Greek English

:: υπηρεσίες
• RSS/XML Feeds
• Σύνδεσμοι
• Netcast

:: προτάσεις


:: προτάσεις

:: Gallop
[ Περισσότερα ]
στο Web
στο pramnos.net

Αρχή » Αρθρογραφία

Asus Eee PC S101

Τεχνολογία » Hardware - 22/10/2008

Η Asus παρουσίασε το Eee PC S101. Όπως οι προκάτοχοί του, έτσι και το Eee PC S101 ακολουθεί τον ίδιο πρωτοπόρο στη βιομηχανία σχεδιασμό μικρού μεγέθους, εργονομίας και χαρακτηριστικών. Με νέα εξωτερική εξαφάνιση, σε τρία χρώματα (Καφέ, Σαμπανιζέ ή στο χρώμα του Γραφίτη), η οποία τονίζεται ακόμη περισσότερο χάρη σε λεπτομέρειες, όπως το προσεγμένο Infusion φινίρισμα του.

Asus Eee PC S101

Παράλληλα, τα σημεία στα οποία ενώνεται η οθόνη με το πληκτρολόγιο είναι διακοσμημένα με κρύσταλλα, δημιουργώντας ένα επιτυχημένο κράμα μόδας και λειτουργικότητας, που το τοποθετεί στο απόγειο του netbook computing.

Eee-ύκολη μόδα εν κινήσει

Χάρη στον κομψό και λεπτό σχεδιασμό του, το Eee PC S101 δημιουργεί ένα εντυπωσιακό προφίλ που συμπληρώνει κάθε ενδυματολογικό συνδυασμό. Τα μοναδικά του χρώματα αποπνέουν αυτοπεποίθηση, επιτυχία και δυναμισμό, ενώ η εκπληκτική του φορητότητα—ζυγίζει μόλις 1 kg και έχει πάχος μόνο 1.8 εκ., δηλαδή λεπτότερο από τα περισσότερα περιοδικά μόδας—επιτρέπει στους χρήστες να κινούνται με ανεπιτήδευτη χάρη και άνεση, χωρίς να κουράζονται ή να επιβαρύνεται η σωστή στάση του σώματος, όπως συμβαίνει συχνά στους χρήστες συνηθισμένων notebooks. Χάρη στον μοναδικά λεπτό του σχεδιασμό, ο οποίος κλέβει τις εντυπώσεις, μπορεί να χωρέσει εύκολα στις περισσότερες τσάντες.

Ουσία κι Εμφάνιση σε Απόλυτη Αρμονία

Εκτός από την εντυπωσιακή του εμφάνιση κι εκπληκτική φορητότητα, το Eee PC S101 είναι εξίσου εντυπωσιακό κι από άποψη χαρακτηριστικών. Υποστηρίζει το πρωτόκολλο Wi-Fi 802.11n, επιτρέποντας γρήγορη πρόσβαση στο Internet από σχεδόν οπουδήποτε.

Διαθέτει επίσης Bluetooth V2.0, εξασφαλίζοντας γρήγορη και άνετη συνδεσιμότητα με μίας ευρείας ποικιλίας συσκευές με δυνατότητα Bluetooth.

Κάθε Eee PC S101 συνοδεύεται από την δυνατότητα κρυπτογραφημένης αποθήκευσης αρχείων στο Internet, χωρητικότητας 20 GB, γνωστή ως Eee Storage, η οποία επιτρέπει στους χρήστες να αποθηκεύουν και να έχουν πρόσβαση σε σημαντικά τους έγγραφα αλλά και σε άλλα αρχεία με ασφάλεια, οπουδήποτε και οποτεδήποτε.

Άλλο ένα χαρακτηριστικό που φροντίζει για την ασφάλεια των αρχείων των χρηστών είναι και το Solid State Drive (SSD) του Eee PC S101’s, το οποίο είναι ανθεκτικό στα χτυπήματα, προστατεύοντας την ακεραιτότητα των αποθηκευμένων αρχείων από τυχόν πτώσεις ή κραδασμούς.

