com), σχολίασε: «Εμείς δεν έχουμε πρόσβαση σε πληροφόρηση, πόσα e-mails έφυγαν κ.λπ. Ισως εάν τηλεφωνήσουμε στα “ευαίσθητα” κόμματα να μας πληροφορήσουν… ή κάποιος “ευαίσθητος” βουλευτής μάς κάνει ρουσφέτι και ρωτήσει».

Το κείμενο του ψηφιακού «βομβαρδισμού» ήταν στη συντριπτική πλειονότητα των μηνυμάτων κοινό, και ζητούσε την άμεση λήψη μέτρων, ώστε να μην οικοπεδοποιηθούν οι καμένες εκτάσεις και να μην επαναληφθούν ανάλογες καταστροφές. Ο τίτλος του είχε αφεθεί στη διακριτική ευχέρεια των e-διαδηλωτών, έτσι υπήρχαν πολλές παραλλαγές, όπως «Αναδάσωση τώρα!», «Φτάνει πια!», «Γιατί;», «Η αδιαφορία είναι έγκλημα» ή το παραπλανητικό «Απώλεια δικαιολογητικών».
Αλλη μια «καταιγίδα» μηνυμάτων ξεκίνησε από το blog «Αναδάσωση» (http://anadasosi.blogspot.com), το οποίο πρότεινε ένα πιο σύντομο κείμενο διαμαρτυρίας υπό τον τίτλο «Ψηφίζουμε για την Πάρνηθα». Μέσα σε λίγες ώρες το μήνυμα είχε διαδοθεί σε περισσότερους από 500 αποδέκτες μέσω της πλατφόρμας ηλεκτρονικών διαδηλώσεων «Act Click» (http://www.actclick.com/site/sendAlert.aspx?alert=25).

Η διαδικτυακή «πορεία» σχολιάστηκε εκτενώς στα ιστολόγια που τη συντόνισαν, και όχι μόνο. «Εγώ θα συνεχίσω να στέλνω, μέχρι να μου πιαστεί το χέρι», γράφει χαρακτηριστικά η Ioana στο blog «Αθήνα – Οδηγός Επιβίωσης». Εκεί ανώνυμος σχολιαστής σημειώνει: «Πρέπει να έγινε χαμός. Δυόμισι ώρες μετά την αποστολή και τώρα παίρνω αποδεικτικά παραλαβής από τον πρωθυπουργό και τα υπουργεία». Ανάλογα μηνύματα έφθασαν και στο portal του ΕΤ (www.e-tipos.com): «“Κινηθείτε” ουσιαστικά, γιατί χανόμαστε…», γράφει ο κ. Ιωάννης Κοντάκος, ενώ ο Γιάννης επισημαίνει: «Νέος τρόπος αντίδρασης του λαού, προσαρμοσμένος στα νέα δεδομένα του Διαδικτύου. Τρέμε εξουσία!!!». «Μαύρη απογοήτευση νιώθουμε για τις κινήσεις της κρατικής μηχανής, καθώς και για το μέλλον των παιδιών…», αναφέρει η κ. Κατερίνα Μαντωνανάκη. «Απαράδεκτη η απουσία της Πολιτείας, που μας φέρνει σε οικολογικό αδιέξοδο… Κάντε κάτι!», ζητά η κ. Χριστίνα Μπεκάκου.

ΠΗΓΉ: E-TIPOS
Προσθήκη άρθρου σε: Freestuff | Del.icio.us | | | | ForaCamp (top)
© 2002 - 2008, Pramnos Hosting
Powered by PramnosCMS
W3C Valid XHTML - W3C Valid CSS
Όροι χρήσης . Χρήστες . Επικοινωνία . Sitemap . Διαφημιστείτε! . Top