Greek English

:: υπηρεσίες
• RSS/XML Feeds
• Σύνδεσμοι
• Netcast

:: προτάσεις


:: προτάσεις

:: Gallop
[ Περισσότερα ]
στο Web
στο pramnos.net

Αρχή » Αρθρογραφία

Κυκλοφόρησε το KDE 4.0

Τεχνολογία » Software » Λειτουργικά Συστήματα » Linux - 12/01/2008

Η Κοινότητα KDE αναγγέλει την άμεση διαθεσιμότητα του KDE 4,0. Αυτή η σημαντική κυκλοφορία χαρακτηρίζει και το τέλος του μακροχρόνιου και εντατικού κύκλου ανάπτυξης του νέου διαχειριστή παραθύρων.

Κυκλοφόρησε το KDE 4.0
Οι βιβλιοθήκες KDE 4 έχουν τις σημαντικότερες βελτιώσεις. Το πλαίσιο πολυμέσων phonon παρέχει την ανεξάρτητη υποστήριξη πολυμέσων πλατφορμών σε όλες τις εφαρμογές KDE, το σταθερό πλαίσιο ολοκλήρωσης υλικού καθιστά την αλληλεπίδραση με τις αφαιρούμενες συσκευές ευκολότερη και παρέχει τα εργαλεία για την καλύτερη διαχείριση ενέργειας.

Το Desktop KDE 4 έχει κερδίσει μερικές νέες σημαντικές ικανότητες. Το κέλυφος Plasma desktop προσφέρει ένα νέο περιβάλλον, με panel, επιλογές μενού και widgets στον υπολογιστή γραφείου καθώς επίσης και μια λειτουργία dashboard. Ο KWin, ο διαχειριστής παραθύρων KDE, τώρα υποστηρίζει προχωρημένα γραφικά, για να διευκολύνει την αλληλεπίδραση με τα παράθυρα εφαρμογών.

Ένα σωρό εφαρμογές του KDE έχουν δεχθεί βελτιώσεις. Οπτικές αναβαθμίσεις μέσω του διανυσματικού artwork, αλλαγές στις βιβλιοθήκες, βελτιώσεις στο user interface, νέα χαρακτηριστικά γνωρίσματα, ακόμη και νέες εφαρμογές (κατ' απαίτηση των χρηστών). Το Okular, ο νέος viewer εγγράφων και το Dolphin, ο νέος file manager είναι μόνο δύο νέες εφαρμογές του KDE 4.0'.

Η ομάδα Oxygen Artwork έχει δώσει μια νέα πνοή στο desktop. Σχεδόν σε όλα τα εμφανή απο το χρήστη μέρη του KDE αλλά και στις εφαρμογές έχει γίνει μια ανανέωση. Η ομορφιά και η συνέπεια είναι δύο από τις βασικές έννοιες πίσω από το Oxygen.

Αναδημοσίευση από www.techteam.gr
www.techteam.gr
Tags: KDE, KDE4, Linux, Open Source, Plasma, Desktop, Kwin.
Προσθήκη άρθρου σε: Freestuff | Del.icio.us | | | | ForaCamp (top)
© 2002 - 2008, Pramnos Hosting
Powered by PramnosCMS
W3C Valid XHTML - W3C Valid CSS
Όροι χρήσης . Χρήστες . Επικοινωνία . Sitemap . Διαφημιστείτε! . Top