Greek English

:: υπηρεσίες
• RSS/XML Feeds
• Σύνδεσμοι
• Netcast

:: προτάσεις


:: προτάσεις

:: Gallop
[ Περισσότερα ]
στο Web
στο pramnos.net

Αρχή » Αρθρογραφία

Νέο CD από τη Monika: Exit

Πολιτισμός και πολιτιστικές εκδηλώσεις » Μουσική » Νέα - 18/05/2010

Η Monika επιστρέφει με τον ολοκαίνουργιο δίσκο Exit, δύο χρόνια μετά την, κατά κοινή ομολογία, πιο ευχάριστη δισκογραφική έκπληξη των τελευταίων ετών, το Avatar. Εξωστρεφές, απελευθερωτικό αλλά και ερωτικό, το νέο άλμπουμ βρίσκει τη Monika να εξορμά προς όλες τις κατευθύνσεις, βρίσκοντας διέξοδο από συναισθηματικά ή και κοινωνικά βάρη, χωρίς να παύει, όμως, να αποτελεί μια εξίσου προσωπική κατάθεση με την προηγούμενη δουλειά της.

Νέο CD από τη Monika: Exit

Η Monika διατηρεί την αυθεντικότητα και την αμεσότητα που λύγισαν ακόμα και τους πιο δύσπιστους που ήρθαν αντιμέτωποι με το ντεμπούτο της και με την αυτοπεποίθηση που χαρίζει σε ένα νεαρό καλλιτέχνη όχι η οικουμενική κριτική αποδοχή, αλλά ο πλούτος δημιουργικών ιδεών, συναισθημάτων και ερεθισμάτων, κάνει με τόλμη το επόμενο βήμα της καριέρας της. Πιστή στις διαχρονικές επιρροές της, τις ενσωματώνει με μαεστρία στο μοντέρνο post-90s κόσμο της, παντρεύοντας την ίδια στιγμή το πλούσιο συναίσθημα της ελληνικής μελωδίας με την εκλεπτυσμένη παγκόσμια ποπ σκηνή.

Στο “Exit”, η Monika ανταποκρίνεται στις υψηλές προσδοκίες που δημιούργησε με το πρώτο της άλμπουμ, με μια φιλόδοξη παραγωγή που σφύζει από μελωδικότητα, γνήσιο συναίσθημα και αιχμηρές αναφορές. Στο “Not Enough”, την πιο ηλεκτρονική στιγμή της, χρησιμοποιεί τη Νέα Υόρκη σαν μητροπολιτικό σύμβολο γεμάτο αντιθέσεις με αποκορύφωμα μια λυτρωτική οπερατική άρια, στο “Yes I Do” δίνει την πρωτοκαθεδρία στο μπουζούκι αγκαλιάζοντας τις εγχώριες επιρροές της, στο “Never” δημιουργεί την πρώτη της καθαρόαιμη ερωτική μπαλάντα, ενώ το “Ça Commence Bien”, το οριοθετεί με έναν γαλλικό, σχεδόν κινηματογραφικό, διάλογο. Χρησιμοποιώντας πλούσιες ενορχηστρώσεις, όπως στο ομότιτλο τραγούδι του άλμπουμ και στο πρώτο single " Show me, come on" για να αφηγηθεί τις πιο μύχιες σκέψεις της, η Monika ισορροπεί ανάμεσα στη μουσική πολυ-συλλεκτικότητα και την προσωπική εξομολόγηση με την ελπίδα ότι θα αγγίξει όσους περισσότερους ακροατές μπορεί, μακριά από ελιτισμούς και περιοριστικές ταμπέλες. Η μοναδική ταμπέλα του “Exit” είναι αυτή που μας παροτρύνει να αφεθούμε ελεύθεροι μπροστά στις προκλήσεις της ζωής – και βρίσκεται στο εξώφυλλο.  

www.myspace.com/monikarides || www.myspace.com/archangelmusicgr


Tags: Monika, Exit, Avatar, Archangel Music.
Προσθήκη άρθρου σε: Freestuff | Del.icio.us | | | | ForaCamp (top)
© 2002 - 2008, Pramnos Hosting
Powered by PramnosCMS
W3C Valid XHTML - W3C Valid CSS
Όροι χρήσης . Χρήστες . Επικοινωνία . Sitemap . Διαφημιστείτε! . Top