Greek English

:: υπηρεσίες
• RSS/XML Feeds
• Σύνδεσμοι
• Netcast

:: προτάσεις


:: προτάσεις

:: Gallop
[ Περισσότερα ]
στο Web
στο pramnos.net

Αρχή » Αρθρογραφία

Motorola AP-5181

Τεχνολογία » Hardware - 22/09/2008

Το νέο μοντέλο AP-5181 επεκτείνει τη χρήση ασύρματων δικτύων στις αγορές πετροχημικών, καυσίμων, αεροπορικής βιομηχανίας, αναγκαίων παροχών, εξόρυξης και μεταποίησης μεταλλευμάτων.

Η Διεύθυνση Enterprise Mobility business της Motorola, Inc. ανακοίνωσε πρόσφατα το τελευταίο μέλος της προϊοντικής σειράς access points (AP), το πιστοποιημένο κατά Haz-Loc AP-5181, το οποίο έχει σχεδιαστεί για να επεκτείνει τη χρήση ασύρματων δικτύων και στα πιο σκληρά περιβάλλοντα εργασίας.

Η αυξανόμενη υιοθέτηση τεχνολογίας ασύρματης τοπικής δικτύωσης και συσκευών φορητής διαχείρισης σε κινδυνώδη περιβάλλοντα όχι μόνο οδηγεί σε βελτίωση των επιχειρηματικών διαδικασιών, αλλά μπορεί επίσης να χρησιμοποιηθεί για την παροχή βελτιωμένων συνθηκών ασφαλείας των εργαζομένων.

Εταιρίες πετροχημικών, καυσίμων, αεροδιαστημικής, ενέργειας, αναγκαίων παροχών, εξόρυξης και μεταποίησης μπορούν να εγκαταστήσουν τα ΑΡ-5181 εύκολα, χωρίς να απαιτείται επιπλέον καλωδίωση, χάρη στη χρήση τεχνολογίας mesh. Η τεχνολογία mesh της Motorola βελτιώνει την ευελιξία της τοποθέτησης των access points και χαμηλώνει το κόστος παροχής πρόσβασης στο δίκτυο.

Η προσθήκη αυτών των νέων ΑΡ-5181 στο δίκτυο ελέγχου ενός πελάτη, δηλαδή στο κυρίως δίκτυο που χρησιμοποιείται για τον έλεγχο του εξοπλισμού και των μηχανών ενός εργοστασίου, διευκολύνει την υποστήριξη περισσότερων αισθητήρων και συσκευών μέτρησης οι οποίοι «διαβάζουν» κρίσιμη πληροφορία, όπως θερμοκρασία, υγρασία και πίεση από τα μηχανήματα, κάτι το οποίο έχει ως αποτέλεσμα τη μείωση του κόστους χάρη στον έλεγχο και τη βελτιστοποίηση των διαδικασιών.

Η εγκατάσταση των Access Points ΑΡ-5181 επεκτείνει επίσης το δίκτυο πληροφορικής σε εξωτερικούς χώρους όπου η καλωδίωση δεν είναι εύκολη. Το όφελος είναι ότι εφαρμογές που πριν μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν μόνο στο περιβάλλον του γραφείου, όπως η αρχειοθέτηση επιθεωρήσεων, η έκδοση παραγγελιών επισκευαστικών εργασιών και ο έλεγχος μητρώων επισκευών και αποθεμάτων ανταλλακτικών μπορούν τώρα να γίνουν σε εξωτερικούς χώρους, επιτόπου.

Επιπλέον, εφαρμογές ασφάλειας όπως η παρακολούθηση μέσω κάμερας και ο εντοπισμός προσωπικού που βασίζονται σε ασύρματο δίκτυο μπορούν τώρα εύκολα και οικονομικά να εγκατασταθούν σε όλες τις περιοχές του εργοστασίου, συμπεριλαμβανομένων και αυτών που θεωρούνται επικίνδυνες.

