Greek English

:: υπηρεσίες
• RSS/XML Feeds
• Σύνδεσμοι
• Netcast

:: προτάσεις


:: προτάσεις

:: Gallop
[ Περισσότερα ]
στο Web
στο pramnos.net

Αρχή » Αρθρογραφία

Kinect: Παρουσίαση

Παιχνίδια - 20/11/2010

Πιάσαμε στα χέρια μας το Kinect. Δείτε όσα πρέπει να γνωρίζετε για την πρόταση της Microsoft στους casual gamers. Ζούμε πλέον σε μια εποχή όπου το casual gaming ανθίζει για τα καλά. Όλοι πλέον μπορούν να παίξουν games κι αυτό φάνηκε στο παρελθόν από το Wii της Nintendo, το Playstation Move της Sony και πλέον το Kinect της Microsoft.

Kinect: Παρουσίαση

Τρίτη αλλά όχι καταϊδρωμένη, η δημιουργός του Xbox 360 παρουσιάζει μία ξεχωριστή πρόταση για την κονσόλα της. Το Kinect, είναι ένας αισθητήρας κινήσεων, ο οποίος με μία κάμερα καταγράφει τις κινήσεις σας στο χώρο και τις απεικονίζει στα games, χωρίς την χρήση χειριστηρίου. Διαθέτει επίσης μικρόφωνο, ώστε να καταγράφει την φωνή σας. Με αυτό τον τρόπο μπορείτε να δώσετε φωνητικές εντολές στις εφαρμογές του Xbox 360 αλλά και σε όποια games το απαιτούν.

Χαρακτηριστικά

Το Kinect είναι ένα πολύ λεπτό περιφερειακό, χρώματος μαύρου, το οποίο έχει μήκος όσο τα 3/4 του Xbox 360 και πλάτος μόλις περί τα 10 εκατοστά. Συνδέεται στη USB θύρα της κονσόλας και για να λειτουργήσει σωστά θα πρέπει να έχετε μία απόσταση από αυτό τουλάχιστον 2-3 μέτρων. Εκεί, θα δημιουργήσετε ουσιαστικά έναν χώρο 2x2 μέτρων στον οποίο θα μπορείτε να κινηθείτε για να παίξετε τα ειδικά games του Kinect. Πέρα από την χρήση του με συγκεκριμένα games, το Kinect αντικαθιστά το χειριστήριο και στα μενού του Xbox 360. Σας δίνεται δηλαδή η δυνατότητα μόνο με τις κινήσεις των χεριών σας να πλοηγηθείτε στο dashboard, πράγμα πολύ χρήσιμο αν θέλετε για παράδειγμα να παρακολουθήσετε ένα βίντεο και να πατήσετε παύση. Αυτό που ωστόσο απαιτεί το Kinect για να λειτουργήσει, είναι το να είστε όρθιοι μπροστά στην κάμερα.

Χρήση

Η ανταπόκριση του Kinect στα games είναι εν γένει ακριβής, χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα. Το μόνο πρόβλημα που εντοπίσαμε είναι ότι αν βρεθείτε εκτός του virtual χώρου του Kinect, τότε θα έχετε πρόβλημα. Αν ξεφύγετε, υπάρχουν οι σχετικές προειδοποιήσεις (ο χαρακτήρας σας στην οθόνη αναβοσβήνει), αλλα θα χρειαστούν 2-3 δευτερόλεπτα για να αναγνωριστούν οι κινήσεις σας ξανά.

Ένα ακόμη αρνητικό είναι ότι σίγουρα χρειάζεται ένας λογικός χώρος για να κινηθείτε. Πρακτικά θα πρέπει να καθαρίσετε τελείως το χώρο, ώστε να μην υπάρχουν αντικείμενα γύρω σας που να επηρεάζουν την κάμερα. Σκεφτείτε ότι την ώρα που θα παίζετε, θα κινείτε χέρια και πόδια σε διάφορες κατευθύνσεις, όπως επίσης θα πρέπει να πηδάτε ή να σκύβετε, ανάλογα με το τι σας ζητάται απ' το εκάστοτε game (μην γκρεμίσετε δηλαδή το σπίτι όπως με το Wiimote). Αν στο ενδιάμεσο...κουραστείτε ή προκύψει κάτι έκτακτο (π.χ. κλήση στο κινητό σας, κουδούνι και τα συναφή), τότε κρατώντας ακίνητο το αριστερό σας χέρι σε διαγώνια θέση (σ.σ. κάτω αριστερή γωνία) θα μπορέσετε να κάνετε παύση στο παιχνίδι που παίζετε.

