Greek English

:: υπηρεσίες
• RSS/XML Feeds
• Σύνδεσμοι
• Netcast

:: προτάσεις


:: προτάσεις

:: Gallop
[ Περισσότερα ]
στο Web
στο pramnos.net

Αρχή » Αρθρογραφία

Managed Print Services, η επόμενη σελίδα στο χώρο της εκτύπωσης από την ΗΡ

Τεχνολογία - 20/02/2009

Καθώς η ανάγκη περιορισμού των λειτουργικών εξόδων γίνεται ολοένα και πιο επιτακτική, όλο και περισσότερες εταιρείες επικεντρώνονται στον απολογισμό και στην αναθεώρηση του εκτυπωτικού τους περιβάλλοντος, με σκοπό τη μέγιστη απόδοση, τη μείωση και τον έλεγχο του συνολικού κόστους, το οποίο είναι συνυφασμένο με την εκτυπωτική τους υποδομή.

Managed Print Services, η επόμενη σελίδα στο χώρο της εκτύπωσης από την ΗΡ

Σύμφωνα με αναλυτές του κλάδου, το ύψος των δαπανών που σχετίζεται με το κόστος εκτύπωσης μπορεί να φτάσει μέχρι και το 3%1 του συνολικών εσόδων μίας επιχείρησης.

Ο συγχρονισμός των εταιρικών αναγκών με τις ανάγκες του εκτυπωτικού περιβάλλοντος αποτελεί βασική προτεραιότητα για τη διατήρηση μίας βιώσιμης και ανταγωνιστικής υποδομής.

Την απάντηση στη νέα τάση της αγοράς δίνει η ΗΡ με την παροχή υπηρεσιών Managed Print Services. Η συγκεκριμένη αγορά αναπτύσσεται ραγδαία με την ΗΡ να αντιπροσωπεύει 4,2 δις $ σε συνολική αξία συμβολαίων για το 2008. Σύμφωνα με στοιχεία της Gartner Group, τον Σεπτέμβριο του 2008 οι εταιρείες που υλοποιούν υπηρεσίες Managed Print Services (MPS) έχουν ως στόχο τη μείωση έως και 30% του συνολικού κόστους εκτυπωτικών εργασιών.

Στον τομέα των υπηρεσιών Managed Print Services (MPS), η ΗΡ Ηellas δραστηριοποιείται στρατηγικά από το 2007 υλοποιώντας ολοκληρωμένες υπηρεσίες σε μεσαίους και μεγάλους οργανισμούς, παρέχοντας όλα τα απαιτούμενα μέσα για ουσιαστική διαχείριση, βελτιωμένη απόδοση, επιχειρηματική ευελιξία, διασφάλιση και διατήρηση του εκτυπωτικού περιβάλλοντος καθώς και παράλληλη απελευθέρωση εσωτερικών πόρων.

Στο πλαίσιο ενός συμβολαίου παροχής MPS υπηρεσιών, η ΗΡ αναλαμβάνει την συνολική ευθύνη του εκτυπωτικού στόλου της εταιρείας, συμπεριλαμβανομένου του εξοπλισμού, των αναλωσίμων, της τεχνικής υποστήριξης και της συνολικής διαχείρισης του εκτυπωτικού στόλου, παρέχοντας σε μηνιαία βάση αναφορές για την πορεία και την αξιοποίηση της παρεχόμενης υπηρεσίας.

Τα κύρια στοιχεία που απαιτούνται για την υλοποίηση ενός MPS συμβολαίου, είναι η διερεύνηση των σημερινών αναγκών και η καταγραφή της σημερινής παραγωγής των εκτυπωτικών εργασιών της ενδιαφερόμενης εταιρείας. Η προσέγγιση της ΗΡ λαμβάνει υπόψην της τους χρήστες, την τεχνολογία και τις διαδικασίες, διασφαλίζοντας έτσι μία ομαλή μετάβαση από το υπάρχον στο νέο βελτιωμένο περιβάλλον.

