Greek English

:: υπηρεσίες
• RSS/XML Feeds
• Σύνδεσμοι
• Netcast

:: προτάσεις


:: προτάσεις

:: Gallop
[ Περισσότερα ]
στο Web
στο pramnos.net

Αρχή » Αρθρογραφία

Google Sites - Νέα υπηρεσία του Google

Τεχνολογία » Internet και ISPs » Web Sites » Google - 29/02/2008

Το Google ανακοίνωσε χθες τη διάθεση της νέας του υπηρεσίας, Google Sites, η οποία είναι διαθέσιμη μέσω των Google Apps. Με την υπηρεσία αυτή, οι χρήστες μπορούν να δημιουργήσουν site συνεργαζόμενοι μεταξύ τους, στα οποία έχουν διάφορες επιλογές και templates, καθώς και 10GB χώρο για να ανεβάζουν αρχεία.

Google Sites - Νέα υπηρεσία του Google
Φυσικά συνεργάζεται και με τις υπόλοιπες εφαρμογές της εταιρείας, που σημαίνει ότι σε μια σελίδα μπορεί κάποιος να κάνει embed π.χ. ένα calendar ή ένα έγγραφο από τα Google Docs.

Οι δυνατότητες δημιουργίας website με συνεργασία πολλών χρηστών θυμίζει κάπως τη λογική του Wiki.

Υπάρχει και ένα σχετικό video που δείχνει τη διαδικασία δημιουργίας ενός site με την υπηρεσία:



Η υπηρεσία είναι ενεργοποιημένη από default στους νέους λογαριασμούς του Google Apps, αλλά για αυτούς που υπάρχουν ήδη πρέπει ο διαχειριστής να ενεργοποιήσει την υπηρεσία. Βέβαια το Google έχει ενημερώσει τους διαχειριστές με σχετικό email.

Παρακάτω το δελτίο τύπου από την Ελληνική Google:

Η Google παρουσίασε σήμερα το Google Sites™, μια εφαρμογή που καθιστά τη δημιουργία ομαδικού δικτυακού τόπου τόσο εύκολη όσο εύκολη είναι η επεξεργασία ενός εγγράφου. Με το Google Sites, μπορεί κανείς να συγκεντρώσει γρήγορα ποικιλία πληροφοριών σε ένα σημείο -συμπεριλαμβανομένων βίντεο, ημερολογίων, παρουσιάσεων, συνημμένων εγγράφων και απλών κειμένων και να τα μοιραστεί εύκολα – για απλή προβολή ή επεξεργασία- με μια μικρή ομάδα, μια μεγάλη οργάνωση ή ολόκληρο τον κόσμο.

«Η δημιουργία ομαδικού web site ήταν ανέκαθεν περίπλοκη, απαιτούσε αφιερωμένο hardware και λογισμικό, όπως και γνώσεις προγραμματισμού» σημείωσε ο Dave Girouard, Αντιπρόεδρος και Γενικός Διευθυντής της Google. «Τώρα με το Google Sites, οποιοσδήποτε μπορεί να δημιουργήσει ένα απολύτως προσαρμοσμένο site μέσα σε λίγα λεπτά, και να προσκαλέσει και άλλους να συνεισφέρουν σε αυτό. Προσθέσαμε, κυριολεκτικά, ένα κουμπί «Επεξεργασία» στο web».

Η δημιουργία και η επεξεργασία ενός συνόλου σελίδων σε ένα Google Site δεν απαιτεί γνώση HTML ή γνώσεις web design. Οι άνθρωποι μπορούν να ξεκινήσουν μια νέα σελίδα με ένα κλικ. Η προσθήκη περιεχομένου είναι εύκολη όσο ένα κλικ στο κουμπί «επεξεργασία». Ο μερισμός είναι όσο εύκολο είναι να αποσταλεί μια πρόσκληση. Μπορεί να γίνει αναζήτηση σε όλο το περιεχόμενο άμεσα και το Google Sites είναι προσβάσιμο μέσω οποιουδήποτε web browser.

Οποιοσδήποτε μέσα σε έναν οργανισμό μπορεί να ξεκινήσει να χρησιμοποιεί το Google Sites με μια εγγραφή στο Google Apps™ μέσω της Team Edition. Αφού επιβεβαιωθεί η διεύθυνση email της επιχείρησης, ο χρήστης μπορεί άμεσα να προσκαλεί και άλλους, ή να αναγνωρίζει εύκολα ανθρώπους της ίδιας οργάνωσης που χρησιμοποιούν ήδη Google Apps.

Με το Google Sites, οι άνθρωποι μπορούν να δημιουργήσουν μια σειρά από sites, όπως:

• intranet για να συγκεντρωθούν οι πληροφορίες της εταιρίας

• ένα ομαδικό site για τη διαχείριση ενός έργου•

• ένα site – προφίλ που θα περιλαμβάνει το βιογραφικό σημείωμα του ατόμου, τους τομείς εξειδίκευσης, τους στόχους για το τρίμηνο, κλπ.

Το Google Sites είναι ασφαλές και προσαρμόσιμο. Οι χρήστες έχουν πλήρη έλεγχο σχετικά με το ποιος μπορεί να κατέχει, να συνεργάζεται, να βλέπει σελίδες και να εμφανίζει το ιστορικό εκδόσεων του συγκεκριμένου site. Το Google Sites είναι κατασκευασμένο για να προσαρμόζεται σε οποιοδήποτε μέγεθος επιχείρησης – από μια πενταμελή εταιρία έως μια επιχείρηση ή ένα πανεπιστήμιο με 50.000 άτομα – και δεν απαιτεί αγορά, εγκατάσταση ή συντήρηση.

Επιπλέον χαρακτηριστικά περιλαμβάνουν, μεταξύ άλλων:

• Ενσωματωμένο περιεχόμενο από άλλα προϊόντα Google, περιλαμβανομένων των YouTube, Google Docs, Google Calendar και Picasa

• «Ανέβασμα» αρχείων μεγέθους έως 10MB

• Προσαρμογή της εμφάνισης και της ατμόσφαιρας του site

Το Google Sites βασίζεται στην τεχνολογία JotSpot. Περισσότερες πληροφορίες είναι διαθέσιμες στη διεύθυνση http://sites.google.com.


Googlesystem.blogspot.com
Tags: Google, Google Apps, Google Sites, templates, calendar, google docs.
Προσθήκη άρθρου σε: Freestuff | Del.icio.us | | | | ForaCamp (top)
© 2002 - 2008, Pramnos Hosting
Powered by PramnosCMS
W3C Valid XHTML - W3C Valid CSS
Όροι χρήσης . Χρήστες . Επικοινωνία . Sitemap . Διαφημιστείτε! . Top