«Το ασύρματη δίκτυο είναι η προτιμώμενη επιλογή σε πολλά από αυτά τα δύσκολα περιβάλλοντα εργασίας, όχι μόνο λόγω της ευελιξίας του σε μεταφορές και στα οφέλη χαμηλότερου κόστους, αλλά επίσης λόγω του απλού γεγονότος ότι κάποιοι από αυτούς τους χώρους εργασίας έχουν περιορισμούς ή ειδικές απαιτήσεις για την τοποθέτηση καλωδίων Ethernet,» δήλωσε ο Sujai Hajela, Αντιπρόεδρος and Γενικός Διευθυντής της Διεύθυνσης Enterprise WLAN της Motorola Enterprise Mobility business.

«Η Motorola έχει τοποθετηθεί μοναδικά στο να παρέχει στους πελάτες της μία ολοκληρωμένη ασύρματη λύση για εσωτερικούς και εξωτερικούς χώρους, η οποία καλύπτει τις ανάγκες όχι μόνο ενός ήδη δομημένου γραφείου αλλά και μιας σημαντικής πλατφόρμας εξόρυξης πετρελαίου ή αερίου.»

Το Motorola AP-5181 είναι πιστοποιημένο κατά Haz-Loc και είναι συμβατό με τα πρότυπα Class1Div2 (C1D2) και ATEX Zone 2. Το C1D2 είναι απαραίτητο για τη λειτουργία επισφαλών εργασιών στη Βόρεια Αμερική, ενώ το ATEX Zone 2 απαιτείται εντός της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Το Access Point Motorola AP-5181 έχει κατασκευαστεί έτσι ώστε να προσφέρει ευελιξία και ευκολία χρήσης σε εταιρικές εγκαταστάσεις ασύρματης δικτύωσης. Η προσαρμοστική αρχιτεκτονική του, του επιτρέπει να λειτουργεί και ως αυτόνομη μονάδα κεραίας και ως access point διαχειριζόμενο από switch, για κεντρικοποιημένη διαχείριση.

Το ΑΡ-5181 παρέχει επίσης τελευταίας τεχνολογίας ασφάλεια με υποστήριξη προστατευμένης πρόσβασης σε ασύρματα δίκτυα. Επιπλέον, το Motorola AP-5181 διαθέτει σύστημα προστασίας για την παρακολούθηση, τον εντοπισμό και την προστασία από εισβολές στο ασύρματο δίκτυο.

«Η ενισχυμένη τεχνολογία mesh στο AP-5181 της Motorola προσφέρει στην Invensys Process Systems και στους πελάτες μας την ευκολία της τοποθέτησης ασύρματων κεραιών στα πιο σκληρά περιβάλλοντα εργασίας, χωρίς την ανάγκη καλωδίωσης», είπε ο Cory Welch, global practice director, Enterprise Architecture and Integration της Invensys Process Systems.

«Οι εταιρικές λύσεις ασύρματης τοπικής δικτύωσης της Motorola παρέχουν αξιόπιστη, κλιμακούμενη, υψηλής απόδοσης συνδεσιμότητα για φορητές συσκευές σε κρίσιμο πάγιο εργοστασιακό εξοπλισμό και δεδομένα σε πραγματικό χρόνο, αυξάνοντας την παραγωγικότητα των εργαζομένων με ασφάλεια.»

Τα εταιρικά ασύρματα τοπικά δίκτυα αποτελούν μέρος του χαρτοφυλακίου της Motorola με καινοτόμες ασύρματες ευρυζωνικές λύσεις και υπηρεσίες που συμπληρώνουν και ολοκληρώνουν τα ΙΡ δίκτυα.

Παρέχοντας ΙΡ κάλυψη σε σχεδόν οποιοδήποτε χώρο, εσωτερικό ή εξωτερικό, το χαρτοφυλάκιο περιλαμβάνει σταθερή ευρυζωνική επικοινωνία, mesh, ευρυζωνική επικοινωνία μέσω ηλεκτρικής καλωδίωσης, WiMAX και εταιρικές λύσεις τοπικής ασύρματης δικτύωσης (WLAN) για ιδιωτικά και δημόσια δίκτυα.


Tags: Motorola, ap-5181, wireless, wifi, wimax, access point, wlan.
Προσθήκη άρθρου σε: Freestuff | Del.icio.us | | | | ForaCamp (top)
© 2002 - 2008, Pramnos Hosting
Powered by PramnosCMS
W3C Valid XHTML - W3C Valid CSS
Όροι χρήσης . Χρήστες . Επικοινωνία . Sitemap . Διαφημιστείτε! . Top