Ανάλογα με τις εκάστοτε απαιτήσεις του πελάτη, παρέχεται η προσθήκη λογισμικών που επιτρέπουν τη δυνατότητα εύκολου προγραμματισμού και αυτοματοποίησης προκαθορισμένων ροών εργασίας, τη δυνατότητα παρακολούθησης εγγράφων και την έξυπνη αντιμετώπιση προβλημάτων ενώ, ταυτόχρονα, ενισχύεται η ασφάλεια των δεδομένων.

Οι υπηρεσίες MPS ενσωματώνουν τη μίσθωση (embedded leasing) του παρεχόμενου εξοπλισμού, με αποτέλεσμα τη μείωση των πάγιων εξόδων (capital expenditure) καθώς η υπηρεσία αποτελεί λειτουργικό έξοδο (operating expenditure).

Οι υπηρεσίες MPS της ΗΡ συνοδεύονται με ευέλικτους και διάφανους τρόπους τιμολόγησης υπηρεσιών:

«Μέθοδοι τιμολόγησης και παροχής υπηρεσιών»:

Base plus click / Βασικό Τίμημα Παροχής Υπηρεσίας και Σελίδων: Περιλαμβάνει τηνβασική (base) χρέωση εξοπλισμού και τη χρέωση σελίδας ανεξάρτητα από τον όγκο εκτύπωσης, χωρίς να απαιτείται δέσμευση για ελάχιστο μηνιαίο αριθμό σελίδων.

Πρόκειται για τιμολόγηση ενός μηνιαίου βασικού τιμήματος (Base) το οποίο καλύπτει όλα τα έξοδα της παρεχόμενης υπηρεσίας όπως εξοπλισμό, ανταλλακτικά, maintenance kit, αναλώσιμα, εγκατάσταση εξοπλισμού, εγκατάσταση λογισμικών, τεχνική υποστήριξη και αποκατάσταση βλαβών εντός συμφωνημένων χρόνων, απομακρυσμένη παρακολούθηση των εκτυπώσεων και γενικώς παντός είδους υπηρεσίας και υλικού το οποίο περιέχεται στην υπηρεσία για το νέο και διατηρούμενο εξοπλισμό.

Η μεταβλητή χρέωση σελίδων (click) προκύπτει από τον εκάστοτε όγκο εκτύπωσης σε μηνιαία βάση (σύμφωνα με τις ανάγκες παραγωγής σελίδων).

All-In click: Η τιμή «ανά σελίδα» (click) για τους συμφωνημένους μηνιαίους όγκους καλύπτει όλα τα έξοδα της παρεχόμενης υπηρεσίας όπως εξοπλισμό, ανταλλακτικά, maintenance kit, αναλώσιμα, εγκατάσταση εξοπλισμού, εγκατάσταση λογισμικών, τεχνική υποστήριξη και αποκατάσταση βλαβών εντός συμφωνημένων χρόνων, απομακρυσμένη παρακολούθηση των εκτυπώσεων και γενικώς παντός είδους υπηρεσίας και υλικού το οποίο περιέχεται στην υπηρεσία.

Παράλληλα με την παροχή των MPS υπηρεσιών απευθείας από την ΗΡ, ολοκληρωμένες υπηρεσίες διαχείρισης εκτυπώσεων (Channel Pay Per Use), παρέχονται από ειδικευμένους συνεργάτες της ΗΡ, οι οποίοι χαρακτηρίζονται από την ΗΡ ως OPS/Office Printing Solution Specialists. 


Tags: HP, MPS, Managed Print Services.
Προσθήκη άρθρου σε: Freestuff | Del.icio.us | | | | ForaCamp (top)
© 2002 - 2008, Pramnos Hosting
Powered by PramnosCMS
W3C Valid XHTML - W3C Valid CSS
Όροι χρήσης . Χρήστες . Επικοινωνία . Sitemap . Διαφημιστείτε! . Top