Greek English

:: υπηρεσίες
• RSS/XML Feeds
• Σύνδεσμοι
• Netcast

:: προτάσεις


:: προτάσεις

:: Gallop
[ Περισσότερα ]
στο Web
στο pramnos.net

Αρχή » Αρθρογραφία

Heavy By The Sea - Πλατεία Νερού, 01/07/13

Πολιτισμός και πολιτιστικές εκδηλώσεις » Μουσική » Live Reports - 02/07/2013

Ένα festival για τους fan της Metal μουσικής, με πολύ καλή διοργάνωση, δυστυχώς όμως χωρίς τον κόσμο που θα περίμενε κανείς και με πολλά παράπονα για τον ήχο.


Heavy By The Sea - Πλατεία Νερού, 01/07/13

Το φεστιβάλ άνοιξε με τους εκπληκτικούς Νορβηγούς, Kvelertak (τους οποίους έχουμε δει και πέρσι ως support στους Megadeth). Το συγκρότημα ήταν εκπληκτικό από άποψη μουσικής και σκηνικής παρουσίας, όμως οι συνθήκες ήταν πολύ κακές - Ο ήλιος εκείνη την ώρα χτυπούσε πολύ άσχημα, ενώ παράλληλα ο ήχος ήταν απαράδεκτα κακός, πράγμα που κάνει πολύ άσχημα τα πράγματα για ένα συγκρότημα με τρεις κιθάρες.

Kvelertak

Ακολούθησαν οι Άγγλοι Napalm Death. Τα προβλήματα ίδια με τους Kvelertak, παρά το ότι το συγκρότημα τα έσπασε, ο ήχος τους απλά ήταν άθλιος. Το set τους ξεκίνησε χωρίς να ακούγονται καθόλου τα φωνητικά, ενώ ακόμα και όταν βελτιώθηκε το θέμα των φωνητικών ο γενικότερα κακός ήχος δεν άφηνε να απολαύσουμε το live. Ειδικά, όσος κόσμος ήταν πιο πίσω, είχε πρόβλημα με τον αέρα που αλλoίωνε τον ήχο (για αυτό οι διοργανωτές δεν μπορούσαν να κάνουν και πολλά).

Μας άρεσε ιδιαίτερα το αντιφασιστικό μήνυμα των Napalm Death.

Napalm Death

Τρίτοι στη σειρά οι εκρηκτικοί Rotting Christ. Παρουσίαση ουσιαστικά του δίσκου “Κατά Τον Δαίμονα Εαυτού”.

Οι Rotting Christ ήταν το πρώτο συγκρότημα που έπαιξε με καλό ήχο (δυστυχώς πάντα στα φεστιβάλ τα προβλήματα του ήχου τα “πληρώνουν” τα πρώτα συγκροτήματα).

Το συγκρότημα έπαιξε κομμάτια από όλη του τη δισκογραφία, αλλά φυσικά έριξε βάρος στον τελευταίο δίσκο. Η σκηνική τους παρουσία πολύ δυνατή, το γεγονός ότι είναι Έλληνες έδινε και μια επιπλέον οικειότητα (το να ακούς στο Κατά Τον Δαίμονα Εαυτού τον Σάκη να φωνάζει “πουτάνα όλα”, όσο να ‘ναι δίνει κάτι παραπάνω).

Εκτός από τα δικά τους κομμάτια, ακούσαμε και μια διασκευή του "Societas Satanas" των Thou Art Lord.

Setlist: The Forest Of N'Gai / Αθάνατοι Έστε / Κατά Τον Δαίμονα Εαυτού / King Of A Stellar War / The Sign Of Evil Existence / Transform All Suffering Into Plagues / Societas Satanas / In Yumen Xibalba / Grandis Spiritus Diavolos / Χάος Γένετο (The Sign Of Prime Creation) / Non Serviam / Noctis Era

Rotting Christ

Προτελευταίο συγκρότημα ήταν οι Down. Το supergroup με τον τραγουδιστή των Pantera.

Μιλάμε για απίστευτη ένταση, κόσμο να χτυπιέται σε moshpit και ένα συγκρότημα που κυριολεκτικά τα έσπαγε.