Το SSD παρουσιάζει επιπλέον πλεονεκτήματα σε σχέση με τους παραδοσιακούς οδηγούς σκληρού δίσκου, όπως η αθόρυβη λειτουργία και η μειωμένη κατανάλωση ενέργειας. Το SSD έχει δυνατότητες αποθήκευσης έως και 64 GB. Τις συνολικές δυνατότητες αποθήκευσης του Eee PC S101 συμπληρώνει ένα ενσωματωμένο 4 σε 1 flash card reader που υποστηρίζει περισσότερα formats από άλλα μοντέλα Eee PC. Οι τύποι μνήμης flash που υποστηρίζει είναι οι MMC, SD, Memory Stick και MS-PRO.

Το Eee PC S101 είναι επίσης εξοπλισμένο με μία οθόνη ζωντανών χρωμάτων 10.2”, active matriΧ, με οπίσθιο φωτισμό LED, η οποία μπορεί να λειτουργεί σε ανάλυση WSVGA, παρέχοντας έτσι στους χρήστες άφθονο χώρο ώστε να βλέπουν τα έγγραφά τους και να περιεργάζονται άλλα μέσα.

Μεγάλη Διάρκεια Ζωής της Μπαταρίας της τάξεως των 5 Ωρών, χάρη στη Super Hybrid Engine

Το Eee PC S101 διαθέτει την αποκλειστική Super Hybrid Engine (SHE), η οποία ενισχύει σημαντικά την ενεργειακή αποτελεσματικότητα, δίνοντας στους χρήστες τη δυνατότητα να απολαμβάνουν μεγαλύτερη διάρκεια ζωής της μπαταρίας ανά φόρτιση—επιτρέποντας έτσι έως και πέντε ώρες συνεχόμενης χρήσης και καταργώντας ουσιαστικά την ανάγκη να μεταφέρουν τους φορτιστές παντού μαζί τους.

Η SHE προσφέρει ακόμα μία επιλογή ρυθμίσεων επιδόσεων και κατανάλωσης ενέργειας, επιτρέποντας έτσι στους χρήστες να κάνουν τις ανάλογες προσαρμογές που ανταποκρίνονται στην ανάλογη περίσταση, γρήγορα κι εύκολα.

Επιλογή Λειτουργικών Συστημάτων

Με στόχο να εξυπηρετήσει τους χρήστες σε όλα τα επίπεδα, το Eee PC S101 διατίθεται είτε με Microsoft Windows ή με GNU LinuΧ. Η εκδοχή των Microsoft Windows προσφέρει στους μέτρια έως ουσιαστικά έμπειρους χρήστες περισσότερες δυνατότητες ρύθμισης και μεγαλύτερο εύρος εφαρμογών.

Η ενσωμάτωση του Windows Live Messenger και του Windows Live Mail ανταποκρίνεται πλήρως σε όλες τις ανάγκες επικοινωνίας του χρήστη, ενώ η ύπαρξη του Microsoft Works δίνει στο χρήστη τη δυνατότητα να εργάζεται αποτελεσματικά όσο βρίσκεται εκτός γραφείου.

Από την άλλη πλευρά, οι λιγότερο έμπειροι χρήστες θα εκτιμήσουν ιδιαίτερα την εμπλουτισμένη με εικονίδια, point-and-clicK απλότητα της LinuΧ έκδοσης. Ένα επιπλέον «δωράκι» της LinuΧ εκδοχής είναι ότι διατίθεται με πάνω από 50 προ-εγκατεστημένες εφαρμογές που καλύπτουν τους τομείς της μάθησης, της παραγωγικότητας και της ψυχαγωγίας.


Tags: Asus, eee pc, s101, Windows, Linux.
Προσθήκη άρθρου σε: Freestuff | Del.icio.us | | | | ForaCamp (top)
© 2002 - 2008, Pramnos Hosting
Powered by PramnosCMS
W3C Valid XHTML - W3C Valid CSS
Όροι χρήσης . Χρήστες . Επικοινωνία . Sitemap . Διαφημιστείτε! . Top