Greek English

:: υπηρεσίες
• RSS/XML Feeds
• Σύνδεσμοι
• Netcast

:: προτάσεις


:: προτάσεις

:: Gallop
[ Περισσότερα ]
στο Web
στο pramnos.net

Αρχή » Αρθρογραφία

ΟΤΕ: Δελτίο Τύπου

Ειδήσεις » Εταιρείες - 03/07/2008

Ο ΟΤΕ ανακοινώνει ότι ο Απολογισμός Εταιρικής Υπευθυνότητας 2007 πιστοποιήθηκε ότι πληρεί τις προϋποθέσεις ένταξης στο επίπεδο Β των Διεθνών Προτύπων GRI (Global Reporting Initiative) - G3. Ο ΟΤΕ δημοσίευσε τον Απολογισμό Εταιρικής Υπευθυνότητας 2007 στις 26 Ιουνίου 2008, κατά την ετήσια Γενική Συνέλευση των μετόχων του.

Ο ΟΤΕ αποτελεί μια από τις πρώτες ελληνικές εταιρείες που εφαρμόζει με επιτυχία τις αρχές “G3” - GRI για την έκδοση του κοινωνικού του απολογισμού, ξεκινώντας από τον περσινό απολογισμό για το 2006.

Με αφορμή την ένταξη του απολογισμού στο επίπεδο B του GRI, η Διευθύντρια Εταιρικής Επικοινωνίας του ΟΤΕ, κα Ντέπη Τζιμέα, δήλωσε: «Ο Απολογισμός Εταιρικής Υπευθυνότητας 2007 επιβεβαιώνει την δέσμευση που αναλάβαμε το 2006 να συστηματοποιήσουμε και να εντάξουμε τη στρατηγική Εταιρικής Υπευθυνότητας στο επιχειρησιακό σχέδιο της εταιρίας, με σκοπό να γίνει ο ΟΤΕ πιο ευαισθητοποιημένος, ευέλικτος και υπεύθυνος μέσα σε ένα αυξανόμενα ανταγωνιστικό περιβάλλον. Στον φετινό απολογισμό γίνεται ειδική αναφορά στο οικολογικό μας αποτύπωμα, ενώ αποτυπώνεται συνολικά η επίδραση της καθημερινής μας λειτουργίας στο περιβάλλον και στην κοινωνία. Το πρόγραμμα Εταιρικής Υπευθυνότητας που υλοποιούμε αντικατοπτρίζει την αξία που προσδίδουμε στο διάλογο, τη διαφάνεια και την αξιοπιστία».

Το δίκτυο GRI έχει πρωτοστατήσει στην ανάπτυξη του πιο διαδεδομένου πλαισίου αρχών για τους απολογισμούς εταιρικής υπευθυνότητας, καθορίζοντας τους δείκτες, που μπορούν να χρησιμοποιούν οι οργανισμοί για να μετρούν και να δημοσιοποιούν την οικονομική, περιβαλλοντική και κοινωνική επίδοση τους. Μέχρι σήμερα πάνω από 1000 οργανισμοί διεθνώς, μεταξύ των οποίων πολλές από τις κορυφαίες εταιρείες, έχουν ανακοινώσει την οικιοθελή υιοθέτηση των αρχών του GRI. Οι κατευθυντήριες αρχές G3 έχουν πλέον καθιερωθεί ως το διεθνές πρότυπο σε θέματα Εταιρικής Υπευθυνότητας. Το δίκτυο GRI βρίσκεται επίσης σε διαρκή συνεργασία με το Περιβαλλοντικό Πρόγραμμα των Ηνωμένων Εθνών, ενώ αναγνωρίζεται και από τη διεθνή επενδυτική κοινότητα.


Tags: Ο.Τ.Ε., ΟΤΕ, Γενική συνέλευση, GRI.
Προσθήκη άρθρου σε: Freestuff | Del.icio.us | | | | ForaCamp (top)
© 2002 - 2008, Pramnos Hosting
Powered by PramnosCMS
W3C Valid XHTML - W3C Valid CSS
Όροι χρήσης . Χρήστες . Επικοινωνία . Sitemap . Διαφημιστείτε! . Top