Ο Anselmo αποδείχτηκε απίστευτος frontman, ίσως ότι καλύτερο είδαμε σε σκηνική παρουσία σε όλο το φεστιβάλ. Πολύ humor σε ατάκες που πέταγε ανάμεσα στα κομμάτια, αλλαγές στη φωνή του (θα μπορούσε χαλαρά να κάνει σπικάζ σε κινούμενα σχέδια ή stand up comedy), γενικά απόλαυση. Κάποια στιγμή έκανε μια αυτοσχέδια σατυρική διασκευή του “The Joker” των Steve Miller Band. Και επειδή στις 30 Ιουνίου είχε τα γενέθλια του, οι Slayer αργότερα διασκεύασαν το “Happy Birthday”.

Στο κλείσιμο του live, ανέβηκαν και οι Roadie του group, κλείνοντας ένα εκρηκτικό live με τον πιο ωραίο τρόπο.

Down

Setlist: Eyes Of The South / Witchtripper / There's Something On My Side / Lifer / Lysergik Funeral Procession / Ghosts Along The Mississippi / Pillars Of Eternity / Temptations Wings / Underneath Everything / Hail The Leaf / Stone The Crow / Bury Me In Smoke

Και αφού περιμέναμε αρκετή ώρα να ξαναστηθεί η σκηνή, στο τέλος ανέβηκε το κεντρικό όνομα του φεστιβάλ, οι Slayer.

Η αλήθεια είναι ότι δεν είχαμε μεγάλες προσδοκίες από αυτό το live. Λίγο ο Dave Lombardo που έφυγε από το group, λίγο ο θάνατος του Jeff Hannerman, λίγο και το live που είχαμε δει πριν 3 χρόνια (Sonisphere) στο οποίο η σκηνική τους παρουσία ήταν σχεδόν ανύπαρκτη. όλα αυτά είχαν δημιουργήσει (σε εμάς τουλάχιστον) μια λίγο αρνητική προδιάθεση. Τελικά αποδείχτηκε ότι πέσαμε τελείως έξω. Το συγκρότημα έκανε μια πολύ δυνατή συναυλία, κυριολεκτικά τα έσπασε.

Ο ήχος άψογος (είχε σταματήσει και ο πολύς αέρας), η σκηνική παρουσία ήταν ότι θα περίμενε κανείς από τους Slayer, η επικοινωνία με το κοινό πολύ καλή, και το setlist είχε όλα τα διαμάντια του συγκροτήματος. Παράλληλα, στο live ήταν έντονη η συμμετοχή του Anselmo, ο οποίος ανέβαινε σε πολλά τραγούδια και έκανε φωνητικά.

Κορυφαία στιγμή του live, η Slayer διασκεύασαν με τον Anselmo στα φωνητικά, το Fucking Hostile των Pantera. Πολύ ιδιαίτερη στιγμή, η οποία έδωσε και μια ιδέα από Pantera σε όσους δεν θα έχουμε ποτέ την ευκαιρία να τους δούμε live πια...

Setlist: World Painted Blood, Disciple, War Ensemble, Hate Worldwide, At Dawn They Sleep, Mandatory Suicide, Chemical Warfare, Postmortem, Die By The Sword, Dead Skin Mask, Hallowed Point, Seasons In The Abyss, Fucking Hostile (με τον Phil Anselmo στα φωνητικά), South Of Heaven, Raining Blood, Angel Of Death

Slayer

Σε γενικές γραμμές μιλάμε για μια πολύ καλή διοργάνωση σε ένα πολύ ωραίο χώρο. Τα μείον της ημέρας ήταν ο κακός ήχος και τα 2 videowalls που αντί να δείχνουν κάτι χρήσιμο (π.χ. τα συγκροτήματα που έπαιζαν), χρησιμοποιήθηκαν μόνο για διαφημίσεις ανάμεσα στα live.

Δείτε και κάποια video:


Tags: Heavy by the Sea, Detox, Slayer, Rotting Christ, Kvelertak, Napalm Death, Down, metal, live, festival, Pantera.
Προσθήκη άρθρου σε: Freestuff | Del.icio.us | | | | ForaCamp (top)
© 2002 - 2008, Pramnos Hosting
Powered by PramnosCMS
W3C Valid XHTML - W3C Valid CSS
Όροι χρήσης . Χρήστες . Επικοινωνία . Sitemap . Διαφημιστείτε! . Top