Την πρώτη φορά που θα συνδέσετε το Kinect στο Xbox 360, θα σας ζητηθεί να κάνετε το γνωστό calibration. Καταρχήν το περιφερειακό θα πρέπει να τοποθετηθεί ακριβώς πάνω ή κάτω από την τηλεόραση. Για να το τοποθετήσετε όμως πάνω από την τηλεόραση, θα πρέπει να αγοράσετε επιπλέον βάση στήριξης. Διαφορετικά, ακόμα και στη βάση της TV, το Kinect λειτουργεί σωστά. Αρχικά το calibration διαβάζει την ακουστική του χώρου, στη συνέχεια ενεργοποιεί το μικρόφωνο και τέλος σας ζητεί να σταθείτε στην σωστή απόσταση από την συσκευή. Μόλις ολοκληρωθεί το calibration, από αυτό το σημείο κι έπειτα θα μπορέσετε να χειριστείτε κανονικά το Kinect. Για να πλοηγηθείτε στα μενού της κονσόλας σας, απλά αφήνετε το χέρι σας ακίνητο πάνω από ένα μενού μέχρι η μπάρα loading να γεμίσει.

Gameplay

Τα games του Kinect είναι πολύ απλά στο χειρισμό και περιλαμβάνουν επεξηγηματικά tutorials πριν από κάθε χρήση. Στην πλειοψηφία τους είναι σύντομα mini games, ώστε να μην κουράζεστε και βέβαια να μην βαριέστε. Είναι τα λεγόμενα "παιχνίδια της παρέας", στα οποία θα διασκεδάσετε περισσότερο είτε αν παίζετε με φίλο, είτε αν συνδεθείτε online για να αντιμετωπίσετε πραγματικούς αντιπάλους. Μέσα στο πακέτο, η Microsoft σας δίνει και το Kinect Adventures!, το οποίο είναι μία συλλογή από διασκεδαστικά mini games που απευθύνονται σε όλους και κάνουν περισσότερο επίδειξη των δυνατοτήτων του περιφερειακού.

Το Kinect υποστηρίζει 1-2 παίκτες ταυτόχρονα. Αυτό είναι απόλυτα λογικό, καθώς στον χώρο όπου καταγράφονται οι κινήσεις σας, αν υπήρχαν περισσότεροι παίκτες τότε όχι μόνο η κάμερα θα είχε θέμα αλλά και εσείς μεταξύ σας θα χτυπούσατε ο ένας πάνω στον άλλο. Υπάρχει βέβαια και το online gaming, με τίτλους όπως το Kinect Joy Ride να υποστηρίζουν έως και 4 παίκτες. Όσο για τον χειρισμό των μενού, αυτός επιτυγχάνεται απ' το άτομο που βρίσκεται κάθε φορά πιο κοντά στην κάμερα. Για να μπορέσει το Kinect να τον αντιληφθεί, απλά θα πρέπει να κουνήσει το χέρι κοντά στην κάμερα, σαν να χαιρετάει από απόσταση κι έτσι θα μπορέσει ο έλεγχος να περάσει σε αυτόν.

Θυμίζουμε για άλλη μια φορά ότι το Kinect είναι ήδη διαθέσιμο από τις 10 Νοεμβρίου σε όλα τα καταστήματα Πληροφορικής και ότι η τιμή του κυμαίνεται από 139 έως 159 ευρώ.

Xbox Live Gold 25-29 Νοεμβρίου

H Microsoft ανακοίνωσε ότι στο πενθήμερο 25-29 Νοεμβρίου, όλοι όσοι συνδέεστε με το Xbox 360 στο Internet, θα έχετε αυτόματα αναβαθμισμένο το Xbox Live account σας από Silver (Free) σε Gold (συνδρομητικό). Έτσι, θα σας επιτραπεί η πρόσβαση για να χρησιμοποιήσετε όλες τις υπηρεσίες του Xbox Live, ειδικότερα του Kinect και βέβαια θα μπορέσετε κυρίως να παίξετε online οποιοδήποτε game έχετε στην κατοχή σας. Άλλη μία τακτική marketing από την Microsoft, η οποία διάλεξε την κατάλληλη περίοδο για να ανεβάσει τα subscriptions της.


Μάνος Γρυπάρης


Tags: xbox, Microsoft, Kinect, gaming, Xbox Live.
Προσθήκη άρθρου σε: Freestuff | Del.icio.us | | | | ForaCamp (top)
© 2002 - 2008, Pramnos Hosting
Powered by PramnosCMS
W3C Valid XHTML - W3C Valid CSS
Όροι χρήσης . Χρήστες . Επικοινωνία . Sitemap . Διαφημιστείτε! . Top