Greek English

:: υπηρεσίες
• RSS/XML Feeds
• Σύνδεσμοι
• Netcast

:: προτάσεις


:: προτάσεις

:: Gallop
[ Περισσότερα ]
στο Web
στο pramnos.net

Αρχή » Αρθρογραφία

Νέες κυκλοφορίες για Mandriva και Damn Small Linux

Τεχνολογία » Software » Λειτουργικά Συστήματα » Linux - 10/10/2007

Νέες κυκλοφορίες για όλα τα γούστα! Η Mandriva κυκλοφόρησε το Mandriva Linux 2008, ενώ την ίδια μέρα το Damn Small Linux έβγαλε δύο εκδόσεις, τη σταθερή DSL v.3.4.4 και την πειραματική DSL v.4.0.rc5.

Νέες κυκλοφορίες για Mandriva και Damn Small Linux
Το Mandriva Linux 2008 είναι διαθέσιμο για download από το επίσημο site του και από μια σειρά από mirrors.

Διαθέτει ότι τελευταίο κυκλοφορεί στον κόσμο του Linux, μαζί με μια σειρά βελτιώσεων σε σχέση με την προηγούμενη έκδοση. Στην έκδοση 2008 θα βρείτε το KDE 3.5.7, μαζί με μια δοκιμαστική έκδοση του KDE 4.0. Επίσης διατίθεται το νέο GNOME 2.20, ο πυρήνας 2.6.22.9, το OpenOffice.org 2.2.1, 3D-accelerated desktop με βάση το Compiz Fusion 0.5.2 και ο Mozilla Firefox 2.0.0.6.


Από την άλλη, για παλιότερα μηχανήματα ή για πιο ειδικές ανάγκες, υπάρχει το Damn Small Linux, το οποίο είναι μια διανομή σχεδιασμένη για να χωράει σε business card CD (50MB). Είναι live διανομή, αλλά φυσικά μπορεί να εγκατασταθεί και σε σκληρό δίσκο.

Οι εκδόσεις που κυκλοφόρησαν είναι οι DSL v3.4.4 (Download) και DSL v4.0.rc5 (Download).

Παρά το μικρό της μέγεθος, παρέχει ένα εύχρηστο και έτοιμο προς χρήση Desktop που δεν του λείπει τίποτα. Περιέχει το XMMS (MP3, και MPEG player), FTP client, τον browser links-hacked, spreadsheet, email, spellcheck (US English), έναν κειμενογράφο, τρεις editors (Nedit, nVi, Zile [emacs clone]), Xpdf, Worker (file manager), Naim (AIM, ICQ, IRC), VNCviwer, SSH/SCP server και client, DHCP client, PPP, PPPoE, έναν web server, calculator, Fluxbox window manager, εφαρμογές για system monitoring, USB support κ.α.
Tags: Linux, Open Source, DSL, GNU, Mandriva, Mandrake, Damn Small Linux.
Προσθήκη άρθρου σε: Freestuff | Del.icio.us | | | | ForaCamp (top)
© 2002 - 2008, Pramnos Hosting
Powered by PramnosCMS
W3C Valid XHTML - W3C Valid CSS
Όροι χρήσης . Χρήστες . Επικοινωνία . Sitemap . Διαφημιστείτε